Favorizovaný Kozma se na postup do čtvrtfinále hodně nadřel, Siwiece porazil na body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Favorizovaný Kozma se na postup do čtvrtfinále hodně nadřel, Siwiece porazil na body
Kozma zvládl roli favorita a po vyrovnaném boji postoupil.
Kozma zvládl roli favorita a po vyrovnaném boji postoupil.
Jan Zirovnicky / Oktagon
Přední český MMA bojovník David Kozma (30) porazil ve vyrovnaném duelu Lukasze Siwiece (31) z Polska 2:1 na body a postoupil do čtvrtfinále pyramidy organizace Oktagon "Tipsport Gamechanger" ve welterové váhové kategorii. Všichni tři rozhodčí duel obodovali 29:28, dva z nich v Ostravě určili jako vítěze domácího bojovníka.

"Čekal jsem, že jsem vyhrál všechny tři kola u všech rozhodčích, ale asi to někdo viděl jinak. Já to nemůžu posoudit, když v tom zápase jsem. Nečekal jsem takové drama a byl jsem nakonec šťastný, že to dali mně," řekl Kozma, který tak postoupil do další fáze projektu s rozpočtem milionu eur. Vítěz získá 300.000 eur.

Siwiec byl hodně aktivní hlavně ve druhém kole, které podle všeho vyhrál. "Otřesený jsem nebyl. Cítil jsem, že něco prošlo, ale s mojí hlavou to neudělalo nic. Když to srovnám s údery Brita, které mě posadily a vystřelily na Mars, tak tohle mnou neotřáslo," uvedl Kozma, jenž v prosinci prohrál s Brazilcem Kaikem Britem a přišel o pás šampiona Oktagonu.

Kalašnik nestačil na Glismanna

Druhý Čech, který se do projektu z pozice náhradníka na poslední chvíli zapojil, Andrej Kalašnik, prohrál jednoznačně na body s Louisem Glismannem z Dánska. "Je to velký profesionál, vzal zápas den předem a byla to sakra těžká práce," ocenil výkon českého bojovníka Glismann, který byl velkým favoritem zápasu. Kalašnik nahradil Gruzínce Amirana Gogoladzeho, jenž nesplnil váhový limit.

Z jiných zápasů do dalšího kola postoupili Němci Christian Jungwirth a Marcel Grabinski, Andreas Michailidis z Řecka, Chorvat Bojan Veličkovič, Melvin van Suijdam z Nizozemska a Alex Lohoré z Francie.

Čtvrtfinálové duely se uskuteční na akcích Oktagonu 20. května v Praze a 17. června v německém Oberhausenu.

Rozhovor s českým MMA zápasníkem Davidem Kozmou.
Livesport