Bylo by dobré, kdyby se pořád psalo čtvrté kolo, vtipkoval plzeňský Vlkanova

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bylo by dobré, kdyby se pořád psalo čtvrté kolo, vtipkoval plzeňský Vlkanova
Adam Vlkanova si připsal první ligový gól za Plzeň.
Adam Vlkanova si připsal první ligový gól za Plzeň.
@fcviktorkaplzen
Adam Vlkanova (28) v této sezoně zaznamenal tři soutěžní branky, paradoxně všechny ve 4. kole. Dvě dal v nejvyšší soutěži a jednu ve skupině Ligy mistrů. Reprezentační záložník si proto v nadsázce přeje, aby se čtvrté kolo hrálo pořád a on tak byl střelecky produktivnější.

Vlkanova nejprve v srpnu ještě za Hradec Králové skóroval při výhře 2:1 nad Bohemians 1905, v říjnu už v plzeňském dresu zmírnil porážku 2:4 s Bayernem Mnichov. Ve středeční dohrávce 4. kola FORTUNA:LIGY pomohl Viktorii gólem k vítězství 4:0 nad Brnem. "Bylo by dobré, kdyby se furt psalo čtvrté kolo a dával jsem góly pořád. Nevím, čím to je, ale je to taková zajímavost," říkal s úsměvem na tiskové konferenci.

Proti Zbrojovce ve 24. minutě otevřel skóre, když využil nepovedené "malé domů" obránce Jakuba Šurala a prostřelil brankáře Jakuba Šimana. "Vyloženě jsem šel, že to bude hlavou dávat gólmanovi, protože většinou to tak obránci řeší. Šel jsem tam jenom na blind a doufal, že to dá trošku hůř. Nakonec jsem udělal dobře," popsal Vlkanova.

"Jsem rád, že mi to (v lize za Plzeň) konečně padlo. Už jsem říkal mnohokrát, že pro mě je nejdůležitější, že vyhráváme a získáváme body. Ale samozřejmě každý gól potěší," přidal královéhradecký rodák.

Plzeňští obhájci titulu vedou tabulku nejvyšší soutěže o čtyři body před Slavií a mají jistotu, že přezimují na prvním místě. Podzimní část sezony zakončí v neděli v Praze proti posledním Pardubicím. "Doufáme, že minimálně čtyřbodový náskok tam bude. Pak uvidíme, co se bude dít. Jsme strašně rádi, že jsme v čele. Většina lidí tomu zase nevěřila a my dokazujeme, že je tady velká síla," prohlásil Vlkanova.

Jako bývalý dlouholetý hráč Hradce ale nebere utkání s východočeským rivalem speciálně. "Hlavní motivace je, abychom vyhráli a měli tři body. Ale já nikdy derby extra neřešil, protože mám půlku rodiny z Pardubic a půlku z Hradce. Spíš to bylo pro fanoušky a lidi ve městě, pro mě to je normální zápas jako každý jiný," dodal ofenzivní záložník.