Benzema se s Realem rozloučil gólem. Osasuna jde do Evropy, Valladolid do druhé ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Benzema se s Realem rozloučil gólem. Osasuna jde do Evropy, Valladolid do druhé ligy
Aktualizováno
Karim Benzema v posledním zápase za Real Madrid skóroval z penalty.
Karim Benzema v posledním zápase za Real Madrid skóroval z penalty.
AFP
Karim Benzema (35) svou derniéru v Realu Madrid ozdobil gólem a pomohl k domácí remíze 1:1 s Bilbaem. Bílý balet díky ní uhájil pozici vicemistra La Ligy před Atlétikem, které plichtilo 2:2 ve Villarrealu. Sedmou příčku tabulky a tím i předkolo Evropské konferenční ligy udržela v posledním kole nejvyšší španělské soutěže Osasuna díky vítězství nad Gironou 2:1. Až závěrečné večerní zápasy rozhodly o posledním sestupujícím, stal se jím Valladolid.

Mallorca – Rayo Vallecano 3:0

Hosté na rozdíl od svého soupeře měli ještě o co hrát. V nahuštěné tabulce totiž ztráceli jediný bod na sedmou příčku zajišťující postup do kvalifikace Evropské konferenční ligy.

Ač se první polovina utkání odehrávala spíše v jejich režii, nakonec o domácím triumfu rozhodl krátce po změně stran Vedat Muriqi, na nějž ještě v 71. minutě navázal José Copete.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Osasuna – Girona 2:1

Osasuna si zajistila místenku v kvalifikaci EKL, v přímém klání o účast v pohárech rozhodl dvěma slepenými trefami v úvodu druhé půle chorvatský útočník Ante Budimir. Tým z Pamplony zažil velmi úspěšnou sezonu.

Zlepšil si loňský výsledek v domácí soutěži a dostal se i do finále Copa del Rey. Na evropskou scénu nakouknou Los Rojillos poprvé od ročníku 2006/07, kdy po podařené pouti Pohárem UEFA dokráčeli až do semifinále.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Real Madrid – Bilbao 1:1

V průběhu duelu byli blíže vstřelené brance překvapivě hosté, které nakonec skutečně poslal do vedení Oihan Sancet.

Konečnou dělbu bodů zařídil dlouholetý hrdina madridských tribun Benzema, jenž se v tomto utkání společně s několika dalšími spoluhráči s Bílým baletem rozloučil.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Real Sociedad – Sevilla 2:1

První branku si připsal krásně umístěnou ranou krátce před půlhodinou hry Brais Méndez, na nějž navázal vítěznou trefou ve druhém poločase Momo Cho.

Oba týmy vstupovaly do zápasu s jistotou účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Zatímco Real Sociedad se kvalifikoval ze čtvrté příčky v tabulce, Sevilla si milionářskou soutěž opět zajistila triumfem v Evropské lize.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Villarreal – Atlético Madrid 2:2

Naděje hostů dlouho drželo produktivní duo ve složení zakončující Ángel Correa a přihrávající Antoine Griezmann, čáru přes jejich rozpočet však udělal ve třetí minutě nastavení Jorge Pascual.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Betis – Valencia 1:1

Valencia nemusí po remíze smutnit, jelikož výsledky ze souběžně hraných zápasů zařídily, že se Netopýři představí v nejvyšší španělské soutěži také v příštím ročníku. O jedinou branku domácích se postaral už v první minutě utkání Ayoze Pérez.

Ve druhém poločase za tým hostů dokázal gólově odpovědět Diego López. Výjimečný byl tento večer pro kapitána zelenobílých Joaquína, jenž nastoupil k poslednímu duelu v kariéře a v počtu ligových startů vyrovnal rekord brankáře Andoniho Zubizarrety.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Celta Vigo – Barcelona 2:1

Trenér Xavi nechal odpočívat loučící se legendy Blaugranas Jordiho Albu a Sergia Busquetse, kteří v létě klub z Katalánska opustí. Los Celestes toho dokonale využili, když o jejich vítězství rozhodl dvěma trefami Gabri Veiga.

Mladý Španěl rozpoutal světlemodrou lavinu v ochozech a postaral se o zachování prvoligového statusu Viga. Zároveň se díky vstřelení 10. a 11. branky v sezoně stal prvním hráčem narozeným v roce 2002 a později, jenž se dostal na dvojciferný počet gólů v nejvyšší španělské soutěži.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Elche – Cádiz 1:1

Cádiz zvládl záchranářský souboj o setrvání v La Lize i pro příští ročník, když v závěrečném kole remizoval s beznadějně posledním Elche 1:1. Hosté nenechali nic náhodě a již v 10. minutě se prosadil Gonzalo Escalante.

Argnetinský záložník se čtvrtým gólem v sezoně postaral o svou nejdůležitější trefu. Vyrovnávací zásah domácích nemusel Cádiz mrzet, neboť si i díky souhře dalších výsledků ponechal status prvoligového mužstva.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Espaňol – Almería 3:3

Almería si díky remíze i souhře ostatních výsledků zajistila setrvání v nejvyšší soutěži. Diváci na stadionu sledovali atraktivní podívanou, kde se skóre měnilo hned několikrát. Espaňol bleskurychle reagoval na úvodní branku Almeríe výstavním gólem Javiho Puada.

A krátce po přestávce dokonce skóre otočil. Rojiblancos však ukázali neskutečnou houževnatost, když dokázali dvakrát odpovědět na vedení domácích. Hrdinou zápasu se stal Sergi Darder, který proměnil v 86. minutě pokutový kop.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Valladolid – Getafe 0:0

Valladolidu bezgólová plichta vzhledem k bodovým ziskům přímých konkurentů v boji o záchranu nestačila k zachování prvoligové příslušnosti. Realu ke gólu nepomohla ani drtivá územní převaha.

Tu dokázala eliminovat kompaktní obrana Azulones v čele s brankářem Davidem Soriou. Radost z postupu mezi španělskou elitu z loňské sezony tak vystřídalo zklamání a návrat do druhé nejvyšší soutěže.

Konečná tabulka La Ligy
Livesport