Cenný skalp bez největších hvězd. Philadelphia zaskočila Brooklyn, Phoenix zdolal Lakers

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Cenný skalp bez největších hvězd. Philadelphia zaskočila Brooklyn, Phoenix zdolal Lakers
Sixers si vyšlápli na Nets i bez hvězdného dua Embiid, Harden.
Sixers si vyšlápli na Nets i bez hvězdného dua Embiid, Harden.
Profimedia
Basketbalisté Philadelphie si připsali v NBA cenný skalp, neboť i bez dvou hlavních hvězd Joela Embiida a Jamese Hardena porazili Brooklyn 115:106 a udrželi se před ním v tabulce. Už sedmou výhru za sebou má Sacramento, které zvítězilo 113:109 nad Memphisem a je třetí v tabulce Západní konference těsně za druhým Utahem a vedoucím Phoenixem. Ten vyhrál 115:105 nad los Angeles Lakers.

Philadelphia ukázala, že není týmem dvou hvězd, ale i bez nich dokáže uspět. Brooklyn naopak i v plné síle selhal. Ben Simmons se nechal rozhodit fanoušky Sixers, kteří mu neodpustili vytrucovaný přestup právě z Philadelphie, a při každé jeho akci bučeli. Kevin Durant i kvůli skvělé obraně P. J. Tuckera nedal v poslední čtvrtině ani bod a Philadelphia utekla ze tří bodů na rozdíl 16 a zajistila si tak klidnou koncovku.

Nejlepším střelcem Nets byl s 23 body Kyrie Irving, Sixers táhli Tobias Harris s 24 body a De`Anthony Melton s 22. "Je to pro nás obrovská výhra. Šli jsme do zápasu s velkou energií," těšilo Harrise. "Všichni chtějí vidět náš tým selhat, protože nikdo nemá rád Bena, Kyrieho i mě. A dnes se jim to splnilo," reagoval Durant.

Lakers k prodloužení série tří výher nepomohl ani další skvělý výkon Anthonyho Davise, který byl při absenci LeBrona Jamese hlavní postavou týmu. Zapsal 37 bodů, 21 doskoků, 5 bloků a 5 zisků. Výrazný rozdíl byl ale ve střelbě z dálky: Phoenix vyhrál na trojky 16:4. Také byl agresivnější v obraně a posílal soupeře na trestné hody, zatímco Lakers nasbírali jen 12 faulů. Nejlepšími střelci Phoenixu byli Mikal Bridges a Devin Booker s 25 body.

Sacramento si s výhrou zahrávalo, neboť přišlo v poslední čtvrtině o dvouciferný náskok a poslední čtyři minuty dalo jediný koš ze hry. Naopak Ja Morant v posledních pěti minutách vstřelil 19 ze svých 34 bodů a táhl Memphis za obratem, jenže nakonec se stal smutným hrdinou. Dvě vteřiny před koncem byl faulován při trojkovém pokusu a mohl tak srovnat z trestných hodů, ale dva minul a Sacramento naopak trestnými hody DeAarona Foxe výhru potvrdilo. Fox dal 32 bodů.

"Nedal jsem a to byl konec zápasu," litoval Morant. "Dostali jsme se velmi blízko, skvěle jsme bránili, ale nestačilo to," přidal Jaren Jackson.

O překvapení se postaral Detroit, který zvítězil v Denveru 110:108 a připsal si teprve čtvrtou výhru v sezoně a první na hřištích soupeřů. Na poslední místo NBA tak odsunul Houston. Pistons těžili hlavně z dobrého výkonu své lavičky, která jednoznačně přehrála soupeřovu. Alec Burks nasbíral 21 bodů. Denveru tak nestačilo ani 31 bodů, 9 doskoků a 10 asistencí Nikoly Jokiče.

Burks trefil i důležitou střelu na 108:103. Denver pak sice 13 vteřin před koncem snížil na rozdíl jediného bodu, ale Bojan Bogdanovič dvěma trestnými hody rozhodl. Nuggets se ještě snažili o vyrovnání, jenže Detroit nedovolil střelu za tři body a naopak taktickým faulem poslal soupeře jen na trestné hody. Jamal Murray druhý schválně neproměnil, Aaron Gordon míč doskočil, ale těžkou střelu z odskoku na vyrovnání netrefil.

Výsledky NBA