ANALÝZA: Vítězem duelu talentů je Musiala. Svou aktivitou zastínil mladíky Barcelony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
ANALÝZA: Vítězem duelu talentů je Musiala. Svou aktivitou zastínil mladíky Barcelony
Jamal Musiala byl proti Španělsku k nezastavení.
Jamal Musiala byl proti Španělsku k nezastavení.Profimedia
Před zápasem dvou fotbalových velmocí Španělska a Německa se mluvilo hlavně o souboji nejlepších mladých záložníků současnosti. Přestože utkání skončilo remízou, novogenerační souboj s Gavim (18) a Pedrim (20) celkem jasně ovládl Jamal Musiala (19) a má tak velký podíl na tom, že jsou Němci ještě v boji o postup ze skupiny.

Šampioni z roku 2014 jsou přitom na světovém šampionátu zatím spíš zklamáním. Jedním z důvodů je možná fakt, že i přes poměrně velké množství zkušených hráčů táhne Die Mannschaft teenager. Pro mladíka z Bayernu Mnichov je to v Kataru první mistrovství světa a pokud si někdo myslel, že se mu z velké akce rozklepou kolena, hluboce se mýlil. Musiala je svými výkony jednoznačně nejvýraznější postavou týmu a zápas se Španělskem toho byl jasným důkazem. 

Přehled utkání Španělsko – Německo

Pohled na statistiku ofenzivních soubojů zápasu Španělska s Německem spoustu fanoušků nejspíš ohromí. Rodák ze Stuttgartu se totiž zúčastnil 33 takových duelů a měl na svědomí téměř 37 % všech útočných duelů svého celku. Ani na straně soupeře se mu nikdo vyrovnat nedokázal. Hráčem, jenž se v tomto statistickém ukazateli umístil za Musialou, byl Pedri, který však nedosáhl ani na polovinu toho co jeho o pár měsíců mladší soupeř.

Němci tak s velkým přispěním svého supertalentu soupeře z Pyrenejského poloostrova v tomto měřítku výrazně předčili, když si připsali o 21 ofenzivních duelů víc, a především se mohli pyšnit vyšší úspěšností v nich. Zároveň se jim povedlo něco, co dokázali naposledy před sedmi lety: na Euru 2016 proti Polsku (0:0) si připsali víc než 90 těchto soubojů.

Musiala v zápase se Španělskem.
Livesport

Hráč s číslem 14 nenašel v utkání konkurenta ani v počtu driblinků, kterých už v Kataru zaznamenal 28. Víc jich zatím na turnaji předvedl pouze nejlepší mladý hráč minulého světového šampionátu Kylian Mbappé. Musiala tak byl nejnebezpečnějším Němcem, k tomu si připsal také asistenci u vyrovnávacího gólu, kdy mu Füllkrug uzmul střelu z nohy.

Oba týmy odehrály vyrovnaný zápas, což potvrzuje i metrika očekávaných gólů. V té totiž dosáhly téměř stejných hodnot (0,8:0,81) a remíza je tak spravedlivým výsledkem. Německo ale musí svůj herní projev zlepšit, protože spoléhat pouze na schopnosti stále teprve náctiletého hráče by se mu nemuselo vyplatit.