Fotbalové přestupy ONLINE

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fotbalové přestupy ONLINE: Silva prodloužil se City, Lingr přestoupil do Nizozemska
Aktualizováno
Fotbalové přestupy ONLINE
Fotbalové přestupy ONLINE
Livesport
ONLINE | Kdo zamíří na lukrativní fotbalové adresy? Které opory prodlouží, či naopak předčasně ukončí smlouvy? A jak si na trhu povedou české týmy? Přestupové spekulace a informace o novinkách v kontraktech či dokončených transferech sledujte v našem aktualizovaném přestupovém speciálu.

29. SRPNA

22:17 – PŘESTUP – Teprve loni se Carlos Baleba napevno usadil do áčkového výběru Lille. Postupně začal sbírat herní minuty častěji a častěji, celkově sehrál v dresu LOSC na ligové scéně 19 utkání, z toho 5 v základní sestavě. A jeho rostoucích výkonů si natolik všiml Brighton, že se nebál na stůl položit 27 miliónů eur. Devatenáctiletý rodák z Kamerunu podepsal smlouvu do roku 2028.

18:50 – HOSTOVÁNÍ S OPCÍ – Neapol dotáhla příchod Jespera Lindströma z Eintrachtu Frankfurt. 23letý dánský záložník se na Apeninský poloostrov vydává formou ročního hostování s povinností následného odkupu. Partenopei za půjčku zaplatí pět milionů eur a následně bundesligovému klubu pošlou dalších 20 milionů (dohromady 602,9 milionu korun), čímž se dánský reprezentant stane třetím nejdražším prodejem Eintrachtu. Lindström se domluvil na smlouvě do roku 2028 s výdělkem 2,3 miliony eur za sezonu.

18:30 – SPEKULACE – Brighton podle přestupového specialisty Fabrizia Romana dokončil příchod Carlose Baleby z LOSC Lille, za kterého i s bonusy poslat 30 milionů eur (724,1 milionu korun). 19letý záložník se měl anglickému klubu upsat na nadcházejících pět let.

18:11 – HOSTOVÁNÍ – Southampton po sestupu do druhé anglické ligy opouští také Lyanco, jenž se dočasně stěhuje do Saúdské Arábie. 26letý stoper formou hostování posílil celek Al-Gharafa.

Poslední hráčovy sezony.
Livesport

17:17 – SPEKULACE – Hirving Lozano před čtyřmi roky přestupoval z PSV Eindhoven do Neapole, nyní nizozemský klub usiluje o jeho návrat. Za mexické křídlo minulý týden neúspěšně nabídl 10 milionů eur, nyní přihodil další dva miliony.

16:30 – SPEKULACE – Nadiem Amiri měl podle deníku Daily Mail nakročeno do Leedsu, kam se také přiletěl podívat. Poté ovšem informoval současného zaměstnavatele z Leverkusenu o tom, že si přestup v hodnotě pěti milionů liber (140,6 milionu korun) rozmyslel.

16:16 – SPEKULACE – Podle novináře Sky Sports Floriana Plettenberga jedná Bayern Mnichov s Chelsea o obránci Trevohu Chalobahovi a usiluje o jeho zapůjčení. Němečtí mistři se tak snaží reagovat na možný odchod Benjamina Pavarda do Interu Milán.

16:10 – SPEKULACE – Altay Bayindir po čtyřech letech odejde z Fenerbahce a vyzkouší si Premier League. Na příchodu 25letého brankáře je domluvený Manchester United, který má protistraně zaplatit sedm milionů eur (169 milionů korun).

15:15 – PŘESTUP – Portugalský útočník Beto podepsal smlouvu s Evertonem, kam se za 30 milionů eur (724,1 milionu korun) stěhuje z italského Udinese. 25letý hráč se dohodl na čtyřleté smlouvě do konce června 2027.

14:40 – SPEKULACE – Nakonec to vypadá, že se Benjamin Pavard přestupu do Interu Milán přece jen dočká. Bayern měl v úterý kývnout na 30 milionů eur a dva další v bonusech (dohromady 772,4 milionu korun), 27letý francouzský obránce tedy odcestuje do Itálie, kde podstoupí lékářskou problídku a následně podepíše smlouvu.

14:20 – SPEKULACE – Davinson Sánchez je celé léto spojován s odchodem z Tottenhamu a nyní registruje dalšího nápadníka, devět milionů eur (217,2 milionu korun) za něho nabízí Rennes. Kolumbijský obránce v červenci zavrhl stěhování do Spartaku Moskva, následně nedopadl transfer do AS Monaco. Tottenham za hráče požaduje minimálně 15 milionů eur.

14:15 – SPEKULACE – Lamine Yamal se chystá spojit i další část kariéry s Barcelonou. Křídelníkovi je teprve 16 let, smlouvu má do konce sezony a hodně blízko je prodloužení o dva roky, součástí bude výstupní klauzule nastavená na jednu miliardu eur.

13:13 – SPEKULACE – Isaac Hayden nehraje roli v plánech Newcastlu a z klubu odejde. Záložník je více než jednou nohou v Lutonu, během pondělí už absolvoval zdravotní prohlídku.

13:00 – SPEKULACE – Lucas Ocampos je dalším, kdo by mohl posílit Fulham. Anglický klub argentinského křídelníka hájícího barvy Sevilly sleduje už několik měsíců. Londýnský celek už navíc čeká jen na vyjádření samotného fotbalisty, se španělským klubem je totiž domluven.

12:00 – PŘESTUP – Belgický obránce Timothy Castagne přestoupil z druholigového Leicesteru do Fulhamu. Tým Premier League uvedl, že se 27letým pravým bekem podepsal čtyřletou smlouvu s opcí na dalších 12 měsíců. Podle médií Fulham za 33násobného belgického reprezentanta zaplatí zhruba 15 milionů liber (423 milionů korun).

11:15 – PŘESTUP – Na Vojtěcha Smrže si dělal zálusk Baník Ostrava. Tam však 26letý záložník z Hradce Králové nezamíří, jeho služby si místo toho zajistili Bohemians. Hráč, který poslední zápasy vynechal vinou zranění, podepsal v Praze dlouhodobou smlouvu. Více si přečtěte v článku.

10:37 – SPEKULACE – Belgický útočník Romelu Lukaku by měl v této sezoně hostovat v AS Řím. Podle BBC za jeho působení italský klub zaplatí Chelsea osm milionů liber (225 milionů korun).

09:20 – SPEKULACE – Mattéo Guendouzi v úterý dorazí do Říma a podrobí se zdravotní prohlídce v Laziu. To si záložníka vypůjčí z Marseille na hostování, které vyjde na jeden milion eur, dalších 12 milionů (289,7 milionu korun) italský celek zaplatí v případě aktivace opce na trvalý přestup.

08:45 – SPEKULACE – Eintratch Frankfurt odmítl nabídku PSG na Randala Kola Muaniho. Pařížané nechali na stole 80 milionů eur a dalších 15 v bonusech (dohromady zhruba 2,3 miliardy korun). Němci čekají na vylepšenou nabídku.

Poslední hráčovy sezony.
Livesport

08:35 – SPEKULACE – Alexis Saelemaekers je dalším belgickým hráčem na odchodu z AC Milán. Záložník posílí Boloňu, všechny strany jsou domluveny na hostování s opcí za devět milionů eur (217,2 milionu korun).

07:20 – SPEKULACE – João Cancelo (29) už měl údajně odletět do Barcelony, která ho získá z Manchesteru City. Kluby jsou podle posledních zpráv domluveny, portugalský obránce by měl do Katalánska přijít na hostování s opcí.

28. SRPNA

18:15 – PODPIS SMLOUVY – Karviná se dohodla s 29letým slovenským brankářem Dominikem Holcem na jeho působení v Moravskoslezském kraji. Délku kontraktu klub nespecifikoval. Holec naposledy v Česku odehrál soutěžní zápas 3. září 2022 v dresu pražské Sparty proti Zlínu. Dohromady odchytal ve FORTUNA:LIZE 17 zápasů a sedmkrát udržel čisté konto.

17:41 – PŘESTUP – Pokladníci jásají, fanoušci si drbou hlavu. Utrecht do nového ročníku Eredivisie nevstoupil vůbec dobře, po třech kolech nemá na svém kontě ani bod, přesto pustil svou velkou oporu, která loni v nizozemské nejvyšší soutěži nastřílela hned 19 branek. Řecký útočník Anastasios Douvikas se za zhruba 12 milionů eur (289,4 milionu korun), rekordní sumu pro Domstedelingen, přesunul do Celty Vigo.

16:12 – SPEKULACE – Nejenže PSG řeší přestup Randala Kola Muaniho, zároveň se chystá zaútočit také na přestup 20letého belgického křídelníka Johana Bakayoka. Hráč, který je mimochodem také v hledáčku Neapole, Burnley či Evertonu a jehož se eindhovenské PSV obecně zdráhá pouštět, bude údajně prodejný jen za cenovku ve výši 30 až 35 milionů eur. Francouzská strana každopádně hodlá položit na stůl 25 milionů eur (602,9 milionu korun).

15:42 – HOSTOVÁNÍ – Al-Ahli patří na přestupovém trhu mezi ty nejaktivnější celky z Asie vůbec, tentokráte ale novou posilu neuvítalo. Naopak pustilo jednoho ze svých hráčů z kádru jinam. 30letý gambijský křídelník Modou Barrow si vyzkouší své druhé turecké angažmá v kariéře, po dřívějším působení v Denizlisporu ho nyní angažoval Sivasspor. Jednat se bude o dočasný přesun, a to formou hostování do konce sezony. Bližší informace k transferu klub ze Sivasu nezveřejnil.

15:05 – SPEKULACE – Německý křídelník Khaled Narey je dalším z řady fotbalistů, kteří míří do Saúdské Arábie. Z řeckého PAOKu ho získal Al Khaleej. Přestup by měl být v nejbližších dnech oficiálně oznámen.

14:41 – SPEKULACE – Nottingham Forest zaslal první nabídku na přestup 29letého brankáře Odyssease Vlachodimose. Benfice ovšem devět milionů eur (217 milionů korun) nestačí a požaduje za Řeka více.

14:31 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Oscar Dorley prodloužil smlouvu s Pražskou Slavií. 25letý liberijský defenzivní univerzál se klubu nově upsal do června 2027.

12:45 – SPEKULACE – Přestup Jespera Lindströma z Eintrachtu Frankfurt do Neapole je podle Fabrizia Romana na spadnutí. Pokud 23letý záložník projde v úterý zdravotní prohlídkou, měl by v Itálii podepsat pětiletou smlouvu. Německý klub za něj následně obdrží 25 milionů eur (602,9 milionu korun).

11:55 – SPEKULACE – West Ham nekončí s utrácením peněz, které utržil za Declana Rice. Technický ředitel Kladivářů Tim Steidten odletěl podle Sky Sports do Brazilíe, kde bude vyjednávat o přestupu útočníka Corinthians Yuriho Alberta. 22letý útočník má na svém kontě už i start za brazilskou reprezentaci.

11:50 – SPEKULACE – Fortunu Düsseldorf pravděpodobně brzy opustí Japonec Ao Tanaka, jenž se vydá do Anglie. Na příchodu 24letého záložníka pracuje druholigový Leeds United.

11:00 – SPEKULACE – Randal Kolo Muani z Eintrachtu Frankfurt je stále prioritou Paris Saint-Germain, které mělo vylepšit nabídku na 70 milionů eur (1,69 miliardy korun) a k tomu přidat jiného útočníka Huga Ekitikého. Bundesligový klub za francouzského reprezentanta požaduje 100 milionů eur (2,41 miliardy korun).

10:45 – SPEKULACE – Real Betis před uzavřením přestupového trhu opustí Luiz Felipe, jenž míří do Saúdské Arábie. 26letý obránce přestoupí do týmu Al-Nassr.

10:15 – SPEKULACE – Bayern Mnichov údajně projevuje zájem o 26letého záložníka Manchesteru United Scotta McTominaye. Na trase Mnichov–Manchester by mohlo dojít i k hráčské výměně, přičemž na sever Anglie by zamířil 21letý Nizozemec Ryan Gravenberch.

08:42 – SPEKULACE – Karel Pojezný proti Českým Budějovicím poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě Baníku Ostrava, který odmítl nabídky na hostování 21letého obránce. Jedním ze zájemců přitom bylo právě Dynamo, jak po zápase oznámil hostující trenér Tomáš Zápotočný.

08:12 – SPEKULACE – Romelu Lukaku by mohl v blízké době zamířit z Chelsea na hostování do AS Řím. Celek z hlavního města Itálie údajně nabídl za roční výpůjčku 30letého Belgičana pět milionů eur (120,6 milionu korun).

06:46 – HOSTOVÁNÍ – Skotský obránce Kieran Tierney, který dosud nasbíral 124 soutěžních zápasů za Arsenal, se stěhuje na hostování na Pyrenejský poloostrov. Jeho služby si do konce sezony 2023/2024 zajistil Real Sociedad. Španělský celek pokryje plat 26letého hráče a zaplatí Gunners poplatek za jeho hostování, opci však dohoda nezahrnuje.

27. SRPNA

20:17 – PŘESTUP – West Ham dotáhl přestup 23letého záložníka Mohammeda Kuduse z Ajaxu Amsterdam. Ghaňan, který bude v dresu Hammers nastupovat s číslem 14, podepsal v Londýně smlouvu na pět let.

19:35 – SPEKULACE – Matheus Nunes je předním přestupovým cílem Manchesteru City. Wolves navíc obdrželi od anglického mistra vylepšenou nabídku na hráčův transfer, nově by za něj mohli s bonusy vyinkasovat až 60 milionů eur (1,45 miliardy korun). Hráč už je se Cityzens na osobních podmínkách dohodnutý.

19:16 – SPEKULACE – Odliv hráčů z Leicesteru po sestupu pokračuje. Victor Kristiansen dostal zelenou a v pondělí přicestuje do Boloni, kde se podrobí zdravotní prohlídce. Obránce přijde na hostování, součástí dohody bude opce na přestup za 15 milionů eur.

19:04 – SPEKULACE – Timothy Castagne je po sestupu Leicesteru City blízko návratu do Premier League. Zájem o něj jeví zájem Fulham. Dohoda týkající se přestupu 27letého Belgičana už je blízko a na hráče čeká lékařská prohlídka.

12:45 – SPEKULACE – Benjamin Pavard trvá na přestupu do Interu a v neděli nebude v sestavě Bayernu proti Augsburgu. Uvnitř mnichovského klubu proběhne ještě jedno kolo interních jednání, které může být klíčové. V úterý byl s milánským celkem dohodnut obchod za 32 milionů eur (771,7 milionu korun), záleží jen na Bavorech.

11:04 – SPEKULACE – Hirving Lozano by se po čtyřech letech mohl vrátit z Neapole do PSV Eindhoven. Partenopei měli obdržet nabídku ve výši 10 milionů eur s bonusy v hodnotě poloviny této částky.

10:00 – PŘESTUP – Nathan Tella přestoupil ze Southamptonu do Leverkusenu, který podle nepotvrzených zpráv zaplatí kolem 20 milionů eur. Čtyřiadvacetiletý křídelník se Bayeru upsal do roku 2028.

09:17 – PŘESTUP – Carlos Baleba vymění LOSC Lille za Brighton, kde má nahradit Moisése Caiceda, jenž přestoupil do Chelsea. Anglický klub za 19letého záložníka pošle 27 milionů eur a další tři na možných bonusech, brzy by měl dorazit na zdravotní prohlídku.

08:57 – PŘESTUP – Další "Here we go!". Fabrizio Romano informuje o přestupu Deana Hendersona do Crystal Palace. Anglický brankář se bude stěhovat v rámci Premier League za 20 milionů, které poputují do Manchesteru United. Na Old Trafford přijde naopak plnit roli gólmanské dvojky Altay Bayindir z Fenerbahce.

08:21 - PŘESTUP – West Ham United brzy oznámí příchod Mohammeda Kuduse z Ajaxu. Třiadvacetiletý záložník, jenž podepíše smlouvu do roku 2028 s opcí, bude oficiálně představený během dnešního dne.

06:30 – SPEKULACE – Manchester United se spojil s Chelsea, aby se zeptal na podmínky případného zapůjčení Marca Cucurelly – zatím bez nabídky i konkrétních jednání. United hledají levého beka, ale ne příliš drahého. Na jejich seznamu jsou tři kandidáti. Zatím nepadlo žádné rozhodnutí.

26. SRPNA

22:40 – PODPIS SMLOUVY – Tomáš Vaclík bude v kariéře pokračovat v klubu zámořské MLS New England Revolution. Druhý tým tabulky Východní konference dnes podepsal s českým reprezentačním gólmanem, který byl po konci v Huddersfieldu volným hráčem, smlouvu do roku 2024 s klubovou opcí na rok 2025. Více informací najdete v článku.

22:11 – PŘESTUP – Chelsea oznámila příchod Djordjeho Petroviče z New England Revolution. Třiadvacetiletý brankář podepsal s londýnským klubem smlouvu do roku 2030 s opcí na další sezonu.

20:26 – HOSTOVÁNÍ – Kaio Jorge ani letos neprorazí v prvním týmu Juventusu, brazilský útočník by měl odejít na hostování do Udinese.

20:04 – SPEKULACE – Blízko přestupu do Manchesteru United je údajně gólman tureckého Fenerbahce Altay Bayindir. Anglický celek by měl do Istanbulu poslat sedm milionů euro. Pokud se přestup dotáhne do konce náhradní golman United Dean Henderson by měl zamířit do Crystal Palace.

19:34 – PŘESTUP – Český stoper Tomáš Kalas po pěti sezónách strávených v druholigovém anglickém týmu Bristol City mění angažmá. Jako novou posilu z volného trhu hráčů ho získalo Schalke, které se pro letošní ročník bude pokoušet o návrat mezi bundesligovou elitu. Kontrakt u německého celku podepsal třicetiletý rodák z Olomouce na dva roky. "Jeho přestupem se nám opět podařilo posílit naši defenzivu. Máme nyní zkušeného středního obránce, který převezme zodpovědnost a bude lídrem na hřišti,” těšil se z transferu André Hechelmann, sportovní ředitel celku z Gelsenkirchenu.

19:17 – SPEKULACE – Trable řeší marocký reprezentant Sofyan Amrabat, který si čekáním na případný přestup z Fiorentiny evidentně pořádně zavařil. O jeho služby již několik týdnů usiluje Manchester United, objevily se i zprávy o zájmu Liverpoolu či Juventusu, ale situace se nijak nehnula kupředu. A italský celek už tahanice nebaví, i proto podle informací Fabrizia Romana dostane Amrabat zákaz trénovat s týmem do doby, než se případný transfer vyřeší.

16:51 – PŘESTUP – Olympique Marseille se dohodl na trvalém přestupu Michaela Murilla z Anderlechtu. Sedmadvacetiletý pravý bek se k OM připojí v nejbližších hodinách, dohoda obou stran i osobních podmínek.

15:40 – PŘESTUP – Očekávaný přestup Gabriho Veigy k řadám saúdskoarabského Al-Ahli Saudi se stal při sobotním odpolední oficiálním. Hráč, který měl původně namířeno ze Celty Vigo do Neapole, nakonec kývl na nabídku z Asie, a to i proto, že se španělská a italská strana nakonec nedokázaly domluvit na podmínkách transferu. Zatímco v Kampánii by si španělský záložník vydělal zhruba 2 milióny eur, v novém působišti tomu bude až šestkrát tolik.

14:39 – SPEKULACE – Francouzský záložník Mattéo Guendouzi je už po několik měsíců spojovaný s odchodem z Marseille, podle francouzského deníku L'Équipe se přitom aktuálně pachtí jeho přesun do Lazia. Hráč je údajně již domluvený na osobních podmínkách s italskou stranu, vydělat by si měl zhruba 3 milióny eur ročně čistého. Nicméně diskuze mezi francouzským a italským klubem už tak hladce neprobíhají. Zatímco OM požaduje za transfer 20 milionů eur, římský celek předložil návrh jen ve výši 15 miliónů. Olympique navíc není nakloněný variantě kolem hostování s následnou povinnou opcí na trvalý nákup hráče.

13:25 – PODPIS SMLOUVY – Trasa mezi Interem a Marseille je v posledních dnech velmi živá. Sotva v pátek na jihu Francie uvítali Joaquína Correu, jenž byl zapůjčený formou hostování s opcí, která bude uplatněna na základě výkonnostních kritérií, putuje opačným směrem do Milána Alexis Sánchez. Chilský útočník se po roce stráveném v Ligue 1 vrací do klubu, za který nastupoval v letech 2019 až 2022 a předloni s ním vyhrál Serii A. Do kádru Nerazzurri přišel jako volný hráč a podepsal roční smlouvu.

12:40 – SPEKULACE – Nathan Tella se dočká přestupu ze Southamptonu do Leverkusenu. Kluby dolaďují podmínky, křídelník by měl brzy dorazit do Německa na zdravotní prohlídku. Vytvoří v německém klubu další konkurenci pro Adama Hložka?

11:23 – HOSTOVÁNÍ – Kieran Tierney brzy odcestuje do San Sebastianu a podrobí se zdravotní prohlídce v tamním Realu Sociedad. Skotský obránce nehraje důležitou roli v plánech Arsenalu, kluby jsou domluveny na podmínkách hostování.

11:01 – PŘESTUP – Folarin Balogun se během víkendu podrobí zdravotní prohlídce v AS Monaco. Knížecí celek útočníka kupuje z Arsenalu, kluby jsou domluveny na odstupném 45 milionů eur.

Folarin Balogun v dresu reprezentace USA.
@ussoccer

10:40 – SPEKULACE – Brazilec Philippe Coutinho, který v dobách své největší slávy válel v Liverpoolu či Barceloně, by se mohl z Aston Villy stěhovat do Kataru. Al Duhail se s šikovným univerzálem dohodl na osobních podmínkách, ale finální zelenou ještě nedostal od klubu z Birminghamu.

10:36 – SPEKULACE – Aster Vranckx by se měl vrátit do italské ligy. Záložník Wolfsburgu loni hostoval v AC Milán a Rossoneri neuplatnili opci na přestup, čehož využije Fiorentina. Podle médií je prakticky hotová dohoda o transferu za sedm milionů eur.

10:18 – HOSTOVÁNÍ – Sardar Azmoun oficiálně posílil AS Řím. Italský celek může íranského ofenzivního univerzála získat z Leverkusenu na přestup, pokud uplatní opci v hodnotě 12 milionů eur.

09:59 – PŘESTUP – Beto je už delší dobu v hledáčku Evertonu a podle posledních zpráv je na spadnutí jeho přestup z Udinese. Italský klub měl odsouhlasit nabídku, za brazilského útočníka dostane třicet milionů eur.

09:30 – HOSTOVÁNÍ – Joaquín Correa opustil Inter Milán a zamířil do Marseille. Francouzský klub útočníka získal na hostování za dva miliony eur a součástí dohody je opce na přestup za deset milionů eur, která bude automaticky aktivována v případě, že se Olympique za rok kvalifikuje do Ligy mistrů.

09:08 – HOSTOVÁNÍ – AS Řím podle Fabrizia Romana podá oficiální nabídku na Romela Lukaka. Belgického útočníka by klub, který jako hlavní kouč vede José Mourinho, rád získal na hostování.

09:04 – SPEKULACE – Feyenoord měl informovat vedení Liverpoolu, že pokud má zájem o služby Dávida Hancka, musí si připravit 40 milionů eur. Klub prý patří mezi obdivovatele slovenského obránce, který zamířil do Nizozemska ze Sparty a v Eredivisie má za sebou teprve první sezonu.

08:31 – SPEKULACE – Dojde na dohodu s Carlosem Balebou? Brighton v posledních 48 hodinách zaslal Lille novou nabídku, čeká na konečný výsledek a brzké rozhodnutí. Sambi Lokonga z Arsenalu zůstává plánem B, ale Brighton chce Balebu.

06:05 – SPEKULACE – Ubong Ekpai je na odchodu ze Slavie, odkud mohl nečekaně přestoupit do Ligue 1. Sedmadvacetiletý křídelník se ocitl v hledáčku Mét, nováček francouzské nejvyšší soutěže však nakonec upřednostnil Joela Asora z Djurgårdens IF. Bývalý hráč Liberce, Zlína, Plzně, Českých Budějovic, Baníku Ostrava nebo Mladé Boleslavi by se nyní mohl vydat do Ázerbájdžánu, na stole má nabídku od klubu FK Sumgayit.

25. SRPNA

22:08 – PŘESTUP – Nottingham Forest natrvalo opustil Mohamed Dräger, jenž se po osmnáctiměsíčním hostování v Lucernu vrací do Švýcarska. Sedmadvacetiletý tuniský obránce přestoupil do Basileje, kde podepsal smlouvu do roku 2026.

22:06 – PODPIS SMLOUVY – Tomáš Kučera bude po konci v Teplicích, kde neprodloužil smlouvu, působit ve třetí lize. Dvaatřicetiletý záložník, který je známý také jako rapper, podepsal smlouvu v Ústí nad Labem.

19:01 – SPEKULACE – Bayern je dohodnutý s Interem na stěhování Benjamina Pavarda, francouzský obránce však ještě do Serie A nezamířil, neboť jeho zaměstnavatel stále nenašel náhradu do obrany. Mnichovská strana však dělá vše pro to, aby se situace hnula kupředu a údajně si vyhlédla v Chelsea Trevoha Chalobaha. Kouč Thomas Tuchel jej sám navrhl, spolupracoval s ním totiž už v době, kdy Blues vedl. V Bayernu jsou však prý poněkud skeptičtí, zda by případný transfer utáhli finančně. Hráč má v Londýně smlouvu až do roku 2028, takže by si na Ostrovech mohli říct o vysokou sumu za přestup.

