Úspěšná premiéra Hořavy, Sparta porazila Vary 5:1. Vítkovice přehrály Olomouc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Úspěšná premiéra Hořavy, Sparta porazila Vary 5:1. Vítkovice přehrály Olomouc
Aktualizováno
Trenérovi Sparty Miloslavu Hořavovi se obnovená premiéra na lavičce Sparty vydařila.
Trenérovi Sparty Miloslavu Hořavovi se obnovená premiéra na lavičce Sparty vydařila.
Profimedia
Největší pozornost 20. kola extraligy poutal zápas Karlových Varů se Spartou, hosty totiž poprvé vedl trenér Miloslav Hořava (61). A mohl být spokojen, Pražané totiž poprvé po měsíci vyhráli za tři body, když Energii přehráli 5:1. Ve Vítkovicích na sebe narazily druhý a třetí tým tabulky a radovala se domácí⁠ Ridera, Olomouc porazila 3:0 a na domácím ledě zůstala stoprocentní. Třinec veze tři body z Liberce za vítězství 4:1, Brno doma porazilo Plzeň 3:1.

Vítkovice –⁠ Olomouc 3:0

Vítkovičtí ovládli moravské derby 3:0 a natáhli šňůru domácích vítězství už na osm utkání. O výhře nad Olomoucí rozhodl už první gól Petra Fridricha z 11. minuty, brankář Aleš Stezka si v duelu druhého s třetím týmem soutěže připsal třetí nulu v sezoně. Kohouti po druhé porážce v řadě klesli na pátou příčku.

Karlovy Vary –⁠ Sparta 1:5

Sparta pod vedením staronového kouče Hořavy ukončila sérii šesti porážek. Plný bodový zisk slaví po 11 zápasech, poprvé od 14. října. Gólem a asistencí se na výhře hostů podílel David Tomášek. Domácí se prosadili až v poslední třetině, víc gólů už ale dát nedokázali. Sparta Varům oplatila porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně. 

Kladno –⁠ Mladá Boleslav 1:2 pp

Mladá Boleslav zvítězila na ledě posledního Kladna 2:1 v prodloužení. Rytíři se prosadili jako první zásluhou Jakuba Babky ve druhé třetině, ve třetí vyrovnal v přesilovce Pavel Kousal a sedmou prohru hostů v řadě odmítl v čase 61:54 útočník Matyáš Kantner.

Kometa Brno –⁠ Plzeň 3:1

V Brně na vedoucí branku hostujícího Filipa Suchého odpověděli čeští reprezentanti Luboš Horký a Tomáš Kundrátek v přesilovkách, pojistku v podobě třetí branky přidal Radek Koblížek. Brňané zvítězili v šestém zápase v řadě na domácím ledě a z posledních devíti duelů prohráli jen jeden. V tabulce se posunuli na třetí příčku, Plzeň padla podruhé za sebou a je desátá.

Liberec –⁠ Třinec 1:4

Úřadující mistři z Třince vyhráli v Liberci 4:1 a naplno bodovali potřetí za sebou. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Libor Hudáček, který v letech 2018 až 2020 hájil barvy Bílých Tygrů. Severočeši nenavázali na poslední dvě výhry a připsali si sedmou porážku z posledních devíti duelů.

Hradec Králové –⁠ Litvínov 3:0

Litvínov vyšel poprvé pod novým hlavním trenérem Karlem Mlejnkem bodově naprázdno, v Hradci Králové padl 0:3. Rozhodující gól v souboji defenziv a brankářů vstřelil ve 45. minutě slovenský útočník Lukáš Cingeľ. Třetí domácí výhru Mountfieldu za sebou ještě pečetili Oliver Okuliar a Christophe Lalancette. Gólman Henri Kiviaho udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Aktuální tabulka extraligy
Flashscore