Valencia si na Mallorce záchranu nezajistila. Osasuna se přiblížila pohárům

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Valencia si na Mallorce záchranu nezajistila. Osasuna se přiblížila pohárům
Aktualizováno
Jediný gól zápasu Mallorca – Valenica dal domácí Vedat Muriqi.
Jediný gól zápasu Mallorca – Valenica dal domácí Vedat Muriqi.
AFP
Valencia nezvládla duel 36. kola La Ligy, na hřišti Mallorky prohrála 0:1. Netopýři sice nesehráli špatné utkání a po většinu času byli vítězné brance blíže než jejich soupeř, hrdinou zápasu se ale stal Vedat Muriqi. Nejlepší střelec domácích gólem ve druhé půli rozhodl. Hosté tak nevyužili příležitost k tomu, aby si s předstihem zajistili setrvání v nejvyšší soutěži, a ve zbylých dvou zápasech sezony je čeká ještě tuhý boj. Osasuna porazila 2:0 Bilbao a posunula na sedmé místo, které zajišťuje účast v Evropské konferenční lize.

Mallorca – Valencia 1:0

Do utkání vstoupila lépe Valencia, Piráti se ale postarali o znepříjemnění ofenzivních výpadů hostujícího celku a několika nedovolenými zákroky a tvrdými střety se dostali do zápasového tempa. Mallorca však hrozila spíše ojediněle z protiútoků, a tak otěže klání i nadále třímali Netopýři, kteří se v prvním poločase dostávali do velmi zajímavých pozic.

Nejblíže změně skóre byl Diego López, jenž ve 30. minutě prověřil Pedraga Rajkoviče. Ten ovšem jeho pokus nohou vytěsnil mimo. Neschopnost Bianconegros proměňovat příležitosti znamenala odchod do šaten za bezgólového stavu.

Statistiky zápasu Mallorca – Valencia
Opta by Stats Perform

Los Piratas začali druhé dějství aktivněji, za což byli odměněni úvodní brankou střetnutí. V 64. minutě výborně odcentroval bývalý hráč Valencie Kang-In Lee na Muriqiho. Kosovský útočník potvrdil skvělou formu a hlavou zakončil.

Pro nejlepšího střelce domácích to byla již 14. trefa v aktuálním ročníku La Ligy. Netopýři se nepříznivým vývojem zápasu nenechali zlomit a i nadále dobývali domácí bránu. Výsledek nezměnila ani vynikající přízemní rána Justina Kluiverta z 80. minuty.

Osasuna – Bilbao 2:0

Osasuna byla od úvodních minut aktivnějším celkem na trávníku a postupnou kombinací se snažila tlačit na obranu Bilbaa. Hosté však úvodní nápor přežili bez úhony a hra se začala postupně vyrovnávat. Spíš než gólové akce však diváci sledovali spoustu osobních soubojů.

Nakonec si v prvním dějství ani jeden tým nedokázal vytvořit nebezpečnou střelu, a do šaten tak fotbalisté odcházeli za bezbrankového stavu.

Statistky zápasu Osasuna – Bilbao
Opta by Stats perform

Po změně stran se přece jen měnilo skóre zápasu, když si v 50. minutě na přesný centr naběhl Ante Budimir a nechytatelnou hlavičkou poslal Osasunu do vedení.

Hosty ani inkasovaný gól příliš nenakopl, naopak to byl tým z Pamplony, který v 77. minutě zdvojnásobil svůj náskok. Aimar Oroz si v pokutovém území šikovně pokryl míč, dostal jej na Lucase Torra, jenž z první do protipohybu brankáře pojistil domácím důležité vítězství.

Tabulka La Ligy
Livesport