18:46 – KONEC SMLOUVY – Stefan Vilotić končí nepovedení angažmá v Bohemians 1905, kde se neprosadil do prvního týmu. Třiadvacetiletý stoper míří do Izraele, konkrétně do týmu Hapoel Akko.

18:02 – HOSTOVÁNÍ – Kieran Tierney v sobotu odcestuje do Španělska, aby se připojil k Realu Sociedad, kam ho posílá na hostování Arsenal. Skotský obránce musí podstoupit lékařské testy. "Here we go!" od Fabrizia Romano potvrzeno.

17:39 – PŘESTUP – Jak už před několika dny uvedl sportovní web The Athletic, West Ham s Ajaxem byly na dobré cestě ohledně uzavření přestupu ofenzivního záložníka Mohammeda Kuduse. A italský žurnalista Fabrizio Romano při pátečním odpoledni aktualizoval, že se obě strany již definitivně dohodly na všech náležitostech. Potvrdil původní zvěsti, že londýnská strana pošle do Amsterdamu až 45 miliónů včetně bonusů, přičemž de Godenzonen budou těžit i z případného dalšího prodeje Kuduse. Na sobotu již byla zarezervována lékařská prohlídka, následně by měl být podepsán kontrakt na pět let. Vše potřebné zkrátka bude sepsáno během následujících dvou dnů.

16:30 – PROSLOUŽENÍ SMLOUVY – Barcelona si pojistila brankářskou jedničku – Marc-André ter Stegen prodloužil smlouvu do konce června 2028, výstupní klauzule v novém kontraktu byla nastavena na 500 milionů eur (přes 12 miliard korun). Německý gólman přestoupil do katalánského klubu před devíti lety z Mönchengladbachu, kde s fotbalem začínal. Barce pomohl vyhrát mimo jiné pětkrát španělskou ligu, pětkrát Španělský pohár a jednou Ligu mistrů.

16:15 – SPEKULACE – Thiago Almada, který aktuálně působí v Atlantě, se už během dubna dostal do hledáčku Neapole, nakonec se však transfer neuskutečnil. Argentinský mistr světa by se ale přestupu mohl dočkat během tohoto léta, podle zdrojů nizozemského listu De Telegraaf se o jeho služby zajímá Ajax. Spekuluje se, že amsterdamský celek by jej mohl pořídit za 15 milionů eur s bonusy. A to přesto, že tržní hodnota ofenzivního záložníka je vyšší, podle serveru transfermarkt.de činí zhruba 27 milionů. Almada by mohl být náhradou za Mohammeda Kuduse, který je z klubu na odchodu.

14:55 – SPEKULACE – Inter jedná o příchodu francouzského obránce Benjamina Pavarda z Bayernu, italský celek však do Bavorska vzkázal, že nehodlá čekat do posledních dnů přestupového období, zda se transfer vůbec uskuteční. Nerazzurri s mnichovskou protistranou vesměs našli dohodu – co se přestupové částky týče, mělo by se jednat o 32 milionů eur. Bayern se ovšem zatím zdráhá hráče prodat, protože nemá adekvátní náhradu. Jak uvádí server Calciomercato.com, stanovil milánský klub ultimátum 29. srpna, do kterého musí být rozhodnuto.

13:45 – SPEKULACE – Julian Draxler strávil minulou sezonu v Benfice formou ročního hostování, ale lisabonský klub neměl o jeho strvání zájem, a tak se německý útočník vrátil ke svému zaměstnavateli PSG. Ten s jeho službami rovněž nepočítá a žurnalista Fabrice Hawkins z RMC Sport naznačuje, že by hráčův konec v Paříži letos v létě mohl být definitivní. O jeho angažování totiž uvažuje Crystal Palace a sám Draxler prý aktuálně zvažuje, zda do londýnského celku přestoupit.

13:34 – PŘESTUP – Novým brankářem Bayernu Mnichov se nakonec stane Daniel Peretz. Izraelský gólman přijde z domovského Maccabi Tel-Aviv, tento klub už vše potvrdil.

13:22 – HOSTOVÁNÍ – Andrey Santos by nepatřil do základní sestavy Chelsea a odejde jinam, hostování mladého záložníka dojednává Nottingham.

12:06 – SPEKULACE – João Cancelo netrénuje s Manchesterem City a aktuálně je v Portugalsku. Obránce čeká na svolení, aby mohl odcestovat do Barcelony, která úspěšně jedná o podmínkách přestupu.

11:33 – PODPIS SMLOUVY – João Moutinho dá košem FC Porto a podepíše smlouvu s Bragou, která o něho měla a má zájem. Zkušený záložník po minulé sezoně opustil Wolverhampton a v Portu se nedávno podrobil zdravotní prohlídce, kontrakt ale nakonec uzavřen nebyl. Trenér Sérgio Conceição nebyl spokojen s prodejem záložníka Otávia a chtěl po vedení garance, že další důležitý hráč už neodejde, jistotu mu zatím nikdo nedal.

10:48 – HOSTOVÁNÍ – České Budějovice posílil křídelník Musa Alli. Dvaadvacetiletý Nigerijec přišel do Dynama z druholigového Brna na roční hostování s opcí.

Musa Alli je novou posilou Dynama.
SK Dynamo ČB

10:09 – PŘESTUP – Aymeric Laporte z Manchesteru City se stal dalším hráčem, který zamířil z předních evropských soutěží do Saúdské Arábie. Devětadvacetiletý obránce, jenž v týmu anglického mistra přišel o pozici v základní sestavě, přestoupil do Al Nassru. Podle BBC za něho klub inkasuje odstupné 23,6 milionu liber (asi 664 milionů korun).

07:12 – PŘESTUP – Záložník Ajaxu Mohammed Kudus nepřímo potvrdil svůj přestup do Anglie: "West Ham? Dobrý klub," pousmál se Ghaňan po čtvrtečním zápase Evropské ligy. "Myslím, že to byl můj poslední zápas v Ajaxu. Ale uvidíme, co se stane příští den. Jednání probíhají. Uvidíme, zda v následujících dnech dojde k dohodě," dodal talentovaný středopolař, o nejž se intenzivně zajímají právě Kladiváři.

07:09 – PŘESTUP – Velmi blízko dohodě je londýnský Arsenal a Monako. Knížecí klub je blízko zisku amerického forvarda Folarina Baloguna za 45 milionů eur.

06:55 – SPEKULACE – Poslední zápas za Dinamo Záhřeb s největší pravděpodobností odehrál křídelník Luka Ivanušec. Chorvat, který se v předkole Evropské ligy prosadil do sítě pražské Sparty, má namířeno do Feyenoordu. Jeho transfer k úřadujícímu vítězi Eredivisie by se měl dokončit během několika dní, což ostatně naznačil sám hráč, když se ve čtvrtek po vystřídání dojemně loučil s fanoušky, spoluhráči i realizačním týmem.

24. SRPNA

17:45 – PŘESTUP – Španělský obránce Aymeric Laporte oficiálně opustil Manchester City a zamířil očekávaně k řadám Al-Nassru. Saúdskoarabský klub pošle do Premier League za přestup 27,5 milionů eur (cca 660 milionů korun). Francouzský rodák dorazil na Ostrovy během ledna roku 2018 za zhruba 65 milionů eur, teď ho tak "The Citizens" přeprodávají dál ani ne za poloviční pořizovací cenovku. Více informací najdete v článku.

16:30 – HOSTOVÁNÍ – Íránský útočník Sardar Azmoun se v lednu roku 2022 přestěhoval z Ruska k řadám Leverkusenu, po zhruba roce a půl by se každopádně měl stěhovat na jinou adresu. Podle informací francouzského deníku L'Équipe totiž brzy podepíše smlouvu o hostování v AS Řím, přičemž italský celek by následně měl mít možnost odkoupit hráče na základě opce.

15:25 – SPEKULACE – Milánský Inter se údajně nemá bránit odchodu Joaquína Correy, který má sice platný kontrakt do roku 2025, ale zkrátka již nefiguruje v budoucích plánech Nerazzurri. A možná se pro devětadvacetiletého Argentince rýsuje kupec, jak uvádí zdroje španělského sportovního webu Relevo, po možnosti získat útočníka pokukuje Marseille. Není však uvedeno, za jakou částku by případně mohlo OM hráče pořídit.

14:20 – PŘESTUP – Eneo Bitri se s Ostravou loučí po sedmi měsících. Hráč, který na Bazaly přišel v lednu z FK Partizani Tirana, kývnul na nabídku klubu z norského hlavního města a v Oslu ve čtvetek podepsal i kontrakt.

13:45 – SPEKULACE – Manchester City chce vyztužit střed pole a vhodného kandidáta našel ve Wolverhamptonu Wanderers. Úřadující anglický mistr chce získat Matheuse Nunese, za něhož nabízí 50 milionů eur bez bonusů.

12:15 – HOSTOVÁNÍ S OPCÍ – Ondřej Lingr po třech letech mění klub, nikoliv však klubové barvy. Bývalý záložník Slavie či Karviné míří do nizozemského Feyenoordu, kde se stane spoluhráčem Dávida Hancka. S úřadujícím mistrem si zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Více informací najdete v článku.

10:15 – PŘESTUP – Dominik Livakovič vymění Dinamo Záhřeb za Fenerbahce, které se domluvilo na příchodu 28letého brankáře. Chorvatský reprezentant, jenž se základním poplatkem ve výši 9 milionů eur stane nejdražším brankářem v historii Süper Lig, nyní odcestuje do Istanbulu na lékařskou prohlídku a závěrečná jednání.

09:35 – PŘESTUP – Al-Ahli SFC se dohodlo s Celtou Vigo na přestupu Gabriela Veigy, jenž souhlasí s odchodem do Saúdské Arábie. Jednadvacetiletý záložník, který původně měl posílit Neapol, míří na zdravotní prohlídku.

08:30 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Bernardo Silva podle očekávání prodloužil smlouvu s Manchesterem City - portugalský reprezentant se úřadujícímu šampionovi Premier League zavázal do roku 2026.

07:50 – SPEKULACE – Baník Ostrava nezvládl vstup do sezony a vyloučené není odvolání trenéra Pavla Hapala, jehož by mohl nahradit David Horejš. Vedení slezského klubu je podle serveru "infotbal.cz" se 46letým koučem v kontaktu a po zápase na Slavii (0:1) mělo v Praze dojít k setkání.

07:20 – SPEKULACE – Velmi intenzivně jedná v aktuálních dnech West Ham o příchodu Mohammeda Kuduse z Ajaxu. Těžké diskuze s amsterdamskou stranou, která je zaměstnavatelem ghanského ofenzivního záložníka, prý na každý pád nyní povolí. Podle zdrojů ze sportovního serveru The Athletic se totiž očekává, že již bude nalezena shoda ohledně transferových podmínek. Tak říkajíc na dřevo by měl londýnský klub vyplatit 41,5 milionů eur, další 3 miliony by pak mohli v Nizozemsku inkasovat na základě bonusů a také dalších 10 procent utrží z případného dalšího prodeje. Po osobní rovině je jinak Kudus s Kladiváři dohodnutý, zbývá jen, aby definitivní, pozitivní stanovisko vyslovili u de Godenzonen.

23. SRPNA

21:30 – PŘESTUP – Trvalý přestup Valentina Lazara z Interu do turínského FC je už dohodnutý po několik dnů a během středy Il Toro hráče oficiálně představili fanouškům. Rakouský sedmadvacetiletý obránce působil v Turíně už loni formou ročního hostování, do Milána se přitom již vracet nechtěl, a zůstal tedy fakticky ve svém stávajícím působišti. Za transfer I Nerazzurri nejen dle serveru transfermarkt.de inkasují celkem 4 miliony eur.

18:30 – ZDRAVOTNÍ PROHLÍDKA – Záložník Ondřej Lingr je v Rotterdamu na zdravotní prohlídce Feyenoordu a Slavii už nepomůže ve 4. předkole Evropské ligy s Luhanskem. Více informací najdete v článku.

17:16 – PŘESTUP – Rakouský obránce Phillipp Mwene se po dvou letech vrátil do Mohuče, odkud předloni přestoupil do PSV Eindhoven. Podle agentury DPA podepsal devětadvacetiletý reprezentant s devátým týmem předchozího ročníku bundesligy tříletou smlouvu.

16:30 – HOSTOVÁNÍ – Obránce Filip Čihák bude i v této sezoně hostovat z plzeňské Viktorie v Hradci Králové. Východočeši o dohodě se čtyřiadvacetiletým fotbalistou informovali na klubovém webu. Čihák odehrál v minulém ligovém ročníku za Hradec Králové 13 ligových duelů a vstřelil jeden gól. Závěrečnou třetinu sezony ale takřka celou vynechal a kvůli zranění chyběl Plzni i na začátku nového ročníku.

15:30 – PŘESTUP – Adam Gabriel se stal novou posilou Midtjyllandu. Transfer zkompletovala pražská Sparta, která využila právo na zpětný odkup svého odchovance z Hradce Králové a současně se dohodla s Midtjyllandem na přestupu. Dánský klub představil novou posilu na svém webu. Talentovaný pravý obránce podepsal se čtvrtým týmem tamní ligy pětiletou smlouvu. Více informací najdete v článku.

12:30 – SPEKULACE – West Ham nutně potřebuje střelce a manažer David Moyes se pro závěr srpna zaměřil na Sevillu, v jeho hledáčku je marocký reprezentant Youssef En Nesyri.

10:30 – PŘESTUP – Al-Nassr získal nejdražší letní posilu, kterou oficiálně oznámil během úterý. Z Primeira Ligy přivedl brazilského ofenzivního záložníka Otávia, který působil v Portu od roku 2014. Podle zdrojů portugalského listu A Bola by si v Saúdské Arábii za tři roky měl vydělat 42 milionů eur, za samotný přestup pak klub z Rijádu vyplatí 60 milionů, a to celkem ve třech splátkách. Další informace najdete v článku.

09:40 – SPEKULACE – Třicetiletý ofenzivní záložník Davy Klaassen by mohl během tohoto léta opustit řady Ajaxu, jak hovoří zprávy nizozemského magazínu Voetbal International. O jeho služby projevuje zájem Lyon. Amsterdamský celek přitom údajně není proti, aby Nizozemec jeho řady případně opustil, rozhodnutí každopádně bude pouze na hráči. Tomu každopádně již mělo být sděleno, že v letošní sezóně nebude dostávat tolik herního prostoru jako dříve, na což by Les Gones mohli při možných přístupových jednáních sázet kartu.

09:15 – SPEKULACE – Zkušený záložník Joao Moutinho skončil na konci června ve Wolverhamptonu, stal se volným hráčem a nakonec po něm skočilo Porto. V Portugalsku již šestatřicetiletý rodák z Portimaa úspěšně absolvoval lékařskou prohlídku, dokonce také podepsal smlouvu na jeden rok s možností prodloužení o jeden další na základě opce, pořád se ovšem nekonalo jeho oficiální představení fanouškům. Tento krok se každopádně očekává v nejbližších hodinách, Portugalec by se dokonce během středy už měl zapojit do tréninku s týmem. 

07:10 – SPEKULACE – Podle Fabrizia Romana si Bayern plácl s Danielem Peretzem, gólmanem Maccabi Tel Aviv. Mnichovský klub za 23letého Izraelce zaplatí 5 milionů eur, ve hře jsou pak i další bonusy. Zdravotní prohlídku podstoupí Peretz až na konci týdne, ve čtvrtek by totiž měl ještě chytat za Maccabi v play off Konferenční ligy. 

07:00 – PODPIS – Mickey van der Hart bude chytat za Heerenveen, v nejbližších hodinách podepíše smlouvu na dvě sezony. Nizozemský brankář je volným hráčem, po minulé sezoně opustil Emmen.

06:30 – PŘESTUP – Třináctou letní posilou Burnley se stal Aaron Ramsey. 20letý záložník přišel za dvanáct milionů liber z Aston Villy, nováčkovi Premier League se upsal na pět let.

22. SRPNA

21:54 – SPEKULACE – Kladiváři chtějí další posilu do středu zálohy. Zástupci West Hamu United oslovili s druhou oficiální nabídkou Ajax Amsterdam, z jehož služeb by rádi vykoupili za 42 milionů eur Mohameda Kuduse. Ghanský středopolař je ve fotbalovém světě velmi žádaný a nizozemský klub jej nehodlá pustit za levno.

21:15 – PŘESTUP – Marco Pellegrino prošel zdravotní prohlídkou a byl oficiálně představen jako nová posila AC Milán. Argentinský obránce přišel z domovského CA Platense, jihoamerický celek dostane tři miliony eur.

20:05 – SPEKULACE – Eric Dier by se v nadcházejících dnech mohl rozloučit s Tottenhamem. Londýnský klub je připraven zvážit nabídky za defenzivního univerzála, který se neobjevil v nominaci na první dva zápasy nové sezony.

19:15 – PŘESTUP – Gastón Ávila oficiálně přestoupil z Antverp do Ajaxu. Amsterdamský klub zaplatil 12,5 milionu eur a další dva miliony budou ve hře díky bonusům, obránce podepsal pětiletý kontrakt.

18:40 – SPEKULACE – Hugo Lloris (36) by se nakonec přece jenom mohl stěhovat z Tottenhamu do Lazia. Londýnský klub se odchodu francouzského brankáře nebrání, ale gólman nedávno angažmá v italském celku odmítl, jelikož nechtěl plnit roli náhradníka. Římský celek však nyní jednání obnovil.

18:00 – PODPIS SMLOUVY – Bývalý argentinský útočník Carlos Tévez si po konci profesionální kariéry našel další trenérskou pozici. Své fotbalové myšlení se nově pokusí předat hráčům týmu CA Independiente, se kterým v úterý podepsal smlouvu. 

17:05 – HOSTOVÁNÍ – Marcus Pedersen (23) podle očekávání odchází z Feyenoordu do Sassuola. Obránce bude v Itálii jeden rok hostovat, součástí dohody je i opce na přestup.

16:15 – SPEKULACE – Přestup Gabriho Veigy ze Celty Vigo do Neapole je prý zablokován a směřuje do slepé uličky. Podle informací Gianlucy di Marzia, novináře z televizní stanice Sky Sport, totiž španělský celek změnil v průběhu jednání podmínky transferu, na kterých byl s italskou stranou ústně dohodnutý. 21letý záložník nicméně věří, že se oba kluby nakonec dohodnou, protože o přesun do Serie A má stále zájem.

15:30 – PŘESTUP – Belgický stoper Hannes Delcroix se poprvé v kariéře stěhuje na Ostrovy. Stává se jubilejní 10. letní posilou Burnley, kam zamířil z Anderlechtu. Ačkoli oficiálně anglická strana ve svém prohlášení transferovou sumu nezveřejnila, server transfermarkt.de uvádí částku tři miliony eur (72 milionů korun). Smlouvu podepsal rodák z Haiti na tři roky.

14:47 – PŘESTUP – Druholigový anglický celek Stoke City dotáhl v úterý přestup reprezentanta Srbska do 21 let Nikoly Jojiče. Teprve 19letý křídelník podepsal na Ostrovech kontrakt na čtyři roky. "Nikola je rostoucí talent. Jsme potěšeni, že jsme ho získali po bedlivém sledování z posledních 12 měsíců," uvedl pro klubový web Ricky Martin, technický ředitel celku ze Stoke-on-Trent.

14:15 – SPEKULACE – Český fotbalista Adam Gabriel (22) má z Hradce Králové namířeno do Midtjyllandu. Pravý obránce podle médií přestoupí do dánského klubu přes pražskou Spartu, odkud na východ Čech zamířil. Účastník nedávného mistrovství Evropy jednadvacítek již odletěl na sever Evropy, kde by měl podepsat víceletou smlouvu. Více informací v článku.

14:02 – HOSTOVÁNÍ S OPCÍ – České Budějovice loví podle webu iSport.cz v druholigových vodách. Na roční hostování s opcí by měl na jih Čech z Brna zamířit 22letý nigerijský křídelník Wale Musa Alli.

13:30 – SPEKULACE – Pravý křídelník Nathan Tella (24) se ocitl v hledáčku Leverkusenu. Německý deník Bild přitom potvrdil, že se klub ze Severního-Porýní Vestfálska bude pokoušet o zisk jeho služeb i nadále, přestože jednání zatím neprobíhají úplně hladce. Bayer už poslal do Southamptonu nabídku ve výši 18 milionů eur, anglická strana však doufá, že by mohla hráče prodat za 25 milionů (600,1 milionu korun).

13:17 – HOSTOVÁNÍ S OPCÍ – Newcastle United dotáhl hostování s opcí teprve 18letého Lewise Halla z londýnské Chelsea. Straky si mladíkovy služby zajistily povinnou opcí ve výši 28 milionů liber (789 milionů korun). Dalších sedm milionů liber (197 milionů korun) mohou zaplatit v případných bonusech. Hall se po podpisu nechal slyšet, že on i jeho rodina jsou odjakživa fanoušci Newcastlu.

11:38 – SPEKULACE – Ernest Nuamah v úterý přicestuje do Lyonu a podrobí se zdravotní prohlídce v tamním OL. 19letý křídelník přijde na hostování z dánského Nordsjaellandu, součástí dohody je povinná opce na přestup za 26 milionů eur (625 milionů korun).

10:33 – SPEKULACE – Jednání o přestupu záložníka Rodriga de Paula do saúdskoarabského klubu Al Ahli za 32 milionů eur (769,1 milionu korun) ztroskotala, informoval Fabrizio Romano. Argentinec by měl v Atlétiku Madrid zůstat poté, co si promluvil s koučem Diegem Simeonem.

09:24 – SPEKULACE – Herthu BSC zřejmě brzy opustí kapitán Marco Richter, jenž se vrátí do 1. Bundesligy. 25letý křídelník podle informací deníku Bild míří do Mainzu.

08:36 – SPEKULACE – Feyenoord Rotterdam není v poslední době spojován pouze s Lukou Ivanušecem (24) z Dinamam Záhřeb a Oussamou Idrissim (27) ze Sevilly. Sportovní úsek 16násobného šampiona Eredivisie již déle pracuje i na příchodu slávisty Ondřeje Lingra (24) a podle nizozemského tisku už je velmi blízko dotažení přestupu v hodnotě čtyř milionů eur (96,1 milionu korun). Více si můžete přečíst v článku.

08:28 – SPEKULACE – Brankář Tomáš Vaclík (34) by měl po konci ve druholigovém anglickém Huddersfieldu pokračovat v kariéře v USA. O jeho služby se údajně zajímá New England Revolution. Účastník MLS shání náhradu za 23letého Djordje Petroviče, jenž by měl přestoupit do Chelsea. Více si můžete přečíst v článku.

07:35 – SPEKULACE – Inter a Bayern Mnichov dosáhly dohody o přestupu francouzského reprezentanta Benjamina Pavarda, informovala v pondělí italská média.

Podle deníku La Gazzetta dello Sport a televizní stanice Sky Sport zaplatí Inter za 27letého obránce 30 milionů eur, přičemž tato částka by se v závislosti na výsledcích italského klubu mohla vyšplhat až na 32 milionů eur.

21. SRPNA

21:44 – SPEKULACE – Stěží odhadovat, zda francouzský forvard Hugo Ekitiké zůstane pro tuto sezonu v řadách PSG. O jeho služby poměrně nedávno jevil zájem Everton, který si hráče chtěl vypůjčit formou hostování, podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe se přitom do hry vložil také jiný účastník Premier League, konkrétně West Ham. Londýnský celek rovněž uvažuje jen o dočasném příchodu hráče, jehož by každopádně mohl následně na základě opce vykoupit za 35 milionů eur. Oba kluby jsou aktuálně v kontaktu, brzy by anglická strana měla předložit konkrétní návrh.

21:08 – PŘESTUP – Další "Here we go!" od Fabrizia Romana. A opět jde o Manchester City. Sky Blues vítají novou posilu, ofenzivní vazby rozšíří Jeremy Doku. Belgický křídelník Rennes vyjde úřadujícího mistra Premier League na 60 milionů liber.

20:41 – SPEKULACE – Velmi žádaný Ondřej Lingr má podle informací sport.cz namířeno do Nizozemska. O ofenzivního univerzála má mít velký zájem Feyenoord Rotterdam, který z české ligy před rokem přivedl Dávida Hancka. Za českého reprezentanta měla už v Edenu dokonce přistát oficiální nabídka, jež bude velmi pravděpodobně akceptována. 

19:04 – SPEKULACE – Kuloární zprávy ohledně odchodu Jespera Lindströma z Frankfurtu se už objevovaly během jara, aktuálně je přitom dánský ofenzivní záložník dáván do souvislosti s Neapolí. Zatímco však informace z Itálie hovoří o tom, že úřadující mistr Serie A již poslal do Německa konkrétní nabídku, německý deník Bild mluví opačně, tedy že na stůl celek z Hesenska ještě nic nedostal. Eintracht si mimochodem za svého svěřence žádá 35 milionů eur. Už dřív nepochodilo s návrhem ve výši 25 milionů na transfer Lipsko.

18:57 – PŘESTUP – Awer Mabil se na konci června vrátil z hostování z pražské Sparty ke svému zaměstnavateli do Cádizu, v LaLize ovšem nadále působit nebude. Jako novou posilu ho oznámili v Grasshoppers, kde 27letý reprezentant Austrálie s keňskými kořeny podepsal dvouletou smlouvu s možností prodloužení o jeden další na základě opce. "Awer nám přináší značné zkušenosti, které získal jak v Evropě, tak na mezinárodní scéně,” pochvaloval si Bernt Haas, sportovní ředitel curyšského celku pro klubový web.

17:40 – HOSTOVÁNÍ – Flynn Downes stráví příští sezonu na hostování v Southamptonu. The Saints si 24letého záložníka "vypůjčí" z londýnského West Hamu.

