Fandí celá rodina. Něco jako Hujerovi, řekl plzeňský Chorý o podpoře v hledišti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fandí celá rodina. Něco jako Hujerovi, řekl plzeňský Chorý o podpoře v hledišti
Tomáš Chorý měl v hledišti zástup svých příznivců.
Tomáš Chorý měl v hledišti zástup svých příznivců.
Profimedia
Se skvělou bilancí jedné branky a dvou asistencí se na zlínské Letné prezentoval útočník fotbalistů Plzně Tomáš Chorý (27). Společně s dvougólovým Erikem Jirkou (25) se stal hlavním strůjcem vítězství nad "Ševci" 3:0 v utkání 14. kola FORTUNA:LIGY. Chorého výborný výkon sledovala na tribuně rodina a širší příbuzenstvo, připomínající rodinu Hujerů z filmové komedie Marečku, podejte mi pero!.

"Byl tady taťka s mamkou, bratranci, sestřenice. Něco jako Hujerovi. Když mají možnost, jezdí na naše moravské zápasy. Na tribuně jsem je viděl a teď na mě čekají, až tady skončím rozhovory," řekl Chorý na tiskové konferenci.

Utkání ve Zlíně si pochvaloval. "Měli jsme zápas celou dobu pod kontrolou a v naší režii. Zlín nás nijak zvlášť neohrozil a bylo to jen o nás, jak k tomu přistoupíme a jak to zvládneme," uvedl olomoucký rodák.

Hrotový útočník se podepsal svojí asistencí hned pod první gól. "Byl to záměr, hrát to tak, abych balon prodloužil. Erik to zvládl výtečně, má výbornou střelu a potvrdil to," popsal Chorý.

Statistiky utkání Zlín - Plzeň

Ve druhé půli se on sám dostal do koncovky, když mu perfektní přihrávku před branku naservíroval Jirka. "Musím ho pochválit. Hrál dnes fantastické utkání jak dopředu, tak dozadu. Celý tým z toho těžil," konstatoval Chorý.

Plzeň protáhla šňůru neporazitelnosti na 35 utkání, což je klubový rekord. "Každý týden to čteme v médiích, ale pro nás to není tak důležité. Snažíme se koncentrovat na zápasy nejlíp, jak můžeme. Máme nabitý program a není jednoduché přejít z Ligy mistrů na českou ligu. Táhneme za jeden provaz a vychází nám to," podotkl autor sedmi tref v této ligové sezoně.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Flashscore

V úterý čeká Viktorii rozlučka se soutěží, v níž zatím neuhrála ani bod. Do Štruncových sadů přijede v 6. kole Ligy mistrů Barcelona. "Bude to úplně jiný zápas, plný stadion, jiná atmosféra. Naše nastavení musí být jiné, zase se musíme přeorientovat. Je to naše loučení a chceme Barcelonu potrápit," dodal.