Atlanta prohrála na palubovce Clevelandu 102:114, oslabení Warriors neměli šanci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlanta prohrála na palubovce Clevelandu 102:114, oslabení Warriors neměli šanci
Atlanta tentokrát na Cleveland nestačila.
Atlanta tentokrát na Cleveland nestačila.
Profimedia
Basketbalisté Atlanty prohráli v pondělí v Clevelandu 102:114 a klesli ze čtvrté na šestou pozici tabulky Východní konference NBA. Jediný český zástupce v soutěži Vít Krejčí (22) nastoupil za Hawks už za rozhodnutého stavu na poslední minutu a připsal si jeden neúspěšný pokus za tři body. Hvězdou zápasu byl domácí křídelník Donovan Mitchell (26), který nasbíral 29 bodů a devět přihrávek.

Cleveland – Atlanta 114:102

Cavaliers se s Hawks střetli poprvé od turnaje play-in v minulé sezoně, kdy uspěla Atlanta a Cleveland tak chyběl v play off počtvrté v řadě. "Dnešní zápas pro nás znamenal mnoho, všichni si pamatujeme, co nám soupeř loni udělal. Dobře jsme bránili a z toho plynuly jednoduché koše," řekl Darius Garland.

Právě Garland sekundoval Mitchellovi s 26 body a také devíti asistencemi, o dalších 23 bodů včetně tří trojek se postaral Cedi Osman. Cavaliers stříleli z pole s úspěšností 60 procent, trefili 10 z 19 trojek a nakonec jim proti Atlantě nevadilo ani 20 ztracených míčů.

Krejčí si sice připsal osmý start v sezoně, za krátký čas na hřišti však do statistik nepromluvil. Spíše tak sledoval 25 bodů a 10 asistencí Trae Younga či 18 bodů a 10 doskoků Onyeky Okongwua. Hrdina minulého utkání proti Torontu, které rozhodl košem v poslední sekundě, AJ Griffin, nasbíral 17 bodů.

Přehled zápasu Cleveland – Atlanta

Milwaukee – Portland 119:111

Střeleckou hvězdou dne byl Giannis Antetokounmpo, který 37 body, sedmi doskoky a šesti přihrávkami dovedl Milwaukee k výhře 119:111 nad Portlandem. Bucks využili absence zraněného Damiana Lillarda, vedli až o 17 bodů a upravili si bilanci na 12-4, přičemž na Východě jsou druzí.

Blazers vedl s 29 body Anfernee Simons, Portland ovšem po skvělém začátku prohrál potřetí za sebou a na Západě se propadl z vedoucí pozice až na sedmé místo. Na první Utah nicméně stále ztrácí pouze 1,5 utkání. Lillard, který utrpěl zranění pravého lýtka, se léčí a zpět u týmu by mohl být za dva týdny.

Přehled zápasu Milwaukee – Portland

Chicago – Boston 121:107

Prohrál i vedoucí celek Východní konference Boston, jenž podlehl 107:121 v Chicagu. Ačkoli za Celtics odehráli skvělé utkání Jayson Tatum s 28 body, 11 doskoky a sedmi asistencemi, Jaylen Brown s 25 body či Malcolm Brogdon s 23, Boston povolil Bulls úspěšnost střelby 52 procent.

Šňůru devíti vítězných zápasů soupeře ukončilo Chicago díky DeMaru DeRozanovi s 28 body, dalších 22 bodů přidal Zach LaVine. Právě LaVine zlepšil výkon poté, co proti Orlandu trefil jedinou ze 14 střel a zůstal na čtyřech bodech. "Každý má jednou nejhorší večer v kariéře. To byl ten můj," řekl po utkání.

Přehled zápasu Chicago – Boston

New Orleans – Golden State 128:83

Bez Stephena Curryho, Draymonda Greena, Klaye Thompsona a Andrewa Wigginse neměli Warriors příliš mnoho šancí proti New Orleans, kterému podlehli jasně 83:128. Prapor Golden State drželi jen Jordan Poole s 26 body a Jonathan Kuminga s 18, tým nicméně už po úvodní části ztrácel 19 bodů. "Byla to šance pro mladé kluky, aby si zahráli. I tak to ale byl těžký večer," hodnotil porážku trenér Steve Kerr.

Vítěze táhli Brandon Ingram s 34 body, dalších 19 bodů nastřílel Devonte' Graham. Zion Williamson odehrál 23 minut, za které stihl devět bodů, čtyři asistence a také dva doskočené míče.

Přehled zápasu New Orleans – Golden State

Oklahoma City – NY Knicks 119:129

Parádní večer prožil Jalen Brunson, který 34 body a devíti asistencemi přispěl k výhře New Yorku nad Oklahoma City 129:119. Po 25 bodech přidali i Julius Randle a RJ Barrett. Thunder, již pustili do hry během duelu celkem 13 hráčů, naopak nestačil ani další třicetibodový výkon Shaie Gilgeouse-Alexandera.

Přehled zápas Oklahoma City – NY Knicks

Další výsledky zápasů NBA