16:04 – KONEC SMLOUVY – Mason Greenwood už nebude dál hrát za Manchester United. Hráč byl v únoru zbaven obvinění z pokusu o znásilnění, kontrolujícího a nátlakového chování a napadení. Klub pak provedl interní šetření a s Greenwodem se teď dohodl na ukončení jeho působení v týmu. 

09:59 – HOSTOVÁNÍ – Sergino Dest se dočkal dalšího odchodu z Barcelony. Americký obránce loni hostoval v AC Milán a nyní si ho vypůjčil PSV Eindhoven. Nizozemský klub disponuje i opcí na přestup.

09:34 – PŘESTUP – V neděli večer dotáhlo vedení Dinama Záhřeb odchod klíčového stopera Josipa Šutala. Třiadvacetiletý chorvatský reprezentant, odchovanec Dinama, posílil Ajax Amsterdam, který za něj zaplatil 20,5 milionů eur (přibližně 492 milionů eur). Šutalo v obraně nizozemského giganta doplní krajana Jakova Mediče, jenž přišel v létě z druholigového německého St. Pauli.

8:50 – HOSTOVÁNÍ – Argentinský bek Gonzalo Montiel je na cestě do Anglie. Sevilla hráče poslala na hostování s kupní klauzulí 11 milionů eur do Nottinghamu Forest.

7:40 – PŘESTUP – Brankář Dominik Livakovič opouští Dinamo Záhřeb a nepotká se tak se Spartou ve 4. předkole Evropské ligy. Osmadvacetiletý Chorvat míří na zdravotní prohlídku do Turecka, kde podepíše smlouvu s Fenerbahce.

20. SRPNA

17:22 – SPEKULACE – AC Milán pokračuje v posilování kádru. Jeho nejnovější posilou by se měl stát Marco Pellegrino. 21letý argentinský obránce přijde z Platense, kluby jsou domluveny na odstupném tři miliony eur.

16:22 – HOSTOVÁNÍ – Josip Stanišič minimálně na rok odejde z Bayernu Mnichov. Třiadvacetiletý obránce je domluvený na hostování v Leverkusenu, kde se momentálně podrobuje zdravotní prohlídce.

15:30 – PŘESTUP – Giovanni Fabbian odešel z Interu Milán a jeho novým zaměstnavatelem je nakonec Boloňa. Ta za záložníka zaplatila pět milionů eur, Inter si ponechal opci na zpětný odkup za 12 milionů.

13:30 – SPEKULACE – Sergiňo Dest má dalšího nápadníka a na jeho příchodu pracuje OGC Nice. Americký obránce nehraje roli v plánech Barcelony, do svého kádru by ho rád přetáhl i PSV Eindhoven a nizozemský klub podle posledních zpráv dolaďuje dohodu.

10:05 – SPEKULACE – Philippe Coutinho už delší dobu nehraje důležitou roli v plánech Aston Villy a reálný zůstává jeho odchod. Brazilský záložník může očekávat několik finančně zajímavých nabídek, usilovat o něho hodlají kluby z Kataru a Saúdské Arábie.

08:15 – HOSTOVÁNÍ – Hakim Ziyech už ví, kde stráví nadcházející sezonu. Marocký záložník definitivně opouští Chelsea a vydává se směr Turecko, kde bude hájit barvy Galatasaraye. Mělo by se jednat o roční hostování, přičemž v dohodě je i přestupová opce.

08:00 – PŘESTUP – Arsen Zacharjan podle očekávání přestupuje z Dinama Moskva do Realu Sociedad, jenž by měl ruskému klubu zaplatit 13 milionů eur. Dvacetiletý ofenzivní záložník se baskickému klubu zavázal do roku 2029.

07:15 – VYJEDNÁVÁNÍ – Svatyni Barcelony by i v dalších sezonách měl hájit Marc-André ter Stegen, německý brankář podle médií dojednává podmínky prodloužení kontraktu do června 2028.

19. SRPNA

18:25 – PŘESTUP – Al Hilal dostal do týmu posilu, na kterou měl už dlouho spadeno. Smlouvu na tři roky dostane útočník Aleksandar Mitrovič, Srba si klub ze Saúdské Arábie pořídil z Fulhamu za více něž 50 milionů eur. Více informací najdete v článku.

17:52 – PŘESTUP – Porto udělalo rekordní prodej. Portugalského záložníka Otávia poslalo do saúdskoarabského Al-Nassru za 60 milonů eur.

16:20 – PŘESTUP – Saúdskoarabské Al-Ahli přetáhlo dalšího hráče z Evropy. Z Atalanty Bergamo se stěhuje turecký obránce Merih Demiral.

13:40 – HOSTOVÁNÍ S OPCÍ – Fotbalisté Janova získali zvučnou posilu. Do Serie A přichází na hostování s opcí ukrajinský záložník Ruslan Malinovskij.

11:40 – SPEKULACE – Fábio Silva by se mohl přesunout z Wolverhamptonu do jiného týmu, kde by se spoluhráči utvořil početnou portugalskou skupinu. Zájem o něj totiž má AS Řím, kde již působí Rui Patrício s Renatem Sanchesem a na lavičce na vše dohlíží kouč José Mourinho.

10:50 – SPEKULACE – Podle novináře Fabrizia Romana je Barcelona velmi blízko k angažování Joaa Cancela z Manchesteru City. Zatím by mělo jít o formu hostování, nicméně ve smlouvě by měla být obsažena i nepovinná opce.

10:30 – SPEKULACE – V posledních hodinách a dnech se intenzivně jedná o přesunu Benjamina Pavarda do Interu Milán, mnichovský klub ale podle některých informací jednání zablokoval. Počítá totiž s tím, že francouzský obránce bude nadále pokračovat v Bavorsku.

09:15 – SPEKULACE – Útočník Mladé Boleslavi Vasil Kušej, který prožil skvělé Euro do 21 let, se podle všeho nenachází v dnešní nominaci na zápas se Slováckem. Důvodem by mělo být jeho stěhování do Nizozemska, kde by se měl upsat Utrechtu.

07:40 – PŘESTUP – Basilej oznámila příchod Adriana Leona Barišiče z chorvatského Osijeku. Dvaadvacetiletý obránce, jenž reprezentuje Bosnu a Hercegovinu, podepsal čtyřletý kontrakt.

06:50 – PODPIS – Antonín Svoboda po dvou letech natrvalo opouští Karvinou a nadále bude hrát druhou českou ligu, kde v minulé sezoně oblékal dres Vlašimi. Jednadvacetiletý útočník přestoupil do Líšně.

06:20 – SPEKULACE – Elye Wahi s velkou pravděpodobností odejde z Montpellieru, zatím ale není jasné, kam se budou ubírat jeho další kroky. Francouzský klub dostal nabídku ve výši 35 milionů eur od West Hamu United, kromě toho však chce 20letého útočníka také jiný tuzemský klub RC Lens.

18. SRPNA

22:40 – HOSTOVÁNÍ – Nicolo Zaniolo po pouhých šesti měsících opouští Galatasaray, nově bude oblékat dres Aston Villy. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník přichází na roční hostování s opcí.

18:00 – HOSTOVÁNÍ – Slávistický záložník Petr Hronek míří na roční hostování do Teplic. Součástí dohody mezi kluby je možnost návratu v zimním přestupovém okně. Už v sobotu by mohl nastoupit proti Spartě.

15:50 – PODPISY – Fotbalisty Českých Budějovic posílili křídelník Jiří Skalák a záložník Michal Hubínek. Oba přišli do posledního týmu první ligy jako volní hráči. Více informací najdete v článku.

13:55 – PŘESTUP – Kabina Stuttgartu v pátek odpoledne definitivně přišla o svého kapitána. Německý klub opustil Wataru Endo, japonský záložník podpisem stvrdil přestup do Liverpoolu. Už třicetiletý asijský fotbalista úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal kontrakt na čtyři sezony. Stuttgart dostane odstupné 19 milionů eur.

11:45 – PŘESTUP – Romeo Lavia se v pátek dopoledne rozloučil s fanoušky Southamptonu, o několik desítek minut později se pak stal novou posilou Chelsea. Transfer mladého belgického záložníka může vyjít až na 58 milionů liber. Více informací najdete v článku.

10:55 – PODPIS – Fotbalisty Karviné posílil záložník Patrik Čavoš. Osmadvacetiletý středopolař zamířil do týmu prvoligového nováčka coby volný hráč, naposledy působil v Českých Budějovicích, kde po minulé sezoně po vypršení smlouvy skončil. Karvinští informovali o Čavošově příchodu na svém webu, délku uzavřeného kontraktu nezveřejnili.

08:53 – PŘESTUP – Další velký transfer do Saúdské Arábie. Al Hilal potvrdil příchod Yassineho Bona. Za marockého brankáře pošle nový majitel Neymara 21 milionů eur. Další přestupový cíl? Srbský forvard Aleksandar Mitrovič.

07:20 – PŘESTUP – Sturm Graz našel náhradu za Emanuela Emeghu, jenž odešel do Racingu Štrasburk. Rakouský celek posílil Seedy Jatta z Vålerengy, která vyinkasuje 2,6 milionu eur. Dvacetiletý útočník podepsal čtyřletou smlouvu.

17. SRPNA

23:31 – HOSTOVÁNÍ – Lazio si stejně jako ve druhé polovině minulé sezony vypůjčilo Luku Pellegriniho z Juventusu. Čtyřiadvacetiletý italský obránce tentokrát přichází na dvouleté hostování s povinnou opcí ve výši čtyř milionů eur při splnění určitých podmínek.

22:22 – PŘESTUP – Union Berlín oznámil příchod útočníka Kevina Vollanda z Monaka. Bundesligový klub zaplatí za bývalého německého reprezentanta čtyři miliony eur a dalších 1,5 milionu eur může doplatit na bonusech. Volland podepsal tříletou smlouvu.

22:19 – SPEKULACE – Jiří Fleišman se po zranění nevrátil do sestavy Baníku Ostrava, proto je ve hře jeho odchod. Osmatřicetiletého obránce by rády angažovaly Pardubice.

19:35 – PODPIS SMLOUVY – Zkušený portugalský útočník Dyego Sousa mění po dvou letech angažmá. Poté, co v létě 2021 zamířil z Číny k řadám Almeríe, účastníka La Ligy, se pro novou sezonu stěhuje o patro níže. Jen pár dnů po konci kontraktu u Rojiblancos ho jako novou posilu uvítal Alcorcón. V oficiálním prohlášení neuvedl celek z metropolitní oblasti Madrid délku hráčovy smlouvy, podle transfermarkt.de má jít o jeden rok.

17:33 – SPEKULACE – Přestupové spekulace, jež se v posledních týdnech točily kolem útočníka Michaela Oliseho, vyšly nakonec do ztracena. Lépe řečeno se reprezentant Francie do 21 let rozhodl ještě zůstat v Crystalu Palace, kde sepsal smlouvu na další čtyři roky. A to prakticky jen krátce poté, co se v zákulisí hovořilo o tom, že Chelsea aktivovala výstupní klauzuli ve výši 41 miliónů eur.

13:58 – PŘESTUP – Tim Krul se ve svých 35 letech vrací do anglické Premier League. Nizozemský brankář přestoupil z Norwiche do Lutonu, nováčkovi se upsal na dva roky.

13:26 – PŘESTUP – Jednička české reprezentace Barbora Votíková má po konci v Paris Saint-Germain nové angažmá. Rodačka z Plzně bude nově působit v Tottenhamu, kde podepsala smlouvu do roku 2025. Bývalá gólmanka plzeňské Viktorie či pražské Slavie bude hájit prostor mezi třemi tyčemi Spurs s číslem 1 na zádech. Dle svých dřívějších slov si přestupem do Anglie Votíková, která prodělala v minulé sezoně těžké zranění, splnila sen. Více informací v článku.

13:12 – PŘESTUP – Nejnovější novou posilou FC Porto je Alan Varela. Argentinský záložník přišel na přestup z domovské Boky Juniors a podepsal pětiletý kontrakt, do Jižní Ameriky putuje suma osm milionů eur.

13:09 – SPEKULACE – Marcos Alonso by v nadcházejících týdnech mohl odejít z Barcelony. Katalánský klub se tomu nebrání, na přestup obránce je ochoten kývnout v případě, že dorazí adekvátní nabídka.

12:53 – KONEC SMLOUVY – Jakub Považanec nečekaně končí v Jablonci. Dvaatřicetiletý slovenský záložník, který dělal v severočeském týmu zastupujícího kapitána, dostal od šéfa prvoligového klubu Miroslava Pelty svolení hledat si nové angažmá.

12:48 – PŘESTUP – Romeo Lavia je znovu o krůček blíže k přestupu ze Southamptonu do Chelsea. Záložník v Londýně prošel zdravotní prohlídkou a podpisem brzy stvrdí přestup za 58 milionů liber, poprvé nastoupit by mohl už v neděli proti West Hamu.

12:43 – SPEKULACE – Sergio Ramos je po odchodu z PSG volným hráčem, už několik týdnů zvažuje možnosti a jednou z nich je stěhování do Turecka. Zkušeného obránce chce Galatasaray, podle médií má hráč na stole nabídku dvouleté smlouvy s ročním platem 5,5 milionu eur.

12:03 – PODPIS SMLOUVY – João Moutinho by měl po deseti letech znovu obléknout dres FC Porto, dohoda je hodně blízko. Šestatřicetiletý portugalský záložník po minulé sezoně opustil Wolverhampton a Portu dá přednost před Bragou, která s ním začátkem týdne rovněž jednala.

11:56 – SPEKULACE – Na odchodu z Leicesteru je po sestupu do druhé anglické ligy další hráč. Dres by měl změnit Patson Daka, útočníka chce AS Monaco a jednání jsou v pokročilé fázi.

10:57 – SPEKULACE – Sergino Dest na sebe před několika lety upozornil v Ajaxu a do Nizozemska by se mohl vrátit, o této možnosti jedná PSV Eindhoven. Americký obránce patří Barceloně, loni hostoval v AC Milán.

10:55 – SPEKULACE – Taras Kacharaba by se po pěti a půl letech mohl stěhovat z českých trávníků. O středního obránce pražské Slavie, kterému se aktuálně v kádru trenéra Jindřicha Trpišovského nedostává herního vytížení, má podle izraelského tisku zájem Maccabi Tel Aviv.

10:03 – HOSTOVÁNÍ – Vyzkoušená spolupráce pokračuje. Slávista Maksym Talovjerov si prodlouží půlroční angažmá za rakouskými hranicemi, LASK Linec získal mládežnického reprezentanta Ukrajiny na roční hostování s opcí na budoucí přestup. Rodák z Doněcku, který odehrál v sešívaném dresu pouze 679 minut, naskočil v jarní části sezony do 12 bundesligových střetů. Další starty bude moct přidat už brzy.

09:44 – PŘESTUP – Hakim Ziyech se dočká odchodu z Chelsea a nově bude hrát za Galatasaray. Ofenzivně laděný marocký reprezentant je v Istanbulu, kde prošel zdravotní prohlídkou.

08:49 – SPEKULACE – Ve svém bývalém působiště s radostí loví trenér Aston Villy Unai Emery. Španělský stratég už v probíhajícím přestupovém období získal Paua Torrese z Villarrealu a nyní pokukuje i po hráči Sevilly. Na jeho radaru se objevil defenzivní univerzál Marcos Acuna. Villans by argentinského mistra světa rádi získali na pozici levého obránce.

08:33 – SPEKULACE – Liverpool podle informací italského novináře Fabrizia Romana brzy oznámí příchod nové posily. Jeho řady totiž brzy rozšíří třicetiletý defenzivní záložník Wataru Endo ze Stuttgartu, který by měl vyjít The Reds na 18 miliónů eur. Transferová jednání prý proběhla velmi rychle, osobní podmínky si údajně Japonec dohodl během několika hodin a při středečním večeru dostal také povolení od svého zaměstnavatele odejít. Kapitán Die Schwaben by měl již během čtvrtka podstoupit lékařskou prohlídku před podpisem smlouvy na Ostrovech.

08:14 – SPEKULACE – Ruslan Malinovskyj byl podle nedávných zpráv italského deníku Corriere della Sera spojovaný s odchodem to turínského FC, podle informací italského novináře Nicola Schiry se však za několik dnů situace změnila, a hráč tedy má namířeno do Janova. Jednat by se mělo o dočasný přesun z Marseille, tedy o formu hostování, na každý pád s možností opce na trvalý nákup. Ukrajinec aktuálně nefiguruje v plánech francouzského klubu a preferuje návrat do Serie A, odkud mimochodem k řadám OM přestupoval.

16. SRPNA

21:15 – PODPIS SMLOUVY – Santi Cazorla vyrůstal v akademii Ovieda a do druholigového španělského klubu se na závěr kariéry vrací. Osmatřicetiletý španělský záložník v minulosti hrával za Málagu, Arsenal nebo Villarreal, do Ovieda nyní zamířil zdarma z katarského Al Saddu, smlouvu podepsal do června 2024.

19:21 – SPEKULACE – Luciano Spalletti je podle některých zpráv domluven na podmínkách angažmá u italské reprezentace. Italský trenér po minulé sezoně opustil Neapol, u národního týmu před pár dny skončil Roberto Mancini.

18:04 – SPEKULACE – Nového zaměstnavatele si může začít hledat Anwar El Ghazi. Útočník nehraje důležitou roli v plánech PSV Eindhoven a nizozemský klub čeká na nabídky.

17:01 – PŘESTUP – FCV Farul Constanta po roce opouští Denis Alibec, jehož další kroky vedou do Kataru. Dvaatřicetiletý rumunský reprezentant posílil Muaither SC.

16:45 – PODPIS SMLOUVY – Nuno Santos spojil i další část kariéry s lisabonským Sportingem. Křídelník měl smlouvu do června 2025, kterou prodloužil o další dva roky.

16:41 – SPEKULACE – Hugo Lloris je krůček od angažmá v Laziu. Francouzský brankář je na odchodu z Tottenhamu, dohoda s římským klubem je podle posledních zpráv L'Équipe hodně blízko.

15:24 – SPEKULACE – Inter Milán definitivně nehodlá nadále usilovat o příchod Lazara Samardžiče z Udinese. Kluby byly domluveny a záložník se minulý týden podrobil zdravotní prohlídce, následně ale začal považovat vyšší plat, což se nesetkalo s pochopením Nerazzurri.

15:23 – SPEKULACE – Kevin Volland strávil poslední tři sezony v Monaku a nyní se chystá zpět do Německa. Na přestupu útočníka úspěšně pracuje Union Berlín, podle médií je na světě dohody o transferu za čtyři miliony eur, suma 1,5 milionu navíc bude ve hře díky bonusům.

Kevin Volland strávil poslední tři sezony v Monaku.
@KeVolland

15:05 – PŘESTUP – Aymeric Laporte má v Al-Nassru připravenou tříletou smlouvu. Španělský obránce přijde z Manchesteru City, kluby jsou na odstupném domluveny.

14:47 – PŘESTUP – Marko Arnautovič za sebou má zdravotní prohlídku v Interu Milán. Rakouský útočník opustí Bolognu, ta dostane odstupné deset milionů eur.

14:44 – PŘESTUP – Romeo Lavia se ještě ve středu podrobí zdravotní prohlídce v Chelsea. Mladý záložník přijde ze Southamptonu, druholigový anglický klub dostane 58 milionů liber.

14:33 – SPEKULACE – Julian Draxler je znovu spojován s odchodem z PSG, kde má smlouvu na poslední rok. Německého záložníka chtějí turecké celky Adana Demispor a MKE Ankaragücü, situaci sleduje i saúdskoarabský Al Fateh.

14:07 – HOSTOVÁNÍ – Nicolo Rovella je v Římě a podrobuje se zdravotní prohlídce v Laziu. Mladý záložník přijde na hostování z Juventusu, součástí dohody je i opce na trvalý přestup.

13:53 – SPEKULACE – West Ham United neposílí Harry Maguire z Manchesteru United, proto se londýnský klub poohlíží jinde. Na vrcholu seznamu má být stuttgartský obránce Konstantinos Mavropanos, jenž touží po návratu do Anglie, kde před lety působil v Arsenalu.

13:34 – PODPIS SMLOUVY – Manchester City se dohodl na prodloužení smlouvy s Bernardem Silvou - do konce příštího týdne podepíše nový kontrakt do roku 2026.

13:28 – HOSTOVÁNÍ – Po Paredesovi získalo římské AS další posilu do záložní řady. Klub z Věčného města posílí Renato Sanches, který přichází na hostování s opcí z PSG. Pokud Portugalec odehraje 60 % zápasů, přestoupí Sanches automaticky za 15 milionů eur. Ve stejné výši je stanovena i opce volitelná.

13:15 – PŘESTUP – Lovro Majer po dlouhých jednáních odchází ze Stade Rennes do Wolfsburgu, upsal se mu do roku 2028. Vlci za chorvatského záložníka zaplatí 30 milionů eur bez bonusů, což z něj dělá třetí nejdražší posilu v klubové historii. V minulosti Wolfsburg vynaložil více pouze za Juliana Draxlera (2015/16) a Andrého Schürrleho (2014/15).

12:23 – PŘESTUP – Atalanta Bergamo brzy dokončí přestup Charlese De Ketelaereho z AC Milán. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník se momentálně podrobuje zdravotní prohlídce.

11:23 – PŘESTUP – Senegalský obránce Abdou Diallo přestoupil z Paris St. Germain do katarského týmu Al-Arabi. Oznámil to francouzský fotbalový velkoklub. Částku za přestup nezveřejnil, ale podle francouzských médií by měla činit 15 milionů eur (asi 362 milionů korun).

11:13 – PŘESTUP – Chelsea se přiblížila k odchodu Hakima Ziyecha, jenž by se měl přestěhovat do Turecka. Podle nejčerstvějších zpráv třicetiletý marocký křídelník posílí Galatasaray, kde během dneška podstoupí zdravotní prohlídku. Právě ta přitom zhatila červnový jeho odchod do saúdskoarabského Al-Nassru.

Hakim Ziyech v dresu marockého národního týmu.
@EnMaroc

10:58 – SPEKULACE – Alan Varela by měl být během středy potvrzen jako posila FC Porto. Dvaadvacetiletý záložník přijde za osm milionů eur z Bocy Juniors, která může další tři miliony eur vyinkasovat na bonusech, součástí dohody je rovněž 20 procent z případného dalšího prodeje.

10:45 – SPEKULACE – Manchester City zřejmě uvolní Aymerica Laporteho, jenž by se mohl vydat do Saúdské Arábie. Devětadvacetiletého stopera chce Al-Nassr, který se podle některých zpráv s protistranou již dohodl.

10:28 – SPEKULACE – Nuno Tavares se po příchodu do Arsenalu výrazněji neprosadil, proto není vyloučené, že po dvou letech definitivně odejde. Třiadvacetiletý obránce, jenž má za sebou hostování v Olympique Marseille, by mohl zůstat v Premier League, zájem projevil Nottingham Forest.

10:17 – PŘESTUP – AS Řím získal Leandra Paredese z Paris Saint-Germain. Devětadvacetiletý záložník, jenž byl hráčem Giallorossi již mezi lety 2014 až 2017, na Apeninském poloostrově obdržel dvouletou smlouvu s opcí na další sezonu. 

09:59 – SPEKULACE – Nathan Tella se z hostování v Burnley vrátil do Southamptonu, který by ale mohl brzy znovu opustit. Podle deníku Kicker si 24letého křídelníka vyhlédl Leverkusen, jenž hledá náhradu za Moussu Diabyho (Aston Villa).

09:47 – SPEKULACE – Do turecké ligy by se po konci v PSG mohl vydat Sergio Ramos. Bývalá dlouholetá opora Realu Madrid podle informací "Relevo" zvažuje nabídku dvouleté smlouvy od Galatasaraye.

08:55 – PŘESTUP – Milot Rashica se po hostování v Galatasarayi vrátil do Norwiche City, nyní se však znovu vydává do Turecka. Sedmadvacetiletý kosovský křídelník přestoupil do konkurenčního Besiktase.

08:38 – PŘESTUP – Yassine Bono má namířeno do Saúdské Arábie. Marocký brankář, který momentálně patří Seville, je podle Fabrizia Romana v hledáčku Al Hilalu. Klub, který získal hvězdného Brazilce Neymara a má zálusk na srbského útočníka Aleksandara Mitroviče, je ochotný za novou gólmanskou jedničku zaplatit 21 milionů eur.

06:53 – PŘESTUP – "Here we go!" Roméo Lavia podle Fabrizia Romana míří do Chelsea. Klub ze Stamford Bridge zaplatí za belgického středopolaře 60 milionů liber. Teprve devatenáctiletý záložník podstoupí tento týden lékařskou prohlídku a připojí se k Blues.

06:44 – SPEKULACE – Newcastle si vyhlédl novou posilu v barvách Chelsea. Obránce Lewis Hall by mohl k Magpies zamířit na hostování, o stejnou dohodu se snaží i Crystal Palace.

15. SRPNA

23:21 – PŘESTUP – Robin Gosens se stěhuje z Interu Milán do Unionu Berlín, který může i s bonusy zaplatit 15 milionů eur. Devětadvacetiletý německý reprezentant podepsal pětiletý kontrakt.

22:24 – PŘESTUP – Paris Saint-Germain opouští Abdou Diallo, jehož další kroky nevedou do Saúdské Arábie, jak se předpokládalo, nýbrž do Kataru. Sedmadvacetiletý obránce přestoupil do Al-Arabi SC, kterému se upsal na čtyři roky.

