Dončič v závěru rozhodl o těsné výhře Dallasu, Sacramento nastřílelo 153 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dončič v závěru rozhodl o těsné výhře Dallasu, Sacramento nastřílelo 153 bodů
Luka Dončič opět ukázal proč je jedním z nejlepších hráčů v NBA.
Luka Dončič opět ukázal proč je jedním z nejlepších hráčů v NBA.
Profimedia
Basketbalisté Dallasu v NBA udolali v dramatické koncovce Los Angeles Clippers 103:101. Zazářil především Luka Dončič (23), který nasbíral 35 bodů včetně vítězné trojky necelou půlminutu před koncem. Neobvyklý střelecký výkon předvedlo Sacramento, které si poradilo 153:121 s Brooklynem.

Dallas - LA Clippers  103:101

Mavericks v utkání promarnili vedení až o 25 bodů, proto o vítězství rozhodl až Dončič trojkou 27,8 sekundy před koncem. Po ní se Dallas dostal do vedení o čtyři body, a i když ještě Clippers stihli reagovat košem za dva body a šestkou, nestačilo to. Dončič nasbíral také 11 doskoků.

Slovinské hvězdě sekundoval Dorian Finney-Smith s 21 body, který trefil sedm trojek, 16 bodů přidal Spencer Dinwiddie a 15 Christian Wood. Za Clippers si 23 bodů připsal Paul George.

Celý druhý poločas odehrál bez střídání a celkově 41 minut poté, co den předtím strávil na hřišti v Houstonu 29 minut. "Byl unavený, je to moje chyba. Soupeř Paula zdvojoval, my jsme ale několikrát nebyli schopni si lépe přihrát," řekl trenér Tyron Lue.

Přehled zápasu Dallas - LA Clippers

Sacramento - Brooklyn  153:121

Střelecké hody byly k vidění v Sacramentu, kde domácí tým deklasoval Brooklyn. Jde o druhý největší střelecký výkon Kings od roku 1985, kdy se přestěhovali do Sacramenta. V roce 1993 nastříleli Philadelphii ještě o bod více. Nets zároveň soupeři v základní hrací době nikdy nepovolili vyšší skóre.

O 153 bodů se podělilo celkem sedm dvouciferných střelců, přičemž tím nejvýraznějším byl náhradník Terence Davis s 31 body včetně sedmi trojek a devíti doskoky.

Přehled zápasu Sacramento - Brooklyn

Další zápasy NBA

Nets spoléhali na Kevina Duranta s 27 body a 11 doskoky. Do duelu opět nenaskočil Kyrie Irving, jenž byl klubem suspendován na minimální počet pěti utkání za to, že se nedistancoval od antisemitismu.

Už třetí porážku za sebou utrpěl Utah a propadl se na třetí příčku Západní konference. Tentokrát nečekaně padl 111:118 s New Yorkem, když v duelu ztrácel až 14 bodů a nestačilo mu ani 27 bodů a 11 doskočených míčů Kellyho Olynyka.

New Orleans se muselo obejít bez Ziona Williamsona, přesto vyhrálo 113:102 nad Memphisem. Pelicans táhl hlavně C. J. McCollum s 30 body, Grizzlies nestačilo 36 bodů Ja Moranta.

Kompletní výsledky NBA