Bohemians si zahrají evropské poháry, Jurečka dal čtyři góly, Plzeň porazila Spartu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Klokani si doskákali pro poháry, Plzeň narušila sparťanské oslavy, Jurečka dal čtyři góly
Aktualizováno
Bohemians si v příští sezoně zahrají v pohárové Evropě.
Bohemians si v příští sezoně zahrají v pohárové Evropě.
Profimedia
Bohemians v 5. kole skupiny o titul FORTUNA:LIGY podlehli před zaplněnými tribunami Ďolíčku Sigmě Olomouc 0:1, přesto se v příští sezoně mohou těšit na evropské poháry. Ty jim svou jednoznačnou výhrou 4:0 nad Slováckem zajistila pražská Slavia. Všechny její góly si připsal nový král střelců Václav Jurečka (28) V posledním sobotním zápase české nejvyšší soutěže pokazila Viktoria Plzeň sparťanské oslavy ligového titulu, když svého soupeře na jeho stadionu přemohla 1:0. O jedinou branku se v 58. minutě postaral zkušený Matěj Vydra (31).

Bohemians – Sigma Olomouc 0:1

Klokani začali utkání mnohem aktivněji. Už v šesté minutě se po výborném centru dostal k hlavičce Lukáš Hůlka, jenž těsně minul levou tyč. Ještě k nebezpečnějšímu zakončení se vzápětí prodral Martin Hála. Křídelník Bohemky z malého vápna překonal brankáře, ale jeho střelu zastavila tyč.

Na druhé straně se ve velké šanci objevil Martin Pospíšil, kterého pohotovým zákrokem vychytal Roman Valeš. S koncem poločasu se mohlo změnit skóre, ale střela Jana Matouška prosvištěla jen těsně vedle levé tyče.

Ve druhé půli fanoušci na velkou šanci čekali až do 60. minuty. V té se k odraženému míči před vlastním vápnem dostal Matoušek, který ukázal, jak rychlé má nohy. Šikovný záložník bez problému doběhl s balonem na kopačkách až před pokutové území soupeře, kde přihrál volnému Hálovi, ale ten obrovskou příležitost zahodil nepovedeným pokusem o lob.

Do šance se procpal i olomoucký Dele Israel, jehož ránu ovšem obrana se štěstím zblokovala. V závěru utkání nejvýše po rohovém kopu vyskočil Vít Beneš, který zamířil přesně a dostal Hanáky do nakonec rozhodujícího trháku.

Bohemians sice nesplnili svou část úkolu, díky zaváhání Slovácka se přesto probojovali do pohárové Evropy. Sigma zakončila ročník na šesté pozici.

Slavia Praha – Slovácko 4:0

Všemi góly domácích se blýskl bývalý hráč hostů Václav Jurečka, jenž neuvěřitelnou bilancí 12 gólů z posledních pěti utkání přeskočil v tabulce ligových střelců dosud vedoucího Jakuba Řezníčka. Úspěšnou rozlučku před odchodem do Srbska prožil Peter Olayinka, který po pěti letech v pražském klubu končí. Naopak jihomoravský celek ve skupině o titul nezvítězil ani napopáté a evropské poháry si v příštím ročníku nezahraje.

Jurečkovy statistiky.
Livesport

Sparta Praha – Viktoria Plzeň 0:1

Na hře obou týmů se výrazným způsobem projevilo, že konečný výsledek již na jejich umístění nemohl nic změnit. Více ze hry měl domácí celek, jenž předváděl v porovnání s předchozími utkáními mnohem ofenzivnější výkon, vstřelené branky se však nedočkal. Z vítězství se tak radovali Západočeši, kteří díky trefě Matěje Vydry ukončili sérii šesti duelů bez výhry a důstojně se rozloučili s trenérem Michalem Bílkem.