19:20 – PŘESTUP – Saúdskoarabský klub Al Hilal potvrdil příchod hvězdného fotbalisty Neymara. O přestupu brazilského útočníka z Paris Saint-Germain psala média už během pondělí, v úterý byl transfer oznámen oficiálně. Přestupová částka by se měla pohybovat kolem 90 milionů eur (2,16 miliardy korun), což by byl rekord saúdskoarabské ligy. Více informací najdete v článku.

Statistiky z působení v PSG.
Livesport

18:20 – SPEKULACE – Michael Olise z Crystal Palace se s největší pravděpodobností stane další posilou Chelsea, která aktivovala výstupní doložku ve výši 35 milionů liber. Jednadvacetiletý křídelník je s Blues domluvený na podmínkách dlouhodobé smlouvy, zbývají doladit poslední detaily transferu.

17:20 – HOSTOVÁNÍ – České Budějovice uvolnily Jakuba Matouška, jenž bude do konce sezony hostovat ve druholigovém Táborsku. Petadvacetiletý útočník nejde do neznámého prostředí, za klub z Tábora nastupoval již v ročníku 2021/22. Součástí dohody je rovněž opce na přestup v nespecifikované výši.

16:40 – PŘESTUP – Zbrojovka Brno po nepřesvědčivém vstupu do sezony posiluje, nejnovější akvizicí druholigového klubu se stal záložník Kamso Mara. Bývalý hráč Vlašimi, Jihlavy nebo Liberce byl právě po odchodu ze severočeského klubu uplynulý půlrok bez angažmá, Zbrojovce se upsal do konce sezony s opcí.

15:50 – HOSTOVÁNÍ S OPCÍ – David Raya se podle očekávání přesouvá z Brentfordu do Arsenalu. Španělský brankář dorazil ke "Kanonýrům" na roční hostování s opcí, která se aktivuje po odchytání určitého počtu zápasů. The Bees mohou i s bonusy obdržet přes 30 milionů eur (asi 720 milionů korun). Více informací najdete v článku.

15:20 – PŘESTUP – Druholigová Jihlava hlásí velmi zajímavou posilu. Z Manchesteru United přichází gólman Ondřej Mastný, jenž v anglickém klubu působil od roku 2018. V klubu měl mládežnický reprezentant podepsat víceletou smlouvu.

13:30 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Rico Lewis se v osmnácti letech prosadil do prvního týmu Manchesteru City a odměnou mu je nová smlouva, anglický mistr s talentovaným obráncem prodloužil kontrakt do června 2028.

13:10 – SPEKULACE – Chelsea uvolnila Kepu na hostování do Realu Madrid a nyní hledá nového náhradního brankáře. Jednou z variant je Kasper Schmeichel z francouzského Nice, který anglickou ligu dobře zná díky dlouhodobému angažmá v Leicesteru.

12:20 – Harry Maguire se zřejmě nebude stěhovat z Manchesteru United do West Hamu. Kluby se dohodly, londýnský celek ovšem postrádal zpětnou vazbu od samotného fotbalisty a posilu do obrany začal hledat jinde.

11:40 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Souček uzavřel podle serveru The Athletic s West Hamem novou čtyřletou smlouvu do roku 2027. Více informací najdete v článku.

10:40 – SPEKULACE – Zbrojovka, která ztrácí po úvodních pěti kolech F:NL na vedoucí Jihlavu a Vyškov šest bodů, by mohla ještě do konce aktuálního přestupového okna ztratit jednu z ofenzivně laděných opor. Hlavní trenér Brna Luděk Klusáček může přijít o nigerijské křídlo Waleho Musu Alliho, o něhož je podle informací eFotbal.cz zájem mezi tuzemskou elitou, konkrétně v Dynamu České Budějovice. Více informací najdete v článku.

09:30 – PŘESTUP – Jasno o své budoucnosti má konečně Matěj Kovář. Gólman, který se velkou měrou podílel na loňském titulu Sparty, bude nově působit v Bundeslize, kde se na čtyři roky upsal Leverkusenu. Manchester United by za něj měl vyinkasovat pět milionů eur a další tři v případných bonusech. Více informací najdete v článku.

09:05 – SPEKULACE – Chelsea je na přestupovém trhu opětovně hodně aktivní, italský novinář Nicoló Schira přitom uvádí, že pokud by přivedla ještě jednoho útočníka, mohla by dát zelenou k tomu, aby naopak odešel forvard Armando Broja. Jednadvacetiletý Albánec by se pak mohl dočasně stěhovat do Serie A, o jeho služby má totiž zájem AC Milán. Italský celek by každopádně do případné dohody o výpůjčce chtěl vsunout i možnost opce na trvalý nákup hráče.

07:05 – JEDNÁNÍ – Sotva Chelsea oznámila rekordní přestup ekvádorského záložníka Moisése Caiceda z Brightonu, už se objevují v souvislosti s tímto transferem další zprávy. The Blues se totiž nakonec rozhodli necílit na přestup Tylera Adamse z Leedsu, protože podle informací italského insidera Fabrizia Romana badžet ve výši 165 milionů liber hodlali investovat právě do Caiceda a Roméa Laviy, jehož oficiální příchod ze Southamptonu je naplánovaný na tento týden. Adams se pak nakonec z EFL Championship bude stěhovat do Bournemouthu, jiný italský novinář Nicoló Schira uvedl, že všechny náležitosti transferu jsou již dotaženy. Leeds podle jeho informací inkasuje za přestup 25 milionů eur, Američan pak podepíše kontrakt do roku 2028.

07:00 – SPEKULACE – Dodi Lukébakio má dalšího nápadníka a po Burnley ho chce také Sevilla. Křídelník hraje za Herthu a nemá zájem o duely druhé německé ligy, do níž berlínský celek loni spadl.

06:30 – PŘESTUP – Maximilian Wittek si poprvé ve své kariéře vyzkouší Bundesligu. V minulosti německý obránce působil maximálně ve 2. Bundeslize, tentokráte ale bude působit mezi elitou poté, co jeho příchod oznámila Bochum. Sedmadvacetiletý krajní bek se stěhuje z Vitesse po třech sezonách strávených v Eredivisie, ve čtvrté po sobě stihl sehrát pouze úvodní kolo na půdě Volendamu. Na stadionu Vonovia-Ruhrstadion podepsal kontrakt na tři roky.

06:00 – PŘESTUP – Zkušený pětatřicetiletý záložník Nemanja Matič měl v AS Řím platnou smlouvu pouze do konce této sezony, evidentně neexistovaly z jeho strany snahy o její prodloužení a rozhodl se pro změnu angažmá. Potvrdily se spekulace, že má namířeno do Rennes, kde podepsal dvouletý kontrakt poté, co úspěšně absolvoval lékařskou prohlídku. Podle kuloárních zpráv zaplatil bretaňský celek za přestup 2 miliony eur.

14. SRPNA

21:29 – PŘESTUP – Juventus prodal švýcarského reprezentanta Denise Zakariu do Monaka. Za šestadvacetiletého záložníka dostane 20 milionů eur (481 milionů korun). Oba kluby informovaly o přestupu na svých webech.

20:10 – PŘESTUP – Moisés Caicedo přestoupil za 100 milionů liber (2,8 miliardy korun) z Brightonu do Chelsea. I s případnými bonusy za něj londýnský klub podle BBC zaplatí 115 milionů liber (3,2 miliardy korun), čímž z jednadvacetiletého záložníka udělá nejdražšího hráče v historii anglické ligy. Chelsea dnes oznámila Caicedův příchod na svém webu. Více informací v článku.

17:45 – SPEKULACE – Mohammed Kudus je už několik měsíců spojovaný s odchodem z Ajaxu, smlouvu má platnou do roku 2025 a nemíní ji prodlužovat, a ačkoli se dříve objevily spekulace, že by mohl zamířit do Chelsea či Brightonu, přičemž zájem projevovaly i Arsenal, Manchester United či Newcastle, tyto zprávy se nezakládaly na pravdě. Podle italského novináře Fabrizia Romana je ve hře aktuálně jiný účastník Premier League, a to West Ham. Londýnský celek totiž hledá zadní vrátka, pokud by se nakonec konal odchod Lucase Paquety. Tomu se mimochodem má dvořit Manchester City.

16:50 – SPEKULACE – Inter Milán podle posledních zpráv dohodl příchod Marka Arnautoviče. Rakouský útočník přijde z Boloni, ta by měla dostat 10 milionů eur.

16:40 – SPEKULACE – Donny van de Beek před třemi roky přestupoval z Ajaxu do Manchesteru United a není vyloučeno, že se nyní vrátí do Amsterdamu, vedení o tom uvažuje. Záložníkovi se v Anglii nedařilo, k čemuž přispělo o zranění kolenních vazů, Red Devils s ním přestali počítat a čekají na nabídky.

15:30 – SPEKULACE – Marc Cucurella loni přestupoval z Brightonu do Chelsea a letos by se mohl stěhovat znovu, zájem o španělského obránce má Newcastle.

13:45 – HOSTOVÁNÍ – Ofenzivní záložník Roman Květ si poprvé v kariéře vyzkouší zahraniční angažmá. V pondělí bylo domluveno jeho hostování v nejvyšší turecké soutěži, kde bude oblékat dres Sivassporu.

11:45 – SPEKULACE – Leonardo Bonucci nehraje důležitou roli v plánech Juventusu a nadále se spekuluje o jeho budoucnosti. Zkušený obránce by se rád popral o svou šanci, vyloučen ale rozhodně není odchod a další kroky fotbalisty by mohly směřovat do Fiorentiny, která o něho má zájem.

11:20 – HOSTOVÁNÍ – Kepa Arrizabalaga si po pěti letech znovu zachytá španělskou nejvyšší soutěž. Brankář Chelsea se na Pyrenejský poloostrov vrací jako nová posila Realu Madrid, který tímto krokem řeší dlouhodobou absenci Thibauta Courtoise. Více informací najdete v článku.

10:15 – JEDNÁNÍ – Hodně rychlá jsou jednání mezi Al Hilalem a Neymarem. Brazilský útočník nechce pokračovat v PSG a se saúdskoarabským klubem se podle médií rychle dohodl na podmínkách, v nejbližších hodinách by se měl podrobit zdravotní prohlídce.

10:05 – PŘESTUP – V Evropě se strhla menší šarvátka o Chubu Akpoma a vítězem se nakonec stane Ajax. Útočníka Middlesbrough chtěly Sheffield United a RC Lens, amsterdamský celek nyní uspěl s nabídkou dvanáct milionů liber.

10:00 – PŘESTUP – Zvučná posila pro West Ham. Londýnský klub oficiálně představil Jamese Warda-Prowese. Odchovanec Southamptonu tak poprvé v kariéře oblékne jiný dres. Za Saints nastoupil k 410 zápasům ve kterých dal 55 gólů, v anglické reprezentaci se objevil jedenáckrát a vstřelil dvě branky. Více informací najdete v článku.

09:00 – SPEKULACE – Neapol je blízko k podpisu nové smlouvy s Victorem Osimhenem, jenž má podle Sky Sports prodloužit do roku 2026. Nigerijský kanonýr si za sezonu vydělá 10 milionů eur a součástí kontraktu bude výstupní doložka ve výši 150 milionů eur, která bude od roku 2024 platit pro týmy mimo Apeninský poloostrov a o rok později i pro ty tuzemské.

07:00 – SPEKULACE – Defenzivní záložník Brightonu Moisés Caicedo se podle Fabrizia Romana upsal londýnské Chelsea do roku 2031 s možností prodloužit ještě o jednu sezonu. Za ekvádorského záložníka vysází vedení "Blues" 115 milionů liber (3,2 miliardy korun), což znamená britskou rekordní přestupovou částku. Více informací najdete v článku.

13. SPRNA

23:42 – PŘESTUP – Habib Diallo po necelých třech letech končí v Racingu Štrasburk, další kroky osmadvacetiletého útočníka vedou do Saúdské Arábie. Reprezentant Senegalu přestoupil do Al-Shababu, který alsaskému klubu vyplatí 18 milionů eur.

23:01 – PODPIS SMLOUVY – Antonio Mionič se po vypršení smlouvy v AC Milán stěhuje do Česka, dohodl se s druholigovou Líšní. Dvaadvacetiletý záložník a bývalý mládežnický reprezentant Chorvatska přišel k Rossoneri na začátku roku 2018 z mateřského NK Istra, za první tým však nenastoupil, pouze se třikrát objevil na lavičce. Během zmíněného období hostoval ve třetiligových klubech Aquila Montevarchi a US Alessandria Calcio.

22:03 – PŘESTUP – Morten Hjulmand přestupuje z Lecce do lisabonského Sportingu, který za něj zaplatí 18 milionů eur bez bonusů. Čtyřiadvacetiletý dánský záložník se portugalskému klubu zavázal do roku 2028.

20:40 – SPEKULACE – Další anglické angažmá čeká na Christa Tiéhiho, který byl do této doby oficiálně součástí kádru Slovanu Liberec. Někdejší host ve Wiganu se tentokrát přesune do Rotherhamu, tamní Millers se naposledy jen taktak zachránili v druhé nejvyšší anglické soutěži. Čeká se už jen na představení posily.

20:28 – PŘESTUP – Fenerbahce dotáhlo v neděli kromě přestupu Cengize Ündera z Marseille také příchod Freda z Manchesteru United. Za Brazilce poslal turecký celek do Anglie přibližně 10 milionů eur (241 milionů korun).

19:17 – SPEKULACE – Inter Milán se ještě nevzdává vidiny koupě Mehdiho Taremiho z Porta, gólový křídelník či útočník má být již předmětem nabídky v hodnotě 25 milionů eur (602,5 milionu korun).

18:31 – SPEKULACE – Roberto Mancini zničehonic rezignoval na post trenéra Itálie, bez práce však nejspíš dlouho nebude. Na stole už má mít nabídku tříletého kontraktu pro kouče saúdskoarabské reprezentace, kde po mistrovství světa skončil Hervé Renard.

18:24 – SPEKULACE – Aston Villa líčí ještě na další jméno. Podle posledních informací se snaží na poslední chvíli vyfouknout Evertonu Jacka Harrisona. Šestadvacetiletý hráč už sice prošel i zdravotní prohlídkou v liverpoolském klubu, stále je ale šance na změnu nového působiště. Podle Fabrizia Romana se hráč rozhodl pro Aston Villu poté, co si osobně volal s jejím trenérem Unaiem Emerym.

16:48 – PŘESTUP – Už pár dnů je Aston Villa v jednáních ohledně přestupu ofenzivního záložníka Nicola Zaniola, novinář Alfredo Pedullá z italského sportovního deníku La Gazzetta dello Sport přitom uvádí, že diskuze výrazně pokročily a že existují pozitivní zprávy o hráčově přesunu z Galatasaraye. Údajně by se nejprve z Istanbulu měl stěhovat formou ročního hostování, za které anglický celek zaplatí 3 milióny eur, přičemž výše následné opce na trvalý nákup bude činit 20 milionů plus dalších sedm milionů prostřednictvím bonusů. Finální dohoda by mohla být uzavřena během pondělí.

16:31 – SPEKULACE – Neymar by během léta mohl opustit řady PSG, italský novinář Fabrizio Romano přitom uvedl, že by se Brazilec mohl stěhovat do Saúdské Arábie. Stejně jako Neymarův spoluhráč Kylian Mbappé dostal nabídku od Al Hilalu, a zatímco francouzský útočník nedávno odmítl s asijským klubem jednat, u reprezentanta z Jižní Ameriky je situace odlišná. Diskuze mezi všemi zainteresovanými stranami probíhají. Neexistuje prý pak žádná šance, že by Neymar obratem po přesunu do Al-Hilalu mohl zamířit na hostování do Barcelony.

16:14 – SPEKULACE – Během června se o Domenica Berardiho zajímalo Lazio, dokonce byl prý přestup na spadnutí, nakonec však z něho sešlo. A italský novinář Giovanni Albanese ze sportovního listu La Gazzetta dello Sport nyní uvedl, že hráč Sassuola by nakonec mohl zamířit do Juventusu. Turínský celek údajně již začal pracovat na jeho příchodu, protistrana z Emiliy-Romagny by mohla požadovat za přestup 30 miliónů eur.

15:21 – SPEKULACE – O přestupu francouzského obránce Benjamina Pavarda aktuálně jednají zástupci Manchesteru United, podle informací televizní stanice Sky Germany i německého deníku Bild každopádně nepochodili s první nabídkou. Podrobnosti o ní nejsou známy, již dříve ovšem bylo oznámeno, že mnichovská strana požaduje minimálně 30 miliónů eur, k níž se pravděpodobně anglický celek nepřiblížil. Francouzský obránce je mimochodem po osobní stránce s The Red Devils domluvený, zbývá jen dohoda klubů, aby se domluvit na přestupové částce.

14:32 – SPEKULACE – Hodně živo je během neděle kolem útočníka Kyliana Mbappého. Ten byl znovu poslán do přípravy s hlavním týmem PSG, přičemž francouzská televizní společnost RMC Sport naznačila, že sám hráč by mohl brzy prodloužit kontrakt do roku 2025. Francouzský deník L'Équipe hned na to upřesnil, že nutně nemusí dojít k tomuto kroku, ale že francouzský forvard z Paříže minimálně toto léto odcházet nebude. Dodal také, že Mbappé měl sdělit vedení klubu, že odcházet zadarmo nechce. K dispozici by tak Mbappé měl být Les Parisiens už pro další ligové kolo, za týden přijde na řadu zápas v Toulouse.

13:47 – SPEKULACE – Pokud se náhle nezmění některé okolnosti, měl by argentinský záložník Leandro Paredes opustit během léta řady PSG. Před nedávnem se objevila zpráva ve francouzském deníku L'Équipe, že Galatasaray obnovil jednání o možném hráčově příchodu, a italský novinář Fabrizio Romano nyní doplnil, že zájem o něj jeví také AS Řím. Údajně jsou již diskuze v pokročilé fázi, dokonce je Paredes domluvený na osobních podmínkách.

11:23 – SPEKULACE – Kylian Mbappé se po sobotním zápase PSG s Lorientem vrátil v neděli ráno do tréninku s prvním týmem. "Po velmi konstruktivním a pozitivním jednání mezi PSG a Kylianem Mbappém před zápasem s Lorientem byl hráč dnes ráno znovu zařazen do tréninkové jednotky prvního týmu," stojí. v klubovém prohlášení.

Budoucnost hvězd PSG je stále nejistá.
@FabrizioRomano

11:18 – SPEKULACE – Duván Zapata má dalšího nápadníka a po Interu Milán o jeho příchodu jedná AS Řím. Kolumbijský útočník patří Atalantě, reálně se jeví jeho případné hostování s opcí na přestup.

11:15 – SPEKULACE – Marco Verratti stále nemá jistotu, že zůstane v PSG. O italského záložníka se nadále zajímá Al Hilal a saúdskoarabský klub chystá další nabídku, tentokráte ve výši 50 milionů eur. Francouzský celek chce ještě o třicet milionů více.

11:08 – SPEKULACE – Habib Diallo je na odchodu ze Štrasburku a nakonec přestoupí do Saúdské Arábie. Útočníka kupuje Al Shabab, francouzský celek dostane dvacet milionů eur.

10:30 – PŘESTUP – Cengiz Ünder prošel zdravotní prohlídkou a stal se novou posilou Fenerbahce, turecký křídelník přišel na přestup z Marseille. Suma za transfer se díky bonusům může vyšplhat až na patnáct milionů eur.

10:25 – PŘESTUP – Novým spoluhráčem Antonína Baráka ve Fiorentině bude argentinský útočník Lucas Beltrán. Příchod dvaadvacetiletého fotbalisty River Plate za 20 milionů eur (asi 482 milionů korun) potvrdili zástupci klubu. Hráč v podepsal smlouvu do roku 2028, díky níž si ročně vydělá 1,8 milionu eur.

10:22 – PŘESTUP – Alexis Flips přestoupil z Remeše do Anderlechtu. Belgický klub zaplatil 3,5 milionu eur, s křídelníkem podepsal pětiletý kontrakt.

10:09 – PODPIS SMLOUVY – Vše nasvědčuje tomu, že Kyle Walker brzy podepíše novou smlouvu s Manchesterem City. Angličan byl v minulosti spojován s Bayernem Mnichov, o víkendu však nastoupil za Sky Blues v úvodním zápase Premier League a jeho setrvání na Etihad je takřka 100%.

09:25 – SPEKULACE – Lazar Samardžić nakonec nepřestoupí z Udinese do Interu Milán. Vše bylo domluveno a záložník prošel zdravotní prohlídkou, na poslední chvíli ovšem začal požadovat vyšší plat, na což Nerazzurri nehodlali přistoupit.

09:23 – SPEKULACE – Prakticky celé léto jedná Union s Interem o příchodu levého záložníka či obránce Robina Gosense, a ačkoli italský novinář Fabrizio Romano nedávno zveřejnil zprávu, že se oba kluby již dohodly na odstupném ve výši 15 miliónů eur, německý magazín Kicker uvedl, že dohoda ještě na světě není. Milánská strana totiž přece požaduje více peněz za transfer, a to kvůli svým aktivitám na přestupovém trhu.

08:55 – HOSTOVÁNÍ – Real Madrid zřejmě našel náhradu za Thibauta Courtoise, jenž si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Královský velkoklub má formou hostování posílit Kepa z Chelsea.

08:31 – PŘESTUP – Bývalý španělský fotbalový reprezentant Diego Costa se vrací do rodné Brazílie. Čtyřiatřicetiletý útočník podepsal do konce roku smlouvu s vedoucím týmem ligové tabulky Botafogem. V ofenzivě týmu z Ria de Janeiro má nahradit nejlepšího střelce brazilské ligy Tiquinha Soarese, který si minulý týden poranil koleno.

07:10 – SPEKULACE – Hlavním favoritem na zisk Neymara je aktuálně saúdskoarabský Al Hilal. Hvězdný Brazilec má být jeho hlavním cílem a už obdržel obrovskou nabídku. Sám hráč se údajně odchodu na Blízký východ nebrání. Jak bude reagovat Barcelona?

12. SRPNA

21:42 – SPEKULACE – Dimitri Payet (36) by měl být brzy oznámen jako nová posila brazilského klubu Vasco da Gama. Bývalý hráč Marseille odmítl nabídky z Francie z respektu ke svému poslednímu zaměstnavateli. Kontrakt v novém působišti údajně podepsal do roku 2025.

20:47 – SPEKULACE – Defenzivní záložník Brightonu Moisés Caicedo by se měl podle Fabrizia Romana upsat londýnské Chelsea do roku 2031 s možností prodloužit ještě o jednu sezonu. Hráč už smlouvu odsouhlasil a kluby by měly přestup brzy dotáhnout.

20:13 – HOSTOVÁNÍ – Marquinhos odchází z Arsenalu na další hostování, tentokrát do Francie. Dvacetiletý brazilský křídelník bude do léta příštího roku vypomáhat Nantes.

18:22 – SPEKULACE – Xavi o možné příchodu Neymara do Barcelony: "Už jsem řekl, že trh je otevřený do 31. srpna... teď se soustředím na Getafe. Nemohu říct nic jiného."

18:19 – PŘESTUP – Fenerbahce dotahuje příchod Cengize Ündera z Olympique Marseille. Šestadvacetiletý křídelník večer dorazí do Istanbulu na zdravotní prohlídku a posléze dojde na oficiální potvrzení.

16:30 – PODPIS SMLOUVY – Wolverhampton si prochází před sezonou turbulentním obdobím, když na poslední chvíli měnil trenéra, alespoň jednu jistotu však má: kapitán Max Kilman podle Telegraph podepsal novou pětiletou smlouvu a do Neapole či Tottenham v nejbližší době nezamíří.

16:13 – SPEKULACE – Kieran Tierney už na jaře nebyl součástí plánů Mikela Artety a nyní by se levý bek skutečně mohl stěhovat. S Realem Sociedad se však zatím Arsenal nemůže shodnout na formě přesunu – španělský klub chce jen hostování, Londýňané preferují trvalý přestup.

15:58 – PŘESTUP – Nemanja Matić už se měl se Stade Rennes dohodnout na podmínkách smlouvy do roku 2026 a požádat AS Řím definitivně o přestup. Teď se oba kluby musí dohodnout na výši odstupného, které se má pohybovat kolem 8 milionů eur.

15:39 – PŘESTUP – Robin Gosens měl před časem odmítnout návrat do Německa spojený s Wolfsburgem, Unionem Berlín už však podle všeho nepohrdne. Levý bek má Interu Milán přihrát do kasičky 15 milionů eur.

15:12 – SPEKULACE – Arsen Zacharjan by se měl ve 20 letech dočkat prvního zahraničního angažmá. Středopolař Dinama Moskva v uplynulé sezoně vytvořil v Rusku třetí největší počet šancí ze hry a řekl si o pozornost Realu Sociedad. Přestupová částka by se měla pohybovat kolem 13 milionů eur, klub ze San Sebastiánu musel odrážet velkou konkurenci.

14:07 – SPEKULACE – Podle tureckých médií je na spadnutí překvapivý odchod z Plzně - pouhý půlrok tam má vydržet Roman Květ, který se údajně ocitá před podpisem Sivassporu. Turecká média hovoří, že přitom o někdejší hvězdu Bohemians usilovaly také řecké celky.

12:17 – SPEKULACE – Wilfried Gnonto nehodlá hrát druhou anglickou ligu a rád by v průběhu srpna odešel z Leedsu. Mladého křídelníka chtějí Everton nebo Freiburg a fotbalista odmítá hrát a trénovat, aby si transfer vynutil. Opatření chystá i Leeds, který hodlá vše řešit disciplinární cestou.

11:40 – PŘESTUP – Joakim Maehle se rozloučil se spoluhráči z Atalanty a odcestoval do Německa. Dánského obránce čeká zdravotní prohlídka ve Wolfsburgu, Vlci dojednali transfer za třináct milionů eur.

