Djokovič na Turnaji mistrů s Rubljovem neztratil ani set a má jisté semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič na Turnaji mistrů s Rubljovem neztratil ani set a má jisté semifinále
Djokovič na Turnaji mistrů s Rubljovem neztratil ani set a má jisté semifinále
Djokovič na Turnaji mistrů s Rubljovem neztratil ani set a má jisté semifinále
Profimedia
Novak Djokovič (35) po Stefanosovi Tsitsipasovi (24) nedal šanci ani Andrejovi Rubljovovi (25). Rusovi po setech 6:4, 6:1 oplatil dubnovou porážku z finále v Bělehradu a s předstihem si zajistil postup do semifinálových bojů Turnaje mistrů v Turíně. V něm narazí na Caspera Ruuda (23), nebo na lepšího z duelu Félix Auger-Aliassime (22) - Taylor Fritz (25). Zároveň potvrdil informace médií o tom, že dostal australská víza a bude moci startovat na lednovém Australian Open.

Novak Djokovič kvůli odmítavému postoji k vakcíně na Covid-19 přišel o dva ze čtyř grandslamů, řadu podniků Masters a vlastně celé australské léto i sezonu amerických betonů. Majitel 21 grandslamových trofejí tak v Turíně absolvuje svůj teprve 11. letošní turnaj.

A v hale Pala Alpitour zatím dominuje, dosud čelil jedinému brejkbolu, stále neztratil servis a po Stefanosovi Tsitsipasovi si ve dvou setech poradil také s Andrejem Rubljovem, jemuž oplatil dubnovou porážku z finále v Bělehradu.

Zkušený Srb, který zvládl 31 z posledních 33 duelů a šestým triumfem na této akci by vyrovnal rekord Rogera Federera, předvedl další ze svých profesorských výkonů. Za celý zápas spáchal pouhých šest nevynucených chyb, zaznamenal o dva vítězné údery více než ruský tenista, trefil 81% prvních servisů a získal 94% bodů po prvním podání, v úvodním dějství dokonce všech 17.

Právě v koncovce první sady utkání překlopil na svou stranu, když se na servisu soupeře dostal k prvnímu brejkbolu a zároveň setbolu, který následně parádním returnem z bekhendu proměnil. V dalším setu už dominoval a zajistil si při 15. startu na závěrečném vrcholu sezony už 11. postup do semifinále.

"Mám motivaci. Je tu spousta mých mladých rivalů a já chci dokázat, že se s nimi pořád můžu měřit. Itálie? Cítím se tu jako doma a to mi dodává sebevědomí i sílu, díky tomu hraju svůj nejlepší tenis," řekl rodák z Bělehradu v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Přehled zápasu Djokovič - Rubljov

Ve skupině čeká Djokoviče ještě Medveděv

Djokoviče ještě čeká jedno utkání ve skupině, a to s Daniilem Medveděvem. Další z ruských zástupců se večer v duelu poražených z pondělního programu střetne se Stefanosem Tsitsipasem. Rubljov na Turnaji mistrů účinkuje potřetí a bude pozítří proti Tsitsipasovi usilovat o premiérový postup ze skupinové fáze.

Také v Zelené skupině už je o jednom semifinalistovi rozhodnuto, Casper Ruud má dokonce jistotu prvního místa. Na závěr skupinových bojů změří síly s již vyřazeným Rafaelem Nadalem. Přímý souboj o semifinále svedou Félix Auger-Aliassime s Taylorem Fritzem.