Bílek před LM žertoval: Sestava bude stejná, nebo jiná. Bez Lewandowského slabší nebudou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bílek před LM žertoval: Sestava bude stejná, nebo jiná. Bez Lewandowského slabší nebudou
Michal Bílek neskrýval před Barcelonou úsměvy.
Michal Bílek neskrýval před Barcelonou úsměvy.
Profimedia
Podle trenéra plzeňských fotbalistů Michala Bílka nebude Barcelona v úterním zápase Ligy mistrů slabším soupeřem bez hvězdného kanonýra Roberta Lewandowského a dalších zraněných hráčů, především obránců. Kouč věří, že jeho svěřenci v závěrečném šestém kole skupiny C doma udělají maximum pro dobrý výsledek a odvrátí šestou porážku.

Polský útočník, jenž při zářijové výhře 5:1 nad Plzní vstřelil hattrick, kvůli problémům se zády dostal volno. "I když je Lewandowski výjimečný hráč, tak si nemyslím, že Barcelona bude slabší. Když se podíváte na všechna jména, která sem přijedou, tak je to obrovská kvalita. Asi by naši fanoušci chtěli Lewandowského vidět, protože se jedná o absolutní extratřídu," řekl Bílek na tiskové konferenci.

Nemyslí si, že Katalánci bez svého nejlepšího střelce výrazně změní způsob hry. "Bude to asi pořád stejné, to znamená kombinační hra, hodně krátkých přihrávek a spoustu přihrávek za obranu," uvažoval bývalý reprezentační kouč.

S Barcelonou nepřicestovali ani zranění obránci Ronald Araújo, Eric García, Andreas Christensen, Jules Koundé či Sergi Roberto. Kvůli karetnímu trestu nenastoupí kapitán a defenzivní středopolař Sergio Busquets. "Ani v defenzivě podle mě nebude soupeř slabší. Mají nesmírnou kvalitu na všech postech, u všech hráčů, které mají k dispozici. Určitě nás nečeká lehčí utkání jenom kvůli tomu, že někteří hráči nepřijeli," prohlásil Bílek.

Úřadující čeští šampioni, kteří ve skupině skončí na posledním čtvrtém místě, by se rádi rozloučili premiérovým bodovým ziskem. "Barca" obsadí třetí místo a do osmifinále postoupily Bayern Mnichov a Inter Milán. "Chceme dosáhnout dobrého výsledku a k tomu je samozřejmě potřeba, abychom hráli hodně aktivně s cílem vstřelit gól. Víme, že hrajeme poslední utkání ve skupině a zítra se udělá opravdu maximum pro úspěch," uvedl sedmapadesátiletý trenér.

Také Viktoria hlásí řadu absenci. Na marodce Západočechů zůstává klíčové ofenzivní trio Jan Kliment, Jan Kopic, Jan Sýkora a stoper Mohamed Tijani. V karetním trestu je křídelník Jhon Mosquera. "Sestava by mohla být stejná jako ve Zlíně (při sobotním ligovém vítězství 3:0). A pokud nebude stejná, tak bude jiná," žertoval Bílek.

"Když se podíváte na naši soupisku, tak tam není moc prostoru na velké změny. Máme spoustu hráčů mimo, takže to není pro nás úplně příjemná situace. Na druhou stranu všichni hráči, kteří jsou zdraví, tak jsou v plné síle a připraveni na hřišti odevzdat maximum," dodal plzeňský kouč.