10:56 – PŘESTUP – Číslo 23, smlouva do roku 2028. Ousmane Dembélé je oficiálně novou posilou Paris Saint-Germain. Nový trenér Pařížanů Luis Enrique tak pokračuje v přestavbě kádru, do nějž velmi pravděpodobně nebudou v nové sezoně patřit vedle Lionela Messiho ani jeho bývalí hvězdní parťáci Kylian Mbappé a Neymar.

10:25 – SPEKULACE – Velký problém řeší Tyler Adams, který přes léto pravděpodobně zůstane v Leedsu United. Americký záložník chtěl změnit dres a na přestupu pracovala Chelsea, fotbalista ovšem neprošel zdravotní prohlídkou. Kamenem úrazu je znovu stehenní sval, Adams kvůli němu může chybět až čtyři měsíce.

10:22 – PŘESTUP – Harry Kane přestoupil z Tottenhamu do Bayernu Mnichov. Německý klub dnes na svém webu oznámil, že s kapitánem anglické reprezentace podepsal smlouvu do 30. června 2027. Podle médií za něj zaplatí více než 100 milionů eur (2,4 miliardy korun) a Kane se tak stal nejdražším hráčem bundesligy.

09:53 – PŘESTUP – "Je těžké vyjádřit slovy, jak se loučit s klubem a fanoušky, kteří toho pro mě v kariéře tolik udělali. Navždy budete v mém srdci. Děkuji Tottenhamu, děkuji fanouškům Tottenhamu," říká ve videu na svém twitterovém účtu Harry Kane.

09:50 – PŘESTUP – Ousmane Dembélé přestupuje z Barcelony do PSG. Křídelník už před několika dny absolvoval zdravotní prohlídku a co nevidět podepíše pětiletou smlouvu, čeká se pouze na oficiální potvrzení obou klubů, ten katalánský vyinkasuje padesát milionů eur.

09:48 – PŘESTUP – Matěj Kovář podle tisku prošel zdravotní prohlídkou a stal se novou posilou Leverkusenu. Německý klub českého brankáře kupuje z Manchesteru United, ten dostane odstupné devět milionů eur.

09:31 – PŘESTUP – Harry Kane úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku v Bayernu Mnichov. Kanonýr je tak znovu o něco blíže k přestupu z Tottenhamu, transfer vyjde na sto milionů liber.

09:09 – PŘESTUP – Remeš dotáhla příchod Mohameda Daramyho z Ajaxu, jenž za 21letého ofenzivního univerzála může i s bonusy vyinkasovat 17,5 milionu eur. Bývalý hráč FC Kodaň se svému novému zaměstnavateli upsal do roku 2028.

07:17 – SPEKULACE – Johan Bakayoko má za sebou vydařenou sezonu v PSV Eindhoven, čímž si řekl o zájem z Anglie. Zálusk na 20letého křídelníka si dělá Burnley, čtyřnásobný belgický reprezentant se však v minulých dnech nechal slyšet, že probíhající sezonu dokončí ve svém současném působišti.

06:25 – SPEKULACE – Liverpool dostal razantní ne, a tak opět zpozornila Chelsea. Ekvádorský záložník Moisés Caicedo je po hvězdném Kaneovi na ostrovech tématem číslo jedna. Brighton je údajně s Blues opět v kontaktu, přestup na Stamford Bridge by se měl uskutečnit ještě během soboty. Stanovisko Racků je jasné – nepůjdou pod 110 milionů liber, které nabídli Reds.

06:14 – PŘESTUP – Harry Kane už je v Německu, kde v sobotu podstoupí lékařskou prohlídku a s největší pravděpodobností podepíše s Bayernem Mnichov smlouvu na čtyři roky. Mezi Bavořany a Tottenhamem už se neočekávají žádná další vyjednávání.

11. SRPNA

22:02 – SPEKULACE – Fenerbahce se dohodlo s Manchesterem United na přestupu Freda. Třicetiletý brazilský středopolař přiletí v sobotu do Istanbulu na zdravotní prohlídku a dojednání osobních podmínek, následně dojde na oficiální potvrzení transferu.

20:41 – SPEKULACE – Cengiz Ünder přestoupí z Marseille do Fenerbahçe, které může i s bonusy zaplatit 15 milionů eur. Šestadvacetiletý turecký křídelník podstoupí v nejbližších hodinách v istanbulském celku zdravotní prohlídku.

19:02 – PŘESTUP – Castello Lukeba přestupuje z Olympique Lyon do RB Lipsko, které může i s bonusy zaplatit až 34 milionů eur. Dvacetiletý obránce se bundesligovému klubu upsal do roku 2028.

Castello Lukeba má v Lipsku nahradit Joška Gvardiola.
twitter.com/RBLeipzig

18:48 – SPEKULACE – Aston Villa podala oficiální nabídku na Nicola Zaniola. Bývalý ofenzivní univerzál AS Řím, který momentálně působí v tureckém Galatasarayi, by mohl zamířit do Birminghamu na hostování za 3 miliony eur. Za dalších 20 milionů a případně bonusy by Villans mohli Itala přivést na trvalý přestup.

18:30 – PŘESTUP – Přestupová sága Harryho Kanea do Bayernu Mnichov je konečně u konce. Anglický forvard už odletěl do Mnichova, kde se oficiálně stane novou posilou Bavořanů.

16:34 – SPEKULACE – České Budějovice může rok před koncem smlouvy opustit Martin Kralik, jenž má nabídku od konkurence. Podle serveru "infotbal.cz" chce 28letého získat Jablonec.

15:34 – PŘESTUP – Blíží se spojení Harryho Maguira a West Hamu United? Vypadá to, že ano. David Moyes potvrdil, že nabídka na anglického obránce byla Manchesterem United přijata. 

15:30 – HOSTOVÁNÍ – Zadní řady pardubických fotbalistů doplnil Ondřej Kukučka. Devatenáctiletý střední obránce zamířil do východočeského prvoligového týmu na roční hostování z pražské Sparty, Letenští budou mít možnost si ho v polovině sezony předčasně stáhnout zpět. 

14:49 – PŘESTUP – Benjamin Tetteh je oficiálně novou posilou FC Metz. Ghanský útočník přišel z druholigového anglického Hullu, francouzskému celku se upsal na tři sezony.

14:22 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Sparta Praha si pojistila Tomáše Schánělce, jenž podepsal nový víceletý kontrakt. Jednadvacetiletý útočník patří k oporám druholigové rezervy letenského klubu a v závěru minulé sezony si připsal první starty ve FORTUNA:LIZE.

13:57 – SPEKULACE – "Mohu potvrdit, že kluby jsou domluvené, ať už to ve finále znamená cokoliv. Pochopitelně chceme hlavně samotného hráče, ne pouze dohodu," uvedl Klopp na tiskové konferenci před nedělním úvodním kolem Premier League proti Chelsea. Právě s hráčem se ale Reds podle posledních zpráv nedohodli.

13:30 – SPEKULACE – Všechno má být nakonec jinak! Moisés Caicedo údajně odmítl Liverpool se slovy, že chce přestoupit do Chelsea. Právě s Blues je ekvádorský záložník domluvený na osobních podmínkách už od května, mezi londýnským klubem a Brightonem však stále k dohodě nedošlo. Jak celá kauza dopadne?

12:28 – PŘESTUP – Pátou letní posilou Mallorky se stal Samú Costa. Defenzivně laděný záložník přišel na přestup za tři miliony eur z Almeríe, novému zaměstnavateli se upsal na pět let.

11:54 – SPEKULACE – Hugo Lloris jedná o podmínkách případného angažmá v Laziu. 36letý brankář strávil posledních jedenáct sezon v Tottenhamu, kde má smlouvu ještě na jeden rok, londýnský klub s ním ale příliš nepočítá.

11:40 – SPEKULACE – Illan Meslier je dalším brankářem, který se dostal na seznam Realu Madrid. Francouzský gólman patří Leedsu United, španělský klub shání náhradu za dlouhodobě zraněného Thibauta Courtoise.

11:15 – HOSTOVÁNÍ – Cesare Casadei se v pátek podrobí zdravotní prohlídce v Leicesteru, druholigový anglický klub si záložníka vypůjčí na hostování z Chelsea.

11:14 – SPEKULACE – Harry Kane zatím neodletěl na zdravotní prohlídku do Bayernu Mnichov. Německý klub dojednal přestup a se stěhováním souhlasil i útočník, Tottenham si ale měl na poslední chvíli vše rozmyslet a rád by ještě upravil podmínky transferu.

10:55 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Mário Rui se po týdnu spekulací upíše Neapoli. Obránce chtělo Lazio a fotbalista se nakonec dohodl na prodloužení kontraktu do června 2026, brzy bude vše podepsáno.

10:10 – PŘESTUP – Další novou posilou Bournemouthu se stal Maximillian Aarons. Krajní obránce přišel na přestup z druholigového anglického Norwiche, ten dostane sedm milionů liber.

09:58 – SPEKULACE – Brazilský záložník Fred má volnou cestu z Manchesteru United do Fenerbahce. Turecký celek má o jihoamerického fotbalistu zájem, anglická strana odsouhlasila nabídku patnáct milionů eur.

09:21 – SPEKULACE – Aaron Ramsey loni hostoval v Norwichi a Middlesbrough a z Aston Villy odejde rovněž nyní. Tentokráte se bude jednat o přestup, transfer mladého záložníka za čtrnáct milionů liber dojednává Burnley.

08:47 – SPEKULACE – Lazio hledá posilu do zálohy a jednu možnost si našlo v Juventusu – v hledáčku římského celku je Nicolo Rovella.

06:24 – PŘESTUP – Velmi blízko je i další velký transfer. A opět o něm informuje Fabrizio Romano – Harry Kane dostal zelenou, aby odcestoval na zdravotní prohlídku do Bavorska. Tamní Bayern Mnichov za anglickou hvězdu zaplatí asi 120 milionů eur. Už během pátku by mělo být jasněji. Více informací v článku.

06:20 – PŘESTUP – Dle informací renomovaného specialisty na přestupy je hotovo. Ital Fabrizio Romano píše na svém twitterovém účtu, že Moises Caicedo zamíří do Liverpoolu. Reds totiž za ekvádorského středopolaře nabídli Brightonu 110 milionů liber, čímž přebili nabídku Chelsea a zlomí britský rekord. Velmi žádaný hráč, o nějž se zajímal v minulosti také Arsenal, by se měl na Anfield Road hlásit už v pátek.

10. SRPNA

23:11 – PŘESTUP – Goncalo Ramos patřil loni ke klíčovým prvkům ofenzivy Benfiky, přestěhoval se ovšem do PSG. Do této chvíle neměl lisabonský celek žádnou náhradu, věří však, že jí našel v podobě Arthura Cabrala. A jen krátce poté, co klub oznámil příchod brankáře Anatolije Trubina, se hlásil v portugalské metropoli brazilský útočník. Fiorentina má inkasovat 20 miliónů eur.

20:29 – PŘESTUP – Pět sezon byl řecký reprezentační brankář Odysseas Vlachodimos prakticky jednoznačnou brankářskou jedničkou v Benfice. Asi ani pro šestou v pořadí se nic měnit nebude, nyní mu každopádně může notně sekundovat dvaadvacetiletý Anatolij Trubin. Odchovanec doněckého Šachtaru přišel posílit gólmanský post, lisabonský klub s ním stvrdil spolupráci do roku 2028.

17:00 – SPEKULACE – Matěj Kovář by měl podle serveru iSport.cz přestoupit z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen. Transfer českého brankáře bude údajně potvrzen v příštích hodinách. Více informací v článku.

15:54 – KONEC V TÝMU – Norský záložník Mathias Normann po nedávném dronovém útoku na Moskvu ukončil předčasně kontrakt v Dynamu Moskva a opustil Rusko. Sedmadvacetiletý defenzivní fotbalista podle klubu odůvodnil odchod obavami o bezpečnost poté, co dron začátkem srpna zasáhl budovy poblíž čtvrti, kde bydlel.

14:30 – SPEKULACE – Real Madrid se podle informací Fabrizia Romana možná začne poohlížet po novém brankáři, aby pokryl absenci své jedničky Thibauta Courtoise. Belgický gólman si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a v nejbližších dnech čeká operace. Více informací v článku.

13:34 – PŘESTUP – Edson Álvarez přestupuje z Ajaxu do West Hamu United, který může i s bonusy zaplatit 41 milionů eur. Mexický defenzivní univerzál se Hammers upsal na příštích pět sezon. Více informací v článku.

Předchozí hráčovy sezony.
Livesport

13:00 – PŘESTUP – Hotovo. Tyler Adams putuje do Chelsea, s londýnským klubem se dohodl na osobních podmínkách smlouvy, ještě ho čekají zdravotní testy. Čtyřiadvacetiletý americký obránce strávil uplynulou sezonu v Leedsu.

11:35 – SPEKULACE – Podle zdrojů z Německa se Bayern Mnichov dohodl s Tottenhamem na podpisu smlouvy s Harrym Kanem. Kohouti nabídku v hodnotě přesahující 100 milionů eur údajně přijali. Třicetiletý útočník se dříve přikláněl k setrvání v současném klubu, ale zatím ještě není rozhodnutý. Více informací v článku.

11:15 – SPEKULACE – Aston Villa by do svých služeb ráda získala Nicola Zaniolu. Podle Fabrizia Romana je italský záložník, který uplynulou sezonu strávil v tureckém Galatasaray, jednou z priorit klubu z Birminghamu.

10:10 – PŘESTUP – Potvrzeno. Bundesligové Lipsko uzavřelo dohodu s Lyonem o prodeji Castella Lukeby. Dvacetiletý obránce poputuje do Saska za 35 milionů eur jako náhrada za Jošku Gvardiola. Smlouvu Lukebo s klubem uzavřel na pět let.

7:35 – SPEKULACE – Chelsea podala Southamptonu oficiální nabídku ve výši 48 milionů liber za Roméa Laviu. Jednání probíhají s několika kluby, poslední návrh Liverpoolu na 45 milionů liber Southampton odmítnul.

9. SRPNA

21:16 – PŘESTUP – Riyad Mahrez, Roberto Firmino, Allan Saint-Maximin a Edouard Mendy budou mít nového spoluhráče. Početnou skupinu hráčů, kteří se rozhodli pro novou sezónu zamířit z Evropy k řadám Al-Ahli Saudi, nyní doplnil Franck Kessié. Záložník z Pobřeží slonoviny nakonec též neodolal vábení z arabského světa, Barcelona za něj jako odstupné inkasuje 12,5 miliónů eur.

19:33 – PŘESTUP – Celkem čtyři sezony strávil Sander Berge v Sheffieldu United. V uplynulých dvou letech se rovněž on zasadil o opětovný návrat klubu z Championship do Premier League, teď se ovšem rozhodl pro změnu angažmá. Přesto v anglické nejvyšší soutěži působit bude, akorát že už v dresu jiného nováčka. S Burnley stvrdil krátce před startem nového ročníku čtyřletý kontrakt.

19:14 – HOSTOVÁNÍ – Hradec Králové posílil Samuel Dancák. Pětadvacetiletý slovenský defenzivní záložník zamířil do východočeského prvoligového týmu na roční hostování z Mladé Boleslavi, součástí dohody je i následná opce na přestup. Oba kluby o tom informovaly na svých internetových stránkách. Více informací v článku.

13:30 – PODPIS SMLOUVY –  Ross Barkley je nejčerstvější posilou nováčka v Premier League Lutonu. Devětadvacetiletý záložník přichází do klubu jako volný hráč, do června hrál v Ligue 1 za Nice.

12:34 – PŘESTUP – Matt Turner po pouhém roce opouští Arsenal, nadále však bude působit v Premier League. Devětadvacetiletý brankář přestoupil do Nottinghamu Forest, kde podepsal smlouvu na čtyři roky.

11:25 – SPEKULACE – West Ham posílí obránce Harry Maguire. Kladiváři se na jeho přestupu za 30 milionů liber podle Sky dohodli s Manchesterem United, ze Southamptonu pro změnu přivedou Jamesa Warda-Prowse. Více informací v článku.

11:23 – HOSTOVÁNÍ – Wout Weghorst před rokem a půl přestupoval z Wolfsburgu do Burnley a od té doby se z něho stává specialista na hostování. Letos ho čeká už třetí, tentokrát míří do Hoffenheimu.

10:40 – PŘESTUP – Ofenzivu fotbalistů Mladé Boleslavi posílil Nigerijec John Solomon. Do středočeského celku přišel z druholigové Vlašimi a v novém působišti podepsal čerstvě dvaadvacetiletý hráč smlouvu na tři roky do června 2026.

8:50 – SPEKULACE – Španělský brankář Kepa Arrizabalaga by se mohl stěhovat z Chelsea do Bayernu Mnichov. Úřadující německý mistr podle agentury DPA navázal s londýnským klubem kontakt ve snaze vyřešit zkraje sezony pozici brankářské jedničky. Bayern stále nemůže počítat s Manuelem Neuerem, který po prosincové zlomenině nohy ještě není fit, a Yann Sommer přestoupil do Interu Milán.

7:17 – UKONČENÍ SMLOUVY – Španělský trenér Julen Lopetegui po vzájemné dohodě opustil funkci manažera Wolverhamptonu, kde působil od listopadu. Nahradit by ho měl Gary O'Neil, který naposledy trénoval Bournemouth.

7:03 – PODPIS SMLOUVY – Obránce Roger Ibanez podepsal kontrakt v Saúdské Arábii. Čtyřiadvacetiletý Brazilec přestoupí do Al-Ahli z AS Řím i s bonusy za více než 30 milionů eur.

7:00 – SPEKULACE – Manchester City má zájem podepsat brazilského křídelníka Lucase Paquetu z West Hamu. První nabídka Citizens údajně činí 70 milionů eur. Očekává se, že londýnský klub částku odmítne a předloží protinávrh.

8. SRPNA

19:45 – HOSTOVÁNÍ – Ângelo podle očekávání odchází z Chelsea na roční hostování do Racingu Štrasburk, jenž má stejného majitele. Osmnáctiletý brazilský křídelník dosud nastupoval za mateřský Santos, odkud v červenci přestoupil k Blues.

19:19 – HOSTOVÁNÍ – Slavia dala Janu Stejskalovi svolení k přípravě s druholigovým Vyškovem. Brankář, který působil i v Olomouci či Mladé Boleslavi, by měl v moravském celku působit formou půlročního hostování.

18:43 – PŘESTUP – Arsenal nepřestává posilovat. Po vydařené sezoně, která vynesla Kanonýrům druhé místo v Premier League a tedy návrat mezi elitu Champions League, přichází už čtvrtá nová tvář. Tentokrát jde o brankáře – žádanou jedničku Brentfordu Davida Rayu. Španěl vyjde Gunners na přibližně 30 milionů liber a s adeptem na titul podepíše smlouvu do roku 2028. V severolondýnském klubu vytvoří tlak na dosavadní stálici Aarona Ramsdalea, kterému bude krýt v náročném programu záda místo odcházejícího Matta Turnera, jenž má namířeno do Nottinghamu Forrest.

17:47 – PŘESTUP – Deivid Washington do Chelsea, "Here we go!" Ústní dohoda mezi anglickým klubem a brazilským Santosem byla uzavřena, bývalý zaměstnavatel Neymara přijal 15 milionů eur plus dalších 5 milionů v bonusech. Osmnáctiletý útočník by mohl okamžitě zamířit na hostování do Štrasburku.

17:42 – PODPIS SMLOUVY – Libor Kozák se po konci smlouvy ve Zlíně vrátil do Itálie. Čtyřiatřicetiletý útočník podepsal roční kontrakt s třetiligovým SS Arezzo. Devítinásobný český reprezentant v Itálii prožil nejúspěšnější období v Laziu Řím. Strávil tam pět let a v sezoně 2012/13 se stal nejlepším střelcem Evropské ligy s osmi góly.

17:34 – SPEKULACE – Marco Verratti nemá velký zájem o stěhování z PSG do Al Hilalu, což ovšem saúdskoarabský celek neodrazuje. Klub nedávno neuspěl s nabídkou 30 milionů eur, nyní za italského záložníka přihodil dalších patnáct milionů. Ani tato suma francouzský celek nepřesvědčí, šampion Ligue 1 chce minimálně 70 milionů eur.

17:22 – PŘESTUP – Tottenham dokončil přestup Aleja Vélize z Rosario Central. Devatenáctiletý argentinský útočník se londýnskému klubu upsal do roku 2029 a nosit bude dres s číslem 39.

17:01 – SPEKULACE – Kyle Walker byl spojován s odchodem z Manchesteru City do Bayernu Mnichov, nakonec k tomu ale nedojde. Podle nejčerstvějších zpráv je anglický reprezentant blízko k prodloužení smlouvy s úřadujícím šampionem Premier League, kde je aktuálně vázaný pouze do roku 2024.

14:27 – PŘESTUP – Gustav Isaksen se oficiálně stal novou posilou Lazia, prošel zdravotní prohlídkou a podepsal pětiletý kontrakt s ročním platem 1,5 milionu eur. Italský klub koupil dánského křídelníka či útočníka z Midtjyllandu, který by za něj mohl inkasovat až 12 milionů eur.

14:10 – SPEKULACE – Kompletně mimo projekt? Romelu Lukaku, Hakim Ziyech a Callum Hodson-Odoi nemají dve webu Chelsea přiřazené žádné číslo a klub s nimi tak nadále nepočítá. Kam zamíří?

13:43 – PŘESTUP – Tottenham potřeboval nového stopera a Kohouti nakonec lovili ve Wolfsburgu. Z německého klubu přišel Micky van de Ven, celá transakce může i s bonusy vyjít až na padesát milionů eur. Více informací v článku.

13:08 – PODPIS SMLOUVY – Bafétimbi Gomis minulý týden oslavil 38. narozeniny a dodatečným dárkem je nové angažmá. Zkušený francouzský útočník před dvěma měsíci nedostal nový kontrakt v Galatasarayi, jako volný hráč se nyní dohodl na spolupráci s japonským Kawasaki Frontale.

12:48 – HOSTOVÁNÍ – Wout Weghorst před rokem a půl přestupoval z Wolfsburgu do Burnley a nyní se schyluje k jeho návratu do Německa. Nizozemský útočník by měl zamířit do Hoffenheimu, ten úspěšně jedná o podmínkách hostování.

12:09 – SPEKULACE – Manchester City údajně nabídl novou smlouvu opoře své defenzivní řady Kyleu Walkerovi. Anglický reprezentant byl spojován s možným přesunem do Německa, kde o jeho služby stál výrazně Bayern Mnichov v čele s Thomasem Tuchelem.

12:04 – PŘESTUP – Další posila pro Straky! Tino Livramento vyměnil Southampton za Newcastle United, se kterým podepsal kontrakt do léta 2028. Teprve jednadvacetiletý Angličan vytvoří konkurenci pro zkušeného Kierrana Trippiera, přičemž může alternovat i na levé straně obrany. Více informací v článku.

Toni Livramento už patří Newcastlu.
nufc.co.uk

11:45 – PŘESTUP – Denis Zakaria je znovu na odchodu z Juventusu. Italský klub se švýcarským záložníkem nepočítá a o podmínkách přestupu jedná AS Monaco, podle posledních zpráv jsou jednání v pokročilé fázi.

11:33 – PŘESTUP – Novým spoluhráčem Tomáše Součka a Vladimíra Coufala ve West Hamu bude mexický fotbalista Edson Álvarez. Pětadvacetiletý defenzivní záložník přichází podle BBC z Ajaxu Amsterodam za 35 milionů liber (985 milionů korun). Álvarez je první letní posilou vítězů Evropské konferenční ligy. Měl by nahradit Declana Rice, jenž odešel za rekordních 105 milionů liber do Arsenalu.

10:16 – PŘESTUP – Saïdou Sow opustí Saint-Étienne a znovu si zahraje francouzskou nejvyšší soutěž. Mladého obránce kupuje za tři až čtyři miliony eur Štrasburk, fotbalistu dnes čeká zdravotní prohlídka.

09:35 – PŘESTUP – M'Bala Nzola před třemi měsíci podepisoval nový kontrakt ve Spezii, italský klub ale sestoupil z nejvyšší soutěže a útočník podle očekávání odejde. Jeho kroky směřují do Fiorentiny, dnes by měl být potvrzen přestup za 12 milionů eur.

09:26 – SPEKULACE – Hiroki Ito je domluven na pětileté smlouvě s Ajaxem, minimálně prozatím ale zůstává ve Stuttgartu. Německý klub odmítl druhou nabídku, japonského obránce si cení na více než 15 milionů eur.

Hiroki Ito hraje za Stuttgart poslední dvě sezony.
@VfB

09:14 – SPEKULACE – Německá liga začíná až za necelé dva týdny a kabinu Leverkusenu by do té doby mohl opustit Odilon Kossounou. O obránce má zájem Crystal Palace, anglický klub jedná o podmínkách hostování s opcí na přestup za 24 milionů liber.

09:02 – PODPIS SMLOUVY – Konec spekulacím. Španělský útočník Álvaro Morata podepíše navzdory zájmu evropských klubů novou smlouvu s Atlétikem Madrid. Reprezentant La Roja se rozhodl po diskuzi s Diegem Simeonem odmítnout Inter, AS Řím, AC Milán i lákadlo v podobě saúdskoarabské ligy.

07:29 – SPEKULACE – Folarin Balogun se minimálně prozatím nebude stěhovat z Arsenalu do AS Monaco. Londýnský klub za útočníka chce padesát milionů liber a nyní odmítl nabídku knížecího celku, která se hodně lišila od představ.

06:38 – SPEKULACE – Vedení Manchesteru City oficiálně zaslalo návrh nové smlouvy Bernardu Silvovi a definitivně tak potvrdilo, že odmítá zájem PSG a Barcelony.

06:31 – SPEKULACE – Atalanta je blízko angažování belgického talentu. Z AC Milán by měl do Bergama přijít na hostování s opcí Charles De Ketelaere, jenž se v dresu Rossoneri po přestupu z Brugg neprosadil. Ofenzivní univerzál vyjde klub z Lombardie nejprve na 3 miliony eur, přičemž opce je nastavená na 23 milionů eur. Ve hře jsou i bonusy a 10% podíl pro AC z dalšího přestupu.

7. SRPNA

23:38 – SPEKULACE – Fodé Ballo-Touré podle několika italských médií souhlasí s angažmá ve Werderu. Senegalský obránce je na odchodu z AC Milán a koncem července odmítl stěhování do Fulhamu, podmínky následně nedokázala dojednat Boloňa.

22:43 – PŘESTUP – Arthur Cabral se stane novou posilou Benfiky, sám už potvrdil, že se s portugalským klubem dohodl na podmínkách. Brazilský útočník přijde za 20 milionů eur z Fiorentiny, ta může dalších pět milionů dostat díky bonusům.

22:40 – SPEKULACE – Andrés Iniesta opustil japonský Vissel Kobe, kariéru ale ve 39 letech ještě uzavřít nehodlá. Zkušený španělský záložník bude podle médií hrát ve Spojených arabských emirátech, co nevidět by měl podepsat smlouvu s celkem Rás al-Chajma SC.

Iniesta je ročník 1984, přesto pokračuje v aktivní kariéře.
@andresiniesta8

21:45 – HOSTOVÁNÍ – Goncalo Ramos vyměnil Benfiku za Paris Saint-Germain. Portugalský reprezentační útočník prošel zdravotní prohlídkou a v pondělí večer podepsal smlouvu, celá transakce může vyjít až na 80 milionů eur. Více informací najdete v článku.

20:40 – PŘESTUP – Inter Milán řeší otázku obsazení brankářského postu angažováním Yanna Sommera. Italský klub jej získal na přestup z Bayernu Mnichov, švýcarský gólman podepsal smlouvu na tři roky a do Bavorska za něj putuje šest milionů eur. Více informací najdete v článku.

19:56 – HOSTOVÁNÍ – Wilfried Kanga nefiguroval v plánech Herthy, a tak se po roce znovu stěhuje. Pětadvacetiletý útočník z Pobřeží slonoviny zamířil do Belgie, na hostování do konce sezony si ho vypůjčil Standard Lutych.

19:52 – SPEKULACE – Poté, co Manchester City koupil Joška Gvardiola, vznikl mezi stopery v týmu úřadujících anglických šampionů přetlak a jeden střední obránce zřejmě bude muset z kola ven. Řada anglických médií se shoduje na tom, že kabinu by mohl opustit španělský reprezentant Aymeric Laporte.

18:44 – PŘESTUP – Diego Rossi si znovu zahraje zámořskou MLS. Uruguayský křídelník v minulosti hrával za Los Angeles FC a poslední dvě sezony strávil ve Fenerbahce, odkud ho nyní koupil Columbus Crew.

18:15 – PŘESTUP – Italský reprezentant Gianluca Scamacca opustil West Ham, anglický klub to oznámil na svém webu. Čtyřiadvacetiletý útočník přijal nabídku Atalanty. Ta za něj na ostrovy pošle 25 milionů eur (606,5 milionu korun). Dalších pět milionů pak přidá v možných bonusech. Více informací najdete v článku.

18:05 – SPEKULACE – Portugalský reprezentant Goncalo Ramos (22) má namířeno z Benfiky Lisabon do Paris Saint-Germain. Podle portugalských médií jsou oba kluby domluvené, útočník ale ještě musí absolvovat zdravotní prohlídku. Francouzští šampioni zaplatí za transfer až 65 milionů eur (zhruba 1,58 miliardy korun), dalších 15 milionů eur mohou přidat za případné bonusy. Více informací najdete v článku.

Goncalo Ramos dosud nehrál za jiný klub než za Benfiku.
@SLBenfica

16:38 – SPEKULACE – Na stěhování Harryho Kanea z Tottenhamu do Bayernu Mnichov podle všeho zatím nedojde. Podle novináře Davida Ornsteina mnichovský velkoklub neuspěl ani s vylepšenou nabídkou ve výši 100 milionů eur (2,4 mililardy korun). Vedení Bayernu se nyní bude muset rozhodnout, jestli v jednání pokračovat.

15:22 – SPEKULACE – Přestup Edsona Álvareze do West Hamu se zdá být hotovou věcí. Podle Fabrizia Romana našli Kladiváři společnou řeč s Ajaxem, který jim mexického defenzivního záložníka, jenž může hrát i na postu středního obránce, uvolní na přestup za zhruba 35 milionů liber (985 milionů korun). Álvarez má v nejbližších hodinách podstoupit v Londýně zdravoní prohlídku a podepsat víceletý kontrakt.

14:15 – SPEKULACE – Al-Ahli se podle Fabrizia Romana dohodlo s AS Řím na přestupu Rogera Ibaneze (24), jenž během pondělí podstoupí lékařskou prohlídku. Giallorossi mohou od saúdskoarabského klubu i s bonusy obdržet přes 30 milionů eur (727,8 milionu eur).

12:45 – SPEKULACE – Alejo Véliz opustí Rosario Central a přesune se do Evropy. Devatenáctiletého argentinského útočníka kupuje za dvanáct milionů liber Tottenham, fotbalistu tento týden čeká zdravotní prohlídka.

Alejo Véliz opustí Rosario Central.
Instagram @aleeveliz_

12:30 – SPEKULACE – Nikola Vlašić se dočká přestupu z West Hamu do FC Turín. Chorvatský záložník v italském celku loni hostoval, nyní kluby dojednaly podmínky přestupu za 10 milionů eur (240 milionů korun), další dva miliony eur budou ve hře díky bonusům.

10:00 – SPEKULACE – Podle Fabrizia Romana je Manchester United v kontaktu s Nice kvůli možnému podpisu Jeana-Claira Todiba (23), ale žádná oficiální nabídka se neočekává, dokud klub neopustí Harry Maguire (30). Ten je spojovaný s West Hamem.

08:45 – SPEKULACE – Útočník Kylian Mbappé by měl být na odchodu z PSG. Vedení francouzského celku hodlá hráče prodat toto léto, protože se rozhodl neprodloužit smlouvu, která je platná jen do roku 2024. Podle listu Le Parisien přitom Pařížané stanovili cenovku, za jakou může aktuálně nejlepší klubový střelec historie odejít, a to na 200 milionů eur (cca 4,9 miliardy korun). Uvádí se přitom, že po finanční stránce náročný přestup hodlá dokončit Florentino Pérez, prezident Realu Madrid, a to i přesto, že sám hráč bude mít velmi vysoké požadavky na plat.

08:10 – SPEKULACE – João Félix nebude pokračovat v Atlétiku Madrid. O jeho služby se údajně zajímá i Al-Hilal, a to především trenér Jorge Jesus, jenž Portugalce dobře zná a rád by s ním spolupracoval. Španělský celek ovšem odmítl prvotní nabídku na hostování 23letého útočníka. Za Félixovo roční působení v Saúdské Arábii požaduje 15 milionů eur (364 milionů korun) a zahrnutí opce.

6. SRPNA

14:20 – PŘESTUP – Artem Dovbyk se stal novou akvizicí Girony, kam přichází z ukrajinského Dnipro-1. Španělský klub za 50 % hráčských práv 26letého útočníka zaplatí sedm milionů eur, čímž z něho udělal historicky nejdražší posilu.

13:40 – SPEKULACE – Al-Ahli SFC před několika týdny neuspělo se snahou získat Piotra Zieliňského, stále se však nevzdává. Saúdskoarabský klub poslal do Neapole další nabídku s cílem získat 29letého záložníka.

12:20 – PŘESTUP – Jakov Medič přestupuje ze St. Pauli do Ajaxu, který druholigovému německému klubu zaplatí tři miliony eur. Čtyřiadvacetiletý obránce podepsal smlouvu do roku 2028.

11:40 – PŘESTUP – Ačkoliv se vše o trochu protáhlo, Youssef Chermiti už se domluvil s Evertonem a měl by se tak stát jeho další akvizicí. Sporting by za devatenáctiletého útočníka měl vyinkasovat až 15 milionů eur a k tomu pětinu z dalších přestupu.

11:10 – JEDNÁNÍ – K dohodě mezi kluby už došlo v záležitosti přestupu Mohammeda Kuduse. Brighton je ochoten za třiadvacetiletého Ghaňana zaplatit asi 40 milionů eur, v cestě transferu tak stojí už jen dohoda s hráčem.

10:35 – PROHLÍDKA – Někdejší útočník Sparty Benjamin Tetteh má namířeno do francouzské Ligue 1. Šestadvacetiletého Ghaňana, aktuálně hrajícího za Hull City, čeká zdravotní prohlídka v Metz.

Tettehovi se v minulé sezoně moc nedařilo.
Livesport

09:00 – SPEKULACE – Vypadá to, že Harry Kane bude i v nadcházející sezoně působit v Tottenhamu. Podle serveru dailymail.co.uk měl Daniel Levy zamítnout nabídku Bayernu v hodnotě 86 milionů liber a následně odletět do USA. Mnichovský klub se tak pravděpodobně zaměří na získání Dušana Vlahoviče z Juventusu.

06:50 – SPEKULACE – Velkou snahu o získání Lutsharela Geertruidy projevuje RB Lipsko. Připravené je za nizozemského obránce zaplatit až 30 milionů eur, což by pro Feyenoord znamenalo rekordní prodej.

06:10 – SPEKULACE – Barcelona se během letní přestávky snaží o prodej Clementa Lengleta, přičemž příští týden se setká s jedním ze zájemců. O služby francouzského stopera stojí Tottenham, kde Lenglet už v minulé sezoně hostoval.

5. SRPNA

21:15 – SPEKULACE – Ruslan Malinovskyj od ledna hostoval v Marseille, která jej v létě z Atalanty také odkoupila, okamžitě by se ale mohl znovu stěhovat. Zájem o ukrajinského reprezentanta má totiž Besiktas.

18:40 – PŘESTUP – Matheus Franca se stal hráčem Crystal Palace. Devatenáctiletý brazilský záložník, jenž z Flamenga přichází za 26 milionů liber, podepsal v Londýně pětiletou smlouvu.

17:25 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – CS Marítimo se může v boji o návrat do nejvyšší portugalské soutěže spoléhat na Vítora Costu, jenž podepsal dvouleté prodloužení smlouvy. Brazilský obránce působí na Madeiře od léta 2021.

16:15 – PODPIS – Samuel Byram bude i po odchodu z Norwiche City pokračovat v League Championship – devětadvacetiletý obránce se na rok upsal Leedsu United.

15:30 – PŘESTUP – Rogério se podle očekávání stěhuje ze Sassuola do Wolfsburgu, jenž na Apeninský poloostrov pošle 5,5 milionu eur. Brazilský obránce se "Vlkům" upsal na čtyři roky.

14:25 – SPEKULACE – Už během června Edson Álvarez intenzivně jednal o přestupu do Dortmundu, nakonec však z Ajaxu do Bundesligy nepřestoupil. V podstatě se přitom nyní opakuje situace, jakou mexický defenzivní záložník prožíval právě před několika týdny. Podle informací italského novináře Fabrizia Romana je dohodnutý na osobních podmínkách s West Hamem a záležet nyní bude pouze na tom, zda se oba kluby dohodnou na přestupové částce.

13:50 – PŘESTUP – Rasmus Höjlund byl oficiálně představen jako nová posila Manchesteru United. Dánský útočník přichází na Old Trafford z italské Atalanty. Höjlund podepsal s anglickým klubem smlouvu až do roku 2028. Podrobnosti najdete v našem článku.

12:15 – PŘESTUP – Robert Sánchez odchází z Brightonu do Chelsea, kde podepsal smlouvu až do roku 2030. Blues mohou i s bonusy za 25letého brankáře zaplatit necelých 30 milionů eur. Zatímco anglická média uvádí přestupovou sumu 29 milionů eur, podle novináře Fabrizia Romana jde o základní částku ve výši 23 milionů eur a zbývajících šest milionů je v bonusech.

11:30 – PŘESTUP – Joško Gvardiol se stal novou posilou Manchesteru City. Chorvatský obránce, jenž na sebe upozornil na loňském MS v Kataru, přestupuje do týmu úřadujícího mistra Premier League z Lipska za 90 milionů eur (cca 2,2 miliardy korun). Více informací najdete v článku.

09:30 – SPEKULACE – Italský útočník Gianluca Scamacca se stane brzy novou posilou Atalanty. Italský novinář Nicoló Schira reportuje, že dohoda mezi hráčem a bergamským klubem je již zpečetěna. Pro La Deu se bude jednat o nejdražší posilu historie, protože má vyjít na 30 milionů eur. West Ham jakožto Scamaccův současný zaměstnavatel utrží navíc z budoucího prodeje 10 procent z transferové částky. Smlouva je pro čtyřiadvacetiletého forvarda připravena do roku 2028 s roční mzdou ve výši 3,2 milionů eur.

09:00 – SPEKULACE – V dubnu se Ryan Gravenberch vyjádřil v rozhovoru pro nizozemský magazín Voetbal International, že by si v dresu Bayernu přál více herního času přímo na hřišti, na nespokojenost nizozemské záložníka jako by si přitom nyní vzpomněl Liverpool, který podle zdrojů německého týdeníku Sport Bild uvažuje o jeho příchodu. Především Jürgen Klopp, manažer anglického celku, je obdivovatelem hráčových schopností.

Gravenberch a jeho statistiky.
Livesport

07:15 – SPEKULACE – Chelsea pracuje na zisku Deivida Washingtona z brazilského Santosu, který má souhlasit s nabídkou ve výši 20 milionů eur. Osmnáctiletý útočník by obratem zamířil na hostování do Racingu Štrasburk, který má stejného majitele jako londýnský velkoklub.

06:45 – JEDNÁNÍ – Inter Milán dotahuje přestu Yanna Sommera z Bayernu Mnichov, kterému má zaplatit částku mezi 6 až 7 miliony eur. Čtyřiatřicetiletý brankář v pondělí dorazí do Itálie na zdravotní prohlídku.

4. SRPNA

22:10 – PŘESTUP – Lazio angažovalo Daičiho Kamadu, jenž byl volným hráčem po odchodu z Eintrachtu Frankfurt. Biancocelesti podle nepotvrzených zpráv s 26letým záložníkem podepsali dvouletou smlouvu s opcí.

Poslední Kamadovy sezony.
Livesport

21:21 – PŘESTUP – FC Sevilla oficiálně posílil Djibril Sow z Eintrachtu Frankfurt. Španělský celek za 26letého záložníka pošle 10 milionů eur a další čtyři může doplatit na základě bonusů.

19:27 – PŘESTUP – Yunus Musah přestupuje z Valencie do AC Milán. Oba kluby se dohodly na odstupném ve výši 18 milionů eur a další dva miliony může italská strana doplatit na základě bonusů. Dvacetiletý záložník na Apeninském poloostrově podepsal smlouvu do roku 2028.

18:20 – Manchester United již dokončil všechny náležitosti týkající se přestupu Rasmuse Höjlunda z italské Atalanty, prakticky je již dánský útočník součástí The Red Devils. Podle interních zdrojů italského novináře Fabrizia Romana tak není nač čekat a během soboty dojde u účastníka Premier League, v útrobách stadionu Old Trafford, k oficiálnímu představení nové tváře.

15:40 – SPEKULACE – Již brzy se má rozhodnout o tom, zda Harry Kane zamíří do Bayernu Mnichov, nebo zůstane v Tottenhamu. Podle deníku Telegraph má předseda anglického klubu Daniel Levy v pátek učinit konečné rozhodnutí. Německý mistr měl za kapitána anglické reprezentace nabídnout částku přesahující 100 milionů eur.

14:40 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Xabi Alonso se jakožto kouč Leverkusenu dostal už během jara na radar několika zájemců o jeho služby, klub však, včetně sportovního ředitele Simone Rolfese, vždy avizoval, že španělský stratég je v Bayeru spokojený a že se obě strany brzy dohodnou na nové spolupráci. A takový krok byl opravdu učiněn při pátečním odpoledni. Jedenačtyřietiletý rodák z Baskicka, který měl kontrakt platný jen do konce nové sezony, nyní prodloužil až do roku 2026. Více informací najdete v článku.

13:20 – SPEKULACE – Willian během července podepsal novou jednoletou smlouvu s Fulhamem, už nyní ale chce londýnský klub opustit. O brazilského křídelníka stojí saúdskoarabský Al Shabab, fotbalista má o stěhování zájem a už je dokonce domluven na podmínkách.

13:15 – PODPIS – Asier Illarramendi si po odchodu z Realu Sociedad našel nového zaměstnavatele a vyzkouší si zámořskou MLS. Záložník se do konce roku upsal Dallasu, součástí dohody je opce na rok 2024.

12:40 – UKONČENÍ SMLOUVY – Nicolas Pépé zklamal v Arsenalu a vedení londýnského klubu s ním jedná o ukončení kontraktu. Ofenzivně laděný fotbalista přišel před čtyřmi roky za 80 milionů eur z Lille a loni hostoval v Nice, nyní se o něho zajímá Besiktas.

11:15 – PŘESTUP – Chelsea pokračuje v obměně kádru a další z řady posil v roce 2023 se stal Axel Disasi. Obránce přišel z AS Monaco, v pátek dopoledne bylo vše oficiálně potvrzeno. Kluby se už před několika dny dohodly na odstupném 45 milionů eur a fotbalista následně dorazil do Londýna, kde prošel zdravotní prohlídkou. V pátek pak podepsal šestiletý kontrakt.

10:05 – SPEKULACE – Slávistický obránce Maksym Talovjerov, který je aktuálně na hostování v LASKu Linec, je údajně v hledáčku West Hamu United. Skauty zaujal Ukrajinec na nedávném ME do 21 let, díky čemuž se uvažuje o jeho nákupu. Více informací najdete v článku.

Statistiky ve FORTUNA:LIZE.
Livesport

08:45 – SPEKULACE – Robert Sánchez nakonec míří z Brightonu do Chelsea. Podle anglických médií se oba kluby dohodly na odstupném ve výši 29 milionů eur.

07:30 – SPEKULACE – Podle informací Fabrizia Romana Arsenal poslal Brentfordu první nabídku na gólmana Davida Rayu ve výši 20 milionů liber plus dalších bonusů v hodnotě 3 milionů liber. Španělský gólman už měl vedení klubu oznámit, že chce přestoupit, na osobních podmínkách je s Arsenalem již dohodnutý.

07:20 – SPEKULACE – Denis Zakaria je na odchodu z Juventusu, který s jeho službami již dále nepočítá. A švýcarský záložník, který loni působil formou hostování v Chelsea, aktuálně podle informací Gianlucy di Marzia, reportéra z televizní stanice Sky Sport, jedná o možném přesunu do Monaka. Pokud by se nakonec šestadvacetiletý středopolař opravdu stěhoval do Ligue 1, v klubu by se znovu potkal s trenérem Adim Hütterem, pod nímž už působil v minulosti v bundesligovém Mönchengladbachu.

06:20 – PODPIS – Maya Yoshida se po odchodu ze Schalke přesouvá do Major League Soccer. Zkušený japonský obránce se do konce roku 2024 upsal Los Angeles Galaxy.

3. SRPNA

22:36 – PŘESTUP – Carlos Borges nebude čekat na šanci v Manchesteru City a vydává se do Nizozemska. Devatenáctiletý křídelník přestoupil do Ajaxu, který za něj zaplatí 14 milionů eur a dalších pět zůstává ve hře na bonusech. Portugalský mládežnický reprezentant podepsal smlouvu do roku 2028.

18:25 – PŘESTUP – Gino Infantino se poprvé ve své kariéře stěhuje z rodné Argentiny, příchod nové posily oznámila Fiorentina. Reprezentant jihoamerické země do 20 let se přesunul z klubu Rosario Central k řadám italského klubu během čtvrtka, podepsal s ním smlouvu do roku 2028. Podle informací ze serveru transfermarkt.de celek z Toskánska zaplatí za přestup 3 milióny eur.

18:04 – PŘESTUP – Osmatřicetiletý ofenzivní záložník Mathieu Valbuena se ještě nechystá pověsit kopačky na hřebík. Po čtyřech sezónách strávených v Olympiakosu přestoupil na Kypr, kde byl během čtvrtka oficiálně představený jako nová posila, konkrétně v řadách Apollonu Limassol. O tomto transferu se ví prakticky již od července, až teď se však zkušený Francouz ukázal v novém dresu. Nosit bude číslo dvacet osm.

17:46 – SPEKULACE – Franck Kessié by se mohl stát další posilou z Evropy, kterou uloví Al-Ahli. Záložník Pobřeží slonoviny, aktuálně patřící Barceloně, nefiguruje v plánech trenéra Xaviho a je na odchodu. Podle italského novináře Nicola Schiry mu klub ze Saúdské Arábie nabízí ve smlouvě do roku 2026 vysoký plat, aktuálně je pro něj hráč na přestupovém trhu číslem jedna. V nedávných týdnech se mimochodem skloňoval Kessiého transfer i s Juventusem, zpráva ale v tomto ohledu od červencových dnů poněkud ochladla.

17:22 – SPEKULACE – Simon Rolfes, sportovní ředitel Leverkusenu, nedávno v interview pro německý deník Bild vzkázal, že nechce prodávat obránce Edmonda Tapsobu, o kterého jeví zájem Tottenham. Ale ani jeho slova údajně londýnský celek neodradí od učinění nové nabídky. Tentokráte se podle zdrojů německé televizní stanice Sport1 očekává, že se Bayer bude zabývat návrhem na přestup ve výši 45 miliónů eur. Klub ze Severního Porýní-Vestfálska se zdráhá hráče prodat hlavně proto, že za něj nemá náhradu.

16:30 – PŘESTUP – Brankář Diant Ramaj si po přestupu z Heidenheimu do Frankfurtu v roce 2021 zapsal jen dva bundesligové starty a další (zatím) do sbírky nepřidá, jako novou posilu jej představil Ajax. Smlouvu podepsal Němec s kosovskými kořeny do roku 2028, amsterdamský celek poslal do Německa za transfer osm milionů eur. Jen čtyři němečtí brankáři byli v minulosti dražší, ve věku do 21 let je taková přestupová suma dokonce rekordní.

16:11 – PŘESTUP – České Budějovice získaly mládežnického reprezentanta Dominikánské republiky Thomase Jungbauera, který už s týmem absolvoval letní přípravu. Osmnáctiletý obránce podepsal s Dynamem tříletou smlouvu s opcí, naposledy působil v mládežnických výběrech italského celku SPAL Ferrara. V květnu si zahrál na mistrovství světa hráčů do 20 let.

14:29 – SPEKULACE – Lipsko shání náhradu za Joška Gvardiola, který je na odchodu do Manchesteru City, a podle informací magazínu Kicker je blízko dohodě s Castellem Lukebou. Sportovní ředitel Max Eberl odcestoval ve středu do Lyonu, aby dokončil všechny náležitosti přestupu, Olympique přitom požadoval za hráče 34 milionů eur. Saský klub částku údajně akceptoval, sám hráč by měl v Německu podepsat kontrakt na pět let.

13:01 – PŘESTUP – Kerem Demirbay oficiálně přestupuje z Leverkusenu do Galatasaraye. Německý klub za záložníka před čtyřmi roky zaplatil 32 milionů eur, nyní dostane 3,7 milionu.

12:22 – SPEKULACE – Alex Oxlade-Chamberlain má na stole nabídku od Beşiktaş. Anglický záložník je volným hráčem, po minulé sezoně nedostal novou smlouvu v Liverpoolu.

10:35 – SPEKULACE – Clément Lenglet je na definitivním odchodu z Barcelony, jeho kroky ale nepovedou do Tottenhamu. Francouzský obránce loni v Londýně hostoval, kluby se však nedohodly na podmínkách trvalého přestupu. Situace využil Al-Nassr, který dolaďuje transfer za patnáct milionů eur.

10:23 – PŘESTUP – Manuel Lanzini po sedmi letech končí ve West Hamu. Třicetiletý argentinský záložník se vrací do mateřského klubu, podepsal jednoletý kontrakt s River Plate.

10:11 – PŘESTUP – Fotbalový obránce Tomáš Hájek bude po odchodu z nizozemského Arnhemu pokračovat v kariéře v řeckém týmu Panserraikos. S nováčkem nejvyšší soutěže podepsal roční smlouvu s opcí. Na Rwitteru o tom informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

9:33 – SPEKULACE – Fred se loni pravidelně objevoval na trávníku a nakonec si připsal 56 soutěžních startů. K zápasům často naskakoval jen z lavičky a letos za Manchester United zřejmě nebude hrát vůbec. Manažer Erik ten Hag s brazilským záložníkem příliš nepočítá a jednou z variant je odchod do Turecka, o této možnosti už jedná Galatasaray.

8:15 – SPEKULACE – David Jurásek pravděpodobně přijde o hvězdného spoluhráče. PSG finalizuje přestup Goncala Ramose z Benficy Lisabon. Transfer by měl pařížský klub vyjít na 80 milionů euro. S hráčem se klub předběžně domluvil na smlouvě do června 2028.

7:31 – SPEKULACE – Atalanta Bergamo se podle novináře Fabrizia Romana dohodla s AC Milán na ročním hostování Charlese De Ketelaereho. Součástí dohody by měla být opce na případný odkup. Belgický ofenzivní záložník v poslední sezoně naskočil do 32 zápasů Serie A a zaznamenal jednu asistenci.

2. SRPNA

23:05 – SPEKULACE – Daiči Kamada je údajně domluven na dvouleté smlouvě s Laziem. Japonský záložník po minulé sezoně opustil Frankfurt a stal se volným hráčem, i přes jednání s ním nakonec kontrakt nepodepsal AC Milán.

20:34 – PODPIS SMLOUVY – Danilo D'Ambrosio po minulé sezoně opustil Inter Milán a jeho novým zaměstnavatelem bude Monza. Šestatřicetiletý italský obránce podepsal roční kontrakt, jehož součástí je i opce na druhou sezonu.

19:57 – SPEKULACE – Dani Ceballos přes měsícem a půl prodlužoval kontrakt v Realu Madrid, nyní je ale znovu terčem přestupových spekulací. O španělského záložníka se 13 starty za národní tým stojí Aston Villa, anglický klub je připraven nabídnout 15 milionů eur.

19:11 – PODPIS SMLOUVY – Jonny Evans se v uplynulých týdnech připravoval s Manchesterem United a manažer Erik ten Hag je s ním natolik spokojen, že je severoirský obránce blízko uzavření ročního kontraktu. Na Old Trafford v minulosti působil a nyní je volným hráčem poté, co opustil Leicester.

Evans hrál za United v letech 2008 až 2015.
@ManUtd

17:59 – SPEKULACE – Záložník Nikola Vlašič loni hostoval z West Hamu v FC Turín a italský klub úspěšně pracuje na realizaci trvalého přestupu. Podle posledních zpráv je dohoda velmi blízko.

17:56 – PŘESTUP – Duje Čaleta-Car úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku v Lyonu a připojil se k týmu. Sedmý celek minulého ročníku nejvyšší francouzské soutěže koupil chorvatského obránce ze Southamptonu za pět milionů eur.

17:03 – SPEKULACE – Tottenham s Wolfsburgem se blíží dohodě o přestupu dvaadvacetiletého nizozemského obránce Mickyho Van de Vena. S hráčem samotným je londýnský klub domluven. 

16:18 – SPEKULACE – David Raya je na odchodu z Brentfordu a podle posledních zpráv souhlasí se stěhováním do Arsenalu. Sedmadvacetiletý španělský brankář, o něhož stojí i Tottenham a Bayern Mnichov, si ale musí počkat čekat na výsledky jednání mezi zástupci obou klubů. Arsenal je totiž ochoten zaplatit 30 milionů liber, zatímco Brentford požaduje o 10 milionů více.

David Raya strávil v Brentfordu poslední čtyři sezony.
@BrentfordFC

16:18 – SPEKULACE – Gustav Isaksen podle všeho zamíří z Midtjyllandu na Apeninský poloostrov. Podle místních zpráv se na přestupu 22letého křídelníka dohodlo Lazio, které by do Dánska i s bonusy mohlo poslat 12 milionů eur.

14:50 – SPEKULACE – Přesun Joška Gvardiola z Lipska do Manchesteru City je takřka hotovou věcí, zástupci obou klubů dolaďují detaily transferu. Pokud půjde vše podle plánu, podstoupí chorvatský obránce v pátek zdravotní prohlídku a poté bude oznámen jako nová posila úřadujícího anglického mistra. Přestupová částka se má pohybovat kolem 90 milionů eur, což by z Gvardiola učinilo nejdražšího stopera v historii.

14:47 – SPEKULACE – Zástupci Bayernu aktuálně v Londýně jednají s Tottenhamem o přestupu Harryho Kanea, a ačkoli oba kluby údajně výrazně pokročily v diskuzích, pořád se nedohodly na konkrétní transferové sumě. Údajně se rozcházejí ve svých přáních o přibližně 29 milionů eur. Spurs mimochodem chtějí ve smlouvě dodatek o možném zpětném odkupu útočníka. Pořád každopádně platí, že se velká rošáda mezi Premier League a Bundesligou zřejmě uskuteční, sám hráč je přesunu do Mnichova nakloněný.

14:35 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Pardubice prodloužily smlouvu s trenérem Radoslavem Kováčem a jeho asistenty. Třiačtyřicetiletý bývalý český reprezentant se východočeskému prvoligovému klubu nově upsal do 30. června 2025, původní kontrakt mu měl vypršet po této sezoně. Více informací najdete v článku.

14:13 – SPEKULACE – Japonský reprezentant Daiči Kamada stále nemá nového zaměstnavatele. Střední záložník, kterému po sezoně skončila smlouva v německém Frankfurtu, nyní údajně jedná s Laziem Řím. 

13:56 – SPEKULACE – Barcelona shání pravého beka a vyhlédla si bývalou oporu Manchesteru City Joaa Cancela. Suma za obránce Mancesteru City, který minulou sezonu strávil v Bayernu Mnichov, by měla být financována z chystaného přestupu Ousmany Dembélého do PSG.

13:41 – PŘESTUP – Deniz Undav má namířeno z Brightonu do Stuttgartu. Sedmadvacetiletý německý dorazí útočník do bundesligového klubu na roční hostování s opcí, ještě však musí projít zdravotní prohlídkou.

13:08 – PŘESTUP – Mohammed Marzuq Yahaya končí ve Slavii a přestupuje do druholigové Opavy. Devatenáctiletý nigerijský útočník, jenž v minulé sezoně působil v dorostu vršovického klubu, ve Slezsku přesvědčil na týdenních testech a může zasáhnout již do dnešního zápasu proti Příbrami.

10:43 – SPEKULACE – Rogério míří ze Sassuola do Wolfsburgu, který se s protistranou dohodl na podmínkách přestupu. K dokončení transferu zbývá dohoda 25letého obránce s bundesligovým klubem.

10:32 – PODPIS SMLOUVY – Křídelník Lucas Moura už v květnu avizoval, že se stane volným hráčem po konci smlouvy s Tottenhamem, a během léta se tak poohlížel po možných budoucích variantách nových působišť. Italský novinář Nicoló Schira přitom nyní uvedl, že se již dohodl na angažmá ve své rodné zemi a zamíří do Sao Paula FC. Tam ovšem bude hrát pouze do konce prosince a následně se přestěhuje do zámořského Los Angeles FC.

Moura stráví podzimní část sezony v Sao Paulu.
@SaoPauloFC

10:16 – SPEKULACE – Útočník Lipska André Silva mění Bundesligu za španělskou La Ligu. Sedmadvacetiletý Portugalec podle informací Fabrizia Romana míří na roční hostování do Realu Sociedad.

9:44 – PŘESTUP – Mohammed Salisu po sestupu z Premier League opouští Southampton a nově bude působit ve Francii. Čtyřiadvacetiletý stoper posílil AS Monaco, kde podepsal smlouvu do roku 2028. Knížecí celek tímto příchodem reaguje na chystaný odchod Axela Disasiho do Chelsea. Monako má za francouzského reprezentanta dostat 45 milionů eur a třetinu nyní pošle zpět na ostrovy za Salisua.

7:25 – PODPIS SMLOUVY – Chelsea si pojistila služby dvacetiletého obránce Leviho Colwilla. Stoper, který na mistrovství Evropy hráčů do 21 let pomohl Anglii k prvnímu titulu po 39 letech, se londýnskému celku upsal do června 2029.

7:15 – SPEKULACE – Obránce Axel Disasi se stane pravděpodobně během středy novou posilou Chelsea, kterou The Blues oficiálně představí fanouškům. Podle interních informací italského insidera Fabrizia Romana už totiž absolvoval úspěšně lékařskou prohlídku, a nic tak nebrání jeho transferu z Monaca do Londýna. Stvrdit by měl v Anglii nejen podle zdrojů francouzského sportovního deníku L'Équipe kontrakt na pět let.

7:12 – SPEKULACE – Před několika dny německá televizní stanice Sport1 reportovala, že Djibril Sow jednal na soustředění v Rakousku s Víctorem Ortou, sportovním ředitelem Sevilly, o možném přestupu z Frankfurtu do Andalusie, a vypadá to, že si švýcarský záložník nakonec opravdu vybral angažmá v LaLize na úkor římského Lazia. Italský celek také projevoval o Sowa zájem, italský novinář Fabrizio Romano však nyní uvedl, že transfer do Španělska je hotovou záležitostí, všechny strany jsou na podmínkách domluveny a na středu je již naplánovaná lékařská prohlídka.

1. SRPNA

20:32 – PŘESTUP – Senegalský útočník Sadio Mané přestoupil po ročním nevydařeném angažmá v Bayernu Mnichov do saúdskoarabského Al-Nassru. Klub, jehož hvězdou je od zimy Cristiano Ronaldo, zaplatí Bayernu zhruba 30 milionů eur (718 milionů korun). Podle agentury SID si Mané v novém angažmá vydělá 40 milionů eur (958 milionů korun) čistého ročně. Více informací v článku.

Poslední Maného sezony.
Livesport

20:09 – PŘESTUP – Záložník Lesley Ugochukwu se stal novou posilou Chelsea. Odchovanec Rennes, který se v posledních dvou sezonách zapracoval stabilně do sestavy bretaňského celku, míří do Londýna za 27 milionů eur. Teprve devatenáctiletý Francouz se má stát dalším článkem výhledového projektu The Blues, kteří s ním stvrdili dlouhodobý kontrakt, a to až do června roku 2030.

19:41 – PŘESTUP – Třiadvacetiletý útočník Iliman Ndiaye pro novou sezonu posílil útok Marseille. Po několika vleklých jednáních v posledních několika týdnech francouzský celek v úterý oznámil podpis svého odchovance, který se učil fotbalovému řemeslu na jihu Francie ještě v žákovských kategoriích. K Les Phocéens se stěhuje po čtyřech sezonách strávených v Sheffieldu United.

17:40 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – AZ Alkmaar si pojistil služby Jordyho Clasieho, jenž měl smlouvu na poslední rok. Zkušený záložník si nyní působení v nizozemském klubu minimálně o sezonu prodlouží.

14:40 – AKTIVACE KLAUZULE – Ousmane Dembélé před sedmi lety přestupoval z Rennes do Dortmundu a nyní se schyluje k jeho návratu do Francie. Křídelník patří Barceloně a na realizaci transferu pracuje PSG, mistr Ligue 1 dnes aktivoval výstupní klauzuli. Více informací najdete v článku.

13:30 – SPEKULACE – Francouzský deník L'Equipe přinesl informaci, že saúdskoarabský klub Al-Hilal usiluje o hvězdného záložníka Fiorentiny Sofyana Amrabata. Dlouhodobě o jeho služby stojí také anglický Manchester United.

Amrabat patří mezi klíčové hráče Fiorentiny.
Livesport

13:15 – SPEKULACE – Wilson Odobert v lednu podepisoval nový kontrakt v Troyes, klub ovšem opustil francouzskou nejvyšší soutěž a začíná se spekulovat o odchodu mladého útočníka. Ten má jednoho nápadníka v Anglii, o podmínkách přestupu začalo jednat Burnley.

12:00 – SPEKULACE – Yunus Musah letí do Milána, aby se podrobil zdravotní prohlídce a podpisem zpečetil přestup do tamního AC. Americký záložník je domluven na pětiletém kontraktu, Valencia dostane odstupné 20 milionů eur.

10:30 – SPEKULACE – Gianluca Scamacca je spojován s přesunem z West Hamu United do Interu Milán, k dohodě ale zatím nedošlo. Hammers odmítli nabídku ve výši 20 milionů eur, a zatímco milánský celek podle novináře Fabrizia Romana chystá vylepšit návrh na 25 milionů eur, WHU za 24letého útočníka požaduje rovných 30 milionů eur.

07:30 – PŘESTUP – Al-Ittihad oznámil příchod další velké hvězdy – tentokrát se jedná o Fabinha z Liverpoolu. Defenzivní univerzál se saúdskoarabským klubem podepsal smlouvu na nadcházející tři sezony. Anglický celek za brazilského reprezentanta podle nepotvrzených zpráv obdrží 46,7 milionů eur (cca 1,3 miliardy). Více informací najdete v článku.

06:45 – SPEKULACE – Hlavní sportovní poradce Luís Campos sice před deseti dny vzkázal, že útočník Randal Kolo Muani do PSG z Eintrachtu nepřestoupí, podle interních informací francouzského deníku L'Équipe však byla jednání obnovena. Sám do celé záležitosti se totiž zapojil Nasser Al-Khelaifi, prezident Les Parisiens, který zkontaktoval hráčovy zástupce. Pravděpodobný příchod Ousmaneho Dembélého, který má mimochodem stejného agenta jako Kolo Muani, evidentně umožnil všem zúčastněným stranám znovu rozpoutat promluvy.

31. ČERVENCE

17:30 – HOSTOVÁNÍ – Petr Jaroň bude v příštích měsících oblékat dres druholigového 1. SK Prostějov. Baník jednadvacetiletého záložníka uvolnil na hostování do konce aktuálního ročníku s možností předčasného stažení zpět. Ostravský klub to zveřejnil na svém webu.

16:30 – HOSTOVÁNÍ – Rakouský fotbalový obránce Maximilian Wöber bude v nadcházející sezoně hostovat v Mönchengladbachu, kam ho po sestupu z nejvyšší anglické soutěže zapůjčil Leeds. S ním má pětadvacetiletý reprezentant smlouvu až do roku 2027.

16:20 – SPEKULACE – Podle serveru Sky Sports nabídlo vedení klubu Al-Hilal 140 milionů eur za Victora Osimhena, jenž má za sebou fantastickou sezonu v Neapoli, se kterou mimo jiné vyhrál titul. Úřadující mistr chce ale za jeho přestup minimálně 150 milionů eur. Saúdskoarabský klub by mu pak následně měl vyplácet milion eur týdně.

15:55 – SPEKULACE – Zdá se, že David Raya má dalšího zájemce. Kromě Bayernu Mnichov stojí o služby gólmana Brentfordu i londýnský Arsenal. Sám hráč by údajně preferoval setrvání na Ostrovech, nicméně ve výsledku bude především záležet na tom, zda některý z klubů dokáže za španělského gólmana vysázet 40 milionů liber.

14:50 – PODPIS – Novou tváří Dynama se stal bosenský křídelník Alen Dejanovič. Rodák ze Sarajeva, který prošel mládeží Dinama Záhřeb, přichází do Českých Budějovic z Veleže Mostar jako volný hráč a s Dynamem podepsal smlouvu do 30. června 2026

13:50 – PŘESTUP – Ante Rebič se v AC Milán dostal do pozice nepotřebného hráče a z italského klubu podle očekávání odchází. Chorvatský křídelník se uchýlil do Turecka, v pondělí se stal novou posilou Besiktase. Odchod 29letého fotbalisty ze severu Itálie byl prakticky jasnou věcí od chvíle, kdy ho trenér Stefano Pioli nezačlenil do nominace na turné po Spojených státech amerických. Jednání mezi AC Milán a Besiktasem byla hodně rychlá a transfer bude poměrně levnou záležitostí – istanbulská strana zaplatí jen 500 tisíc eur, jeden a půl milionu bude moci doplatit v bonusech.

13:30 – SPEKULACE – Kabinu Sassuola po čtyřech letech opouští Mert Müldür. Turecký obránce loni v klubu paběrkoval a odehrál jen tři zápasy, vysvobozením se pro něho má stát přestup do Fenerbahce.

13:00 – PŘESTUP – Munir El Haddadi nedostal novou smlouvu v Getafe, španělskou nejvyšší soutěž ale bude hrát i nadále. Marocký útočník je domluven na jednoletém kontraktu s Las Palmas, jako nová posila bude oficiálně představen zítra.

Statistiky hráče.
Livesport

11:00 – SPEKULACE – Unai Simón chytá za Athletic, v Bilbau mu běží smlouva do června 2025 a na stole v tuto chvíli má jednu nabídku - španělského reprezentačního brankáře do svých řad lanaří Al Hilal, saúdskoarabský celek je ochoten zaplatit padesát milionů eur.

06:50 – SPEKULACE – Kylian Mbappé nedávno odmítl jednat se zástupci saúdskoarabského Al-Hilalu, od nichž dostal nabídku na přestup z PSG, a podle informací britského deníku Daily Mirror se aktuálně dostal do hledáčku Liverpoolu. Ten má každopádně zájem jen o hostování, nikoli o trvalý transfer. Žhavým kandidátem na zisk služeb francouzského útočníka tak zřejmě i nadále zůstává Real Madrid, který mimochodem na základě zpráv španělského sportovního listu Marca již definoval částku, kterou je ochotný utratit. Pařížanům míní za Mbappého poslat maximálně 230 milionů eur.

06:40 – SPEKULACE – Ousmana Dembélé podle Fabrizia Romana kývl na nabídku PSG, přičemž se s francouzským klub měl dohodnout na pětileté smlouvě. Pařížský klub následně poslal dopis do Barcelony, aby o tom Xaviho a spol. informoval. Nyní se tak už "pouze" stačí dohodnout s katalánským velkoklubem na přestupové částce.

30. ČERVENCE

23:56 – SPEKULACE – Rasmus Höjlund je na cestě z Atalanty do Manchesteru United a italský celek se podle novináře Marca Conteria snaží sehnat náhradu v Premier League. Zahájil kontakt s Nottinghamem a Emmanuelem Dennisem, jehož si vyhlédl jako hlavního kandidáta na místo dánského forvarda. Nigerijec by mohl mít o změnu angažmá zájem, neboť v dresu Tricky Trees se od přestupu z Watfordu z loňského léta výrazněji neprosadil.

23:03 – SPEKULACE – Už v květnu se objevily spekulace, že Alexis Sánchez by mohl řady Marseille opustit po jediné strávené sezoně, což se nakonec skutečně stalo. Aktuálně si tak chilský forvard hledá jako volný hráč nové angažmá, přičemž list Corriere della Sera tvrdí, že by se mohl navrátit tam, odkud na jih Francie zamířil, tedy do Interu. S přestupem má souhlasit jak kouč Simone Inzaghi, tak vedení Nerazzurri, transfer by totiž nijak nezatížil klubovou pokladnu.

21:22 – SPEKULACE – Pouhou jednu sezonu strávil Morten Thorsby v Unionu Berlín a už bude znovu měnit angažmá. Z Bundesligy se vrátí do Serie A, italský novinář Nicoló Schira uvádí, že zamíří na hostování do FC Janov. Italský klub bude muset povinně uplatnit opci na jeho nákup v následujícím ročníku, pokud se naplní jisté podmínky. Smlouvu podepíše norský záložník, který mimochodem do Německa během minulého léta přestoupil z jiného janovského klubu, konkrétně ze Sampdorie, do roku 2027.

21:14 – PODPIS SMLOUVY – Několik dnů jednalo Marseille se Celtou Vigo o trvalém přestupu Rubéna Blanca, který figuroval minulou sezonu na jihu Francie formou ročního hostování. Nyní Olympique španělského brankáře oficiálně představil jako svého kmenového hráče. I nadále by v klubu měl plnit především roli gólmanské dvojky za jedničkou Pauem Lópezem. Přestupová suma zveřejněna nebyla.

Rubén Blanco s dresem nového zaměstanvatele.
@OM_English

20:35 – SPEKULACE – Po ukončení kariéry Davida Silvy se Real Sociedad poohlíží po nových variantách do středu pole. Jednou z nich je i Nizozemec Donny van de Beek, jenž se i vinou několika zranění zatím nedokázal prosadit v Manchesteru United.

19:07 – PODPIS SMLOUVY – Allan Saint-Maximin se oficiálně stal posilou Al-Ahli. Francouzský křídelník, za něhož Newcastle inkasoval 27 milionů eur, podepsal čtyřletou smlouvu. Al-Ahli je jedním z nejaktivnějších týmů na přestupovém trhu, už přivedlo Edouarda Mendyho z Chelsea, Riyada Mahreze z Manchesteru City a Roberta Firmina z Liverpoolu.

16:42 – SPEKULACE – Vedení PSG neuspělo s nabídkou na Bradleyho Barcolu z Lyonu, svou pozornost tak přesměrovalo jinam. Rádo by získalo Ousmana Dembélého z Barcelony, jenž má výstupní klauzuli ve výši 50 milionů eur. Nic však není rozhodnuto a nejasná jsou i přání samotného hráče.

14:05 – PŘESTUP – Další letní posilou AC Milán se stane Yunus Musah. Americký záložník přijde z Valencie. Kluby jsou domluveny na odstupném 20 milionů eur a další jeden milion bude ve hře díky bonusům. Hráč příští týden podepíše pětiletý kontrakt.

Yunus Musah
@acmilan

13:09 – PŘESTUP – Rubén Blanco je v Marseille a čeká ho zdravotní prohlídka v tamním Olympique. Španělský brankář zde loni hostoval z Celty Vigo, nyní ho francouzský klub kupuje za dva miliony eur.

12:48 – PŘESTUP – Karim Rekik oficiálně přestupuje ze Sevilly do Al Jaziry. Klub ze Spojených arabských emirátů za nizozemského obránce zaplatil dva miliony eur.

11:48 – SPEKULACE – Junior Messias nehraje důležitou roli v plánech AC Milán a italský klub opustí. O brazilského křídelníka usiluje Besiktas a sám fotbalista nad stěhováním váhá. Jedním z důvodů je možnost setrvání v Serii A, jelikož do svých služeb ho chce i AC Turín.

09:59 – PŘESTUP – Cyle Larin má volnou cestu z Valladolidu do Mallorky. Ta má o útočníka zájem a během léta neuspěla s několika nabídkami, nyní byla druholigovým španělským klubem odsouhlasena suma sedm milionů eur.

09:12 – PŘESTUP – Mohammed Salisu podle očekávání opouští Southampton a jeho novým zaměstnavatelem se stane AS Monako. Kluby jsou domluveny na odstupném 17 milionů liber, obránce se příští týden podrobí zdravotní prohlídce.

29. ČERVENCE

23:00 – PODPIS SMLOUVY – James Rodríguez se vydává zpět do Jižní Ameriky, stal se novou posilou São Paula. Kolumbijský záložník v minulosti hrával za Real Madrid, Monako nebo Bayern Mnichov, naposledy oblékal dres Olympiakosu, s nímž na jaře ukončil kontrakt. São Paulo je jeho desátým angažmá v desátém státě. Více informací najdete v článku.

22:32 – SPEKULACE – Rasmus Höjlund je na odchodu z Atalanty, mladého dánského útočníka kupuje Manchester United. Kluby jsou domluveny na odstupném 64 milionů liber (1,8 miliardy korun), dalších osm milionů bude moci italská strana vyinkasovat díky bonusům. Höjlund by měl na Old Trafford podepsat smlouvu do června 2028.

21:31 – PŘEDČASNÝ KONEC SMLOUVY – Bývalý útočník Liverpoolu nebo Barcelony Luis Suárez po sezoně odejde z Grémia. Šestatřicetiletý Uruguayec v rozhovoru pro Globoesporte uvedl, že nezvládá náročnost brazilské ligy, a proto se rozhodl smlouvu s klubem předčasně ukončit.

21:25 – PŘESTUP – Lesley Chimuanya Ugochukwu vymění Rennes za Chelsea. Jednání byla rychlá a kluby se domluvily na odstupném 30 milionů eur, devatenáctiletý francouzský záložník už má za sebou zdravotní prohlídku.

20:34 – PŘESTUP – Nico González prošel zdravotní prohlídkou a přestoupil z Barcelony do FC Porto, s nímž podepsal pětiletý kontrakt. Portugalský klub zaplatil 8,5 milionu eur (200 milionů korun), katalánská strana si ponechala právo na zpětný odkup za 30 milionů eur.

20:15 – PŘESTUP – El-Bilal Touré je oficiálně novou posilou Atalanty. Útočník z Mali přišel na přestup z Almeríe, která může dostat až 30 milionů eur (720 milionů korun), jedná se o nejdražší transfer v historii italského celku.

18:39 – SPEKULACE – Gianluca Scamacca vymění West Ham za AS Řím, oba kluby se dohodly na náležitostech hostování s následnou opcí. Ta by se měla pohybovat ve výši okolo 22 milionů eur (530 milionů korun), ani v součtu se čtyřmilionovým poplatkem za hostování by se tak Kladivářům nevrátilo loni investovaných 36 milionů eur.

17:27 – SPEKULACE – Přestup Anteho Rebiče do Besiktase je na spadnutí. AC Milán již posvětil jeho odchod za minimální cenu – inkasovat by měl jen půl milionu euro s dalšími bonusy založenými na výkonnosti.

Rebič v dresu AC Milán, za který hrál poslední čtyři sezony.
@acmilan

17:13 – SPEKULACE – Sevilla pravděpodobně v příštích dnech obdrží zajímavou nabídku na Youssefa En-Nesyriho. Al-Hilal je ochoten za marockého útočníka zaplatit 45 milionů eur, dalších 15 milionů by měl dostat každý rok sám hráč.

15:52 – SPEKULACE – Chelsea zahajuje jednání s Rennes o Chimuanyau Ugochukwuovi. Devatenáctiletý záložník v dresu francouzského klubu debutoval už před více než dvěma lety.

15:33 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Simone Inzaghi by v blízké budoucnosti měl prodloužit kontrakt s Interem Milán. Klub by měl s koučem, jenž jej dovedl do finále Ligy mistrů, podepsat do léta 2025.

Simone Inzaghi dovedl Inter do finále Ligy mistrů.
AFP

15:03 – SPEKULACE – Inter se poohlíží po posile do útoku, přičemž Álvaro Morata prý není aktuálně variantou číslo jedna. Upřednostňován je nyní Folarin Balogun, jenž se dosud stále připravuje s londýnským Arsenalem.

13:49 – SPEKULACE – Přestože v předešlém období mělo dojít k roztržce mezi vedením PSG a Marquinhosem, snaží se pařížský klub brazilského stopera udržet. Čelit musí katarští majitelé zájmu z konkurenční Saúdské Arábie.

13:09 – SPEKULACE – Mnichovský Bayern potvrdil, že jedná o odchodu Sadia Maného, který se neobjevil v nominaci na sobotní přátelské utkání v Tokiu. Senegalský útočník dostal v uplynulých dnech nabídku připojit se k Al-Nassru v Saúdské Arábii.

12:39 – SPEKULACE – Benjamin Pavard, i podle dřívějších zpráv, nemá zájem zůstávat v Bayernu. V minulosti se hovořilo o zájmu Liverpoolu, podle čerstvých informací německé televizní stanice Sport1 se každopádně o francouzského obránce zajímají především oba manchesterští giganti, čili jak The Red Devils, tak The Citizens. Čelit každopádně bude Manchester United i Manchester City také tvrdé konkurenci v podobě Juventusu, který jeví o hráče velký interes, přičemž Barcelona z finančních důvodů od možného transferu ustoupila. Bavorská strana mimochodem stanovila Pavardovu cenu na 30 miliónů eur.

12:27 – PŘESTUP – Allan Saint-Maximin dal své sbohem Newcastlu. Francouzský křídelník se rozloučil s klubem a jeho fanoušky, zatímco má namířeno do saúdskoarabského Al-Ahli. Magpies, v jejichž kádru strávil Saint-Maximin 4 roky, si přijdou na 30 milionů liber.

10:16 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Úřadující vítěz Ligy mistrů a Premier League Manchester City si pojistil služby klíčového obránce Nathana Akého. Nizozemec podepsal se Sky Blues smlouvu do roku 2027.

10:14 – PŘESTUP – Yunus Musah míří z Valencie do AC Milán, který s protistranou finalizuje dohodu ve výši 20 milionů eur. Dvacetiletý záložník příští týden dorazí na Apeninský poloostrov k lékařské prohlídce.

09:57 – SPEKULACE – Major League Soccer si pravděpodobně vyzkouší Maya Yoshida, který je volným hráčem po odchodu ze Schalke. Bývalý dlouholetý obránce Southamptonu se podle novináře Fabrizia Romana chystá upsat LA Galaxy.

Maya Yoshida hrával za Schalke 04.
@FabrizioRomano

08:47 – PŘESTUP – Karviná při pátečním večeru oznámila příchod nové tváře. Levou stranu hřiště posílil dvaadvacetiletý Andrija Ražnatović, který do této chvíle působil výhradně v rodné Černé Hoře a byl součástí Budučnosti Podgorica. Přestupovou sumu účastník české nejvyšší soutěže nezveřejnil. Ani délku kontraktu přitom neupřesnil, byť potvrdil, že by se mělo jednat o dlouhodobou spolupráci.

06:31 – PODPIS SMLOUVY – Máme tady další "Here we go!". Italský novinář Fabrizio Romano tentokrát na svém twitterovém účtu potvrdil, že uruguayský útočník Edinson Cavani míří do Argentiny, kde se na rok upíše Boce Juniors.

28. ČERVENCE

23:53 – SPEKULACE – Cengiz Ünder bude brzy představen jako nová posila Fenerbahce, s nímž už po několik dnů jedná. Novinář Nicoló Schira, který Turkovu situaci bedlivě sleduje, uvedl, že dohoda mezi Marseille a tureckým celkem je zpečetěna a čekat se bude jen na oficiální představení prohlášení. Křídelník, který loňskou sezónu trávil v Marseille, podepíše kontrakt do roku 2027, jeho bývalý zaměstnavatel AS Řím pak inkasuje 20 procent z přestupové částky.

23:05 – SPEKULACE – PSG pokukuje po možnosti, že by z Lyonu mohl dorazit dvacetiletý křídelník Bradley Barcola, a podle Fabrizia Romana Les Parisiens již dokonce učinili konkrétní nabídku na přestup ve výši 30 milionů eur (720 milionů korun). Les Gones však tuto sumu za přestup nepřijali. Aktuální tržní hodnota hráče se mimochodem podle serveru transfermarkt.de pohybuje kolem 18 milionů eur a stále stoupá.

22:09 – PŘESTUP – Pouhou jednu sezonu vydržel Calvin Bassey v Ajaxu. Bezpochyby si představoval, že bude v Amsterdamu získávat jednu trofej za druhou, ale klub z hlavní nizozemské metropole se pral v uplynulém ročníku především sám se sebou. I proto potřeboval změnit prostředí a rozhodl se kývnout na nabídku od Fulhamu. Ten celku z Eredivisie pošle za přestup přes 20 milionů eur (480 milionů korun).

18:10 – PŘESTUP – Zlín ulovil posilu ve druhé lize, z Líšně zlanařil Jakuba Černína. Čtyřiadvacetiletý stoper, jenž v nejvyšší české soutěži odehrál pět zápasů za Zbrojovku, podepsal se Ševci smlouvu na tři a půl roku. 

18:00 – PŘESTUP – Další posilou do útoku Galatasaraye po Wilfriedu Zahovi je Mauro Icardi. Argentinský forvard v tureckém klubu v minulé sezoně hostoval z PSG a ve 26 soutěžních zápasech nastřílel 23 gólů, nyní se jeho zápůjčka změnila v trvalý přestup. Podepsal víceletou smlouvu, Galatasaray za něj zaplatil 10 milionů eur (240 milionů korun). 

17:23 – SPEKULACE – Okolo Yunuse Musaha krouží AC Milán a italský klub za amerického záložníka neúspěšně nabídl osmnáct milionů eur. Španělský celek původně požadoval 25 milionů, podle tisku je ale ochoten nyní přistoupit na nižší částku.

16:14 – PŘESTUP – Sadio Mané je podle Fabrizia Romana takřka hráčem Al-Nassru. Senegalec přestoupí z Bayernu do saúdskoarabského klubu za asi 35 milionů eur a stane se spoluhráčem Cristiana Ronalda či Marcela Brozoviče.

15:56 – PODPIS SMLOUVY – Mohamed Elyounoussi se po konci v Southamptonu přesouvá do Dánska. Osmadvacetiletý křídelník se na čtyři roky upsal FC Kodaň, pravděpodobného soupeře pražské Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů.

Sparta si bude muset dát pozor na novou kodaňskou zbraň.
Gaston Szerman / FCK.DK

14:53 – PŘESTUP – Feyenoord se dohodl se skotskými Rangers na přestupu Danila. Rotterdamský klub za 24letého útočníka, jenž přišel před rokem jako volný hráč, vyinkasuje přes šest milionů eur.

14:37 – KONEC SMLOUVY – Sami Khedira končí jako poradce Stuttgartu. Odchovanec švábského klubu a bývalý německý reprezentant měl smlouvu do konce minulé sezony a vedení VfB nyní oznámilo, že k jejímu prodloužení nedojde.

14:00 – PŘESTUP – Saúdskoarabský Al-Ahli jako posilu oficiálně představil Riyada Mahreze z Manchesteru City, který za dvaatřicetiletého křídelníka vyinkasuje 35 milionů eur (840 milionů korun). Alžírský reprezentant podepsal smlouvu do roku 2027. Více informací najdete v článku.

14:00 – UKONČENÍ SMLOUVY – Matthias Jaissle s okamžitou platností skončil jako trenér Salcburku, který tímto krokem reaguje na to, že bývalý obránce jedná s Al-Ahli. Úřadujícího rakouského šampiona do sobotního zápasu proti Altachu povedou dosavadní asistenci Florens Koch a Alexander Hauser.

13:25 – SPEKULACE – Spartu čeká další redukce kádru a jedním z těch, kteří jej minimálně pro tuto sezonu nejspíš opustí, je Kryštof Daněk. Dvacetiletý záložník údajně dostal svolení, aby si hledal nové angažmá, v týmu trenéra Briana Priskeho by totiž neměl potřebné herní vytížení.

12:53 – SPEKULACE – James Rodríguez by se v nejbližších dnech měl stát novou posilou brazilského São Paula. Kolumbijský záložník v minulosti oblékal dresy AS Monaco nebo Realu Madrid a naposledy působil v Olympiakosu, od jara je volným hráčem.

James Rodriguez v dresu Olympiakosu.
@Olympiakos

12:28 – KONEC KARIÉRY – Diego Godín má v plánu pověsit kopačky na hřebík. 37letý obránce dlouhodobě patřil do kádru uruguayské reprezentace a na klubové úrovni hrával za Atlético Madrid, Villarreal, Inter Milán nebo Cagliari, nyní působí v argentinském Vélezu Sarsfield.

11:08 – PŘESTUP – Wolfsburg pracuje na příchodu Lovra Majera a dosáhl úspěchu, jelikož se stěhováním do Německa souhlasí sám chorvatský záložník. Ten patří Rennes a francouzský klub původně chtěl vyinkasovat třicet milionů eur, nakonec se zřejmě spokojí s o pět milionů nižší částkou. Wolfsburg nyní nabízí dvacet milionů + bonusy. 

Lovro Majer patří do užšího výběru chorvatské reprezentace.
@FabrizioRomano

10:25 – SPEKULACE – Liverpool má na stole další nabídku ze Saúdské Arábie. Reds údajně finalizují odchod středopolaře Fabinha do Al-Ittihadu. Brazilec podstoupí v klubu, kam zamířilo i francouzské duo Benzema, Kanté, lékařské testy a podepíše smlouvu na tři roky.

10:23 – SPEKULACE – Fodé Ballo-Touré je na odchodu z AC Milán, Daniele Longo z italského serveru CalcioMercato.com však přinesl informaci, že přestup se v jeho případě notně zkomplikoval. Na stole měl hráč nabídku od Fulhamu, tu ale odmítl, přestože se vedení anglického a italského klubu dohodly na odstupném ve výši 4 miliónů eur. Šestadvacetiletý levý obránce totiž hodlá zamířit do Boloni, kde dostal záruky, že bude nastupovat v základní sestavě. Problémem ovšem je, že I Rossoneri nesouhlasí s návrhem protistrany na bezplatné hostování s možností opce na nákup hráče po konci blížícího se nového ročníku.

09:36 – PŘESTUP – Inter Milán shání nového brankáře a volba by měla padnout na Yanna Sommera. Švýcarský gólman chytá za Bayern Mnichov a bavorský celek s ním nepočítá, podle posledních zpráv je ochoten ho uvolnit za čtyři miliony eur, další dva miliony by mohl Inter doplatit v závislosti na bonusech.

09:07 – SPEKULACE – Tomáš Vaclík by se mohl stát dalším českým brankářem v německé nejvyšší soutěži, jedná totiž o angažmá v 1. FC Kolín nad Rýnem. Český reprezentant v zimě odcházel z Olympiakosu do Huddersfieldu, od přelomu června a července je bez angažmá.

07:00 – SPEKULACE – Dánský supertalent Rasmus Höjlund má dle Fabrizia Romana jasno – od samého začátku chce do Manchesteru United. Zájem PSG o útočníka Atalanty je tak "k ničemu". Jednání mezi anglickým klubem a italskou stranou pokračují, o víkendu se rozhodne.

27. ČERVENCE

23:30 – SPEKULACE – Ještě před několika dny francouzský deník L'Équipe reportoval, že Sadio Mané je již dohodnutý na přestupu do Al-Nassru, italský novinář Fabrizio Romano ovšem nyní celou situaci poněkud mírnil. Uvedl, že stále probíhají jednání mezi všemi zainteresovanými stranami, které navíc potrvají ještě několik dnů. Saúdskoarabský celek na každý pád na transfer hráče z Bayernu tlačí.

20:20 – PŘESTUP – Bradley Locko na jaře hostoval z Remeše v Brestu a do mateřského působiště se nevrátí. Oba kluby se dohodly na přestupu 21letého obránce, jenž podepsal čtyřletou smlouvu.

19:30 – SPEKULACE – Bayern by už chtěl mít tahanice ohledně přestupu Harryho Kanea z Tottenhamu za sebou a podle zpráv německého magazínu Kicker míní podniknout rázný krok k jeho získání. Bavorský celek je prý ochotný za anglického útočníka utratit 100 milionů eur. Možná že ale bude muset ještě více přitlačit na pilu, jak totiž uvádí mnichovský list Abendzeitung, Spurs požadují za přestup minimálně 117 milionů eur. Do konce týdne se údajně očekává zásadní průlom v celém vyjednávání.

Harry Kane loni dosáhl na metu 30 branek.
Livesport

18:10 – PŘESTUP – Samuel Chukwueze se stal oficiálně novou posilou AC Milán, kam zamířil z Villarrealu za 20 miliónů eur. Nigerijský útočník sepsal smlouvu u celku ze Serie A do roku 2028, nosit bude v novém působišti dres s číslem dvacet jedna. Vůbec poprvé tak opustí během své profesionální kariéry Pyrenejský poloostrov, za áčko Žluté ponorky nastupoval v pěti sezónách po sobě.

17:15 – SPEKULACE – Italský novinář Fabrizio Romano potvrdil při čtvrtečním odpoledni informace, že se italský záložník Marco Verratti dohodl na osobních podmínkách s Al-Hilalem, kde by měl podepsat kontrakt na tři roky, zádrhely každopádně můžou vzniknout mezi jeho zaměstnavatelem z PSG a vedením celku ze Saúdské Arábie. Nasser Al-Khelaifi, prezident Les Parisiens, totiž nehodlá přijmout nabídku ve výši 30 milionů eur za přestup.

16:30 – HOSTOVÁNÍ – Bournemouth očekávaně získal posilu mezi tři tyče. Rumunský reprezentant Ionut Andrei Radu přichází z milánského Interu pro nadcházející sezónu formou roční výpůjčky, přičemž The Cherries mají možnost hráče odkoupit na základě opce. Šestadvacetiletý gólman je již čtvrtou posilou anglického celku během letního přestupového období.

14:40 – SPEKULACE – Ismail Jakobs registruje dalšího nápadníka. O obránce AS Monaco stál Union Berlín a nyní ho chce Nottingham, anglický klub zahájil jednání.

12:20 – SPEKULACE – O zisk dvacetiletého útočníka Rasmuse Höjlunda usiluje kromě Manchesteru United i PSG. Anglický celek za Dána Atalantě nabídl 60 milionů eur, francouzský klub 50 milionů eur. Atalanta by si za mladý talent ale představovala milionů hned 70.

11:30 – SPEKULACE – Podle informací Fabrizia Romana zůstane Luis Suárez v brazilském Gremiu. Uruguayský útočník měl údajně zájem doplnit barcelonskou kolonii v Interu Miami, ale kluby se mezi sebou nedokázaly dohodnout.

10:00 – SPEKULACE – AS Řím se snaží získat pětadvacetiletého záložníka Renata Sanchese z Paris Saint-German. Trenér José Mourniho by se s francouzským velkoklubem rád dohodl na hostování portugalského záložníka.

8:35 – SPEKULACE – Zástupci tureckého Galatasaray údajně začali další jednání se Spartou. Přivést do klubu by chtěli dvacetiletého záložníka Adama Karabce.

7:55 – SPEKULACE – Brazilský záložník Fred údajně opustí Manchester United. Již delší dobu se o něj zajímá turecký Galatasaray. Fred navíc s anglickým klubem neodcestoval ani na předsezónní turné do USA.

7:45 – PODPIS SMLOUVY – Kouč Steven Gerrard získal do saúdskoarabského Al-Ettifaqu další dvě posily. S týmem podepsali francouzský útočník Moussa Dembelé a také skotský obránce Jack Hendry.

Moussa Dembelé je dalším hráčem v Saúdské Arábii.
@Ettifaq

26. ČERVENCE

22:00 – SPEKULACE – Al-Hilal získává jednu zvučnou posilu za druhou a zálusk si dělal také na Kyliana Mbappého z Paris Saint-Germain, musí si však nechat zajít chuť. Zástupci saúdskoarabského klubu plánovali osobní setkání v Paříži, čtyřiadvacetiletý útočník však - navzdory lukrativní nabídce - jednání odmítl. Více informací v článku.

21:15 – SPEKULACE – Marco Verratti jedná o přestupu do Al-Hilalu, který se však musí vypořádat s Paris Saint-Germain, s nímž má italský reprezentant smlouvu do roku 2026. Úřadující francouzský šampion žádá odstupné přesahující 30 milionů eur.

21:10 – PŘESTUP – Al-Hilal oficiálně získal Malcoma ze Zenitu Petrohrad. Saúdskoarabský klub za 26letého křídelníka zaplatí 60 milionů eur, čímž překoná rekordní transfer Rúbena Nevese.

20:05 – PODPIS – Na scénu španělské ligy se po osmi měsících vrací Isco. Zkušený záložník naposledy oblékal dres Sevilly, od prosince byl volným hráčem a ve středu se stal novou posilou Betisu. Více informací najdete v článku.

19:50 – SPEKULACE – Vedení Bayernu Mnichov má velký zájem o obránce Manchesteru City Kylea Walkera. V jednom z rozhovorů to potvrdil i samotný Pep Guardiola. Ten se však nechce s potenciální ztrátou svého svěřence smířit a dal jasně najevo, že o jeho setrvání v klubu bude bojovat. Více informací najdete v článku.

18:05 – HOSTOVÁNÍ – Kádr Baníku Ostrava opustil útočník Daniel Smékal, který bude hrát slovenskou ligu za MFK Skalica. Jednadvacetiletý ofenzivní hráč odešel na Slovensko hostování do konce sezony, Baník si ho však v případě potřeby může v zimě stáhnout zpátky.

14:55 – SPEKULACE – Server Voetbalkrant.com bedlivě sleduje situaci kolem záložníka Edena Hazarda, jehož budoucnost v Realu Madrid je stále značně nejistá, a tak kolem něho krouží zástup zájemců. Nabídku údajně dostal také od Interu Miami, současného zaměstnavatele Lionela Messiho, tu každopádně odmítl, protože se nechce stěhovat z Evropy a žít v zámoří. Objevily se mimochodem také zvěsti, že by mohl zamířit do Anderlechtu, ten však jeho transfer vyloučil.

14:40 – SPEKULACE – David de Gea je aktuálně na trhu s volnými hráči poté, co mu na konci června vypršela smlouva v Manchesteru United, dle informací německého deníku Bild se přitom dostal do hledáčku Bayernu. Zatím konkrétní kroky mnichovský celek nepodnikl, údajně se však chystá hráče oslovit, zda by byl nakloněný této výzvě. Stěží odhadovat, jestli by dvaatřicetiletý Španěl měl vůbec o přesun do Bunesligy zájem, kryl by totiž záda brankářské jedničce Manuelovi Neuerovi.

14:00 – PŘESTUP – Vedení Brightonu potvrdilo přestup obránce Igora z Fiorentiny. Brazilský fotbalista včera prošel zdravotní prohlídkou a dnes podepsal čtyřletý kontrakt, italský klub dostane sedmnáct milionů eur.

10:20 – PŘESTUP – Defenzivu Mladé Boleslavi doplnil ukrajinský obránce Mykola Jaroš. Dvaadvacetiletý odchovanec Dynama Kyjev uspěl ve středočeském klubu na testech a v novém působišti po přestupu ze slovenského druholigového Šamorína podepsal smlouvou do 30. června 2025.

8:50 – PŘESTUP – AC Milán dnes dovrší přestup Samuela Chukwuezeho z Villarrealu. Nigerijský záložník přijde do Itálie za 20 milionů eur. Opačným směrem zamíří na roční hostování stoper Matteo Gabbia.

25. ČERVENCE

23:02 – PŘESTUP – Alexander Sörloth strávil poslední dvě sezony na hostování v Realu Sociedad a ke svému zaměstnavateli do Lipska se vracet nebude, zůstane v La Lize. Jako novou posilu ho oznámil Villarreal, který poslal do Saska za přestup 10 milionů eur (240 milionů korun). Norský útočník podepsal na Estadio de la Cerámica smlouvu na pět let.

Takto Villarreal oznámil příchod norského útočníka Sörlotha.
@VillarrealCF

21:25 – SPEKULACE – Denis Zakaria se z ročního hostování v Chelsea vrátil do Juventusu, kde ovšem s jeho službami nepočítají. O švýcarského defenzivního záložníka či obránce je každopádně v Evropě zájem, konkrétní nabídku už poslalo Monako. Francouzský celek má tento transfer údajně na seznamu priorit, do hry se ale možná vloží ještě West Ham nebo Mönchengladbach, se kterými byl Zakaria již dříve spojovaný.

19:51 – PŘESTUP – Odchod Srdjana Plavšiče ze Slavie je potvrzen. Srbský křídelník přestoupil do Rakówa, s úřadujícím mistrem Ekstraklasy podepsal smlouvu do června 2026 s opcí na další sezonu. Kontrakt v pražském klubu by mu vypršel příští rok. Více informací najdete v článku.

19:08 – HOSTOVÁNÍ – Spartu posílil dánský brankář Peter Vindahl Jensen. Pětadvacetiletý gólman, který na jaře hostoval v druholigovém německém Norimberku a závěr minulé sezony vynechal kvůli zranění, zamířil na Letnou na roční hostování s opcí na přestup z nizozemského Alkmaaru. Více informací najdete v článku

19:00 – SPEKULACE – Roméo Lavia je po sestupu Southamptonu do druhé ligy žádaným zbožím a jedním z největších zájemců o jeho služby je Liverpool. Podle anglických médií poslali Reds na belgického záložníka nabídku ve výši 37 milionů liber (1,04 miliardy korun), ovšem neuspěli, protistrana žádá o 13 milionů liber víc.

Roméo Lavia je po sestupu Southamptonu do druhé ligy žádaným zbožím.
@SouthamptonFC

17:05 – HOSTOVÁNÍ – Dvacetiletý německý obránce Sadik Fofana si ani pro nadcházející sezonu nevybojoval místo v prvním týmu Leverkusenu. Zatímco minulý ročník strávil na hostování ve druholigovém Norimberku, nyní si vyzkouší nejvyšší soutěž v Nizozemsku. Na rok si jej vypůjčil Sittard.

15:43 – SPEKULACE – Mateo Retegui úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku v Janově. Navrátilec do Serie A útočníka kupuje za patnáct milionů eur z Boky Juniors, vše bude oficiálně potvrzeno v nadcházejících dnech.

14:47 – SPEKULACE – Po Wilfriedu Zahovi by se v kádru Galatasaraye mohlo objevit další zajímavé jméno. Úřadující turecký mistr se totiž zajímá o Saúla Ñígueze, jenž po návratu z hostování v Chelsea plnil v Atlétiku Madrid pouze roli náhradníka a není vyloučeno jeho stěhování právě do Istanbulu.

Saúl Ñíguez na tréninku Atlétika.
@saulniguez

13:41 – SPEKULACE – Z české nejvyšší soutěže patrně zmizí Srdjan Plavšič, podle polského portálu Meczyki má srbský křídelník namířeno ze Slavie do Rakówa. Jednání jsou prý už v pokročilé fázi, Plavšič by měl podstupit zdravotní testy a s úřadujícím mistrem Ekstraklasy podepsat pětiletou smlouvu. Více informací najdete v článku.

13:24 – SPEKULACE – Kouč polské reprezentace Fernando Santos po třech soutěžních zápasech zřejmě angažmá v táboře nejvážnějšího soupeře českého týmu v kvalifikaci Eura 2024 opustí a zamíří do Saúdské Arábie. Podle tamních médií je blízko dohody s Al Shababem, aktuálně čtvrtým celkem Saudi Pro League. Portugalský odborník je údajně rozladěn spoluprací s polským svazem i s hráči, rozkmotřenými po hádce ohledně bonusů z loňského MS. Více informací najdete v článku.

12:49 – SPEKULACE – Agent Sadia Maného Björn Bezemer odcestuje do Japonska, aby jednání s Al-Nassrem bylo konkrétnější. Sám hráč dal přesunu do Saúdské Arábie zelenou. Více informací najdete v článku.

12:33 – PŘESTUP – Švédský reprezentant Anthony Elanga přestoupil z Manchesteru United do Nottinghamu Forest, kde podepsal pětiletou smlouvu. Oba anglické kluby o transferu jednadvacetiletého křídelníka informovaly na svých webových stránkách.

12:16 – PODPIS SMLOUVY – Ukrajinský ofenzivní univerzál Jevhen Konopljanka podepsal smlouvu s rumunskou Kluží. Informace o délce smlouvy se prozatím rozcházejí – ukrajinské zdroje uvádí dvouletou smlouvu, zatímco rumunské pouze jednoletou. CFR ve čtvrtek vstoupí do Konfereční ligy, ve druhém předkole proti Demirsporu však bývalý hráč Sevilly či Schalke nenastoupí. Rumunský klub ho do evropské soutěže nestihl zaregistrovat.

12:05 – PŘESTUP – Asijská kolonie v Celtiku je bohatší o dalšího hráče, barvy skotského klubu bude nově hájit Korejec Hyeok-kyu Kwon. V Glasgow podepsal smlouvu na pět let, Busan za defenzivního záložníka inkasoval milion eur (24 milionů korun).

12:01 – SPEKULACE – Franck Kessié nehraje důležitou roli v plánech Barcelony a katalánský klub se tak nebrání jeho odchodu. Záložník z Pobřeží slonoviny, jenž do Katalánska přišel před rokem coby volný hráč, a předtím působil v AC Milán, se dost možná vrátí do Itálie. Na světě má být dohoda o hostování s opcí v Juventusu.

11:50 – SPEKULACE – Zájem Ajaxu o Martina Vitíka neutichá. Podle informací italského novináře Rudyho Galletiho má celek z Amsterdamu sparťanského stopera nadále v hledáčku, dokonce už prý zahájil s vedením úřadujícího mistra rozhovory. Nizozemský klub shání náhradu za Jurriena Timbera, jenž odešel do Arsenalu, kromě Vitíka si vyhlédl i chorvatského obránce Josipa Šutala z Dinama Záhřeb. Více informací najdete v článku.

10:32 – SPEKULACE – Davinson Sánchez loni za Tottenham odehrál jenom 24 zápasů a důležitou roli nehraje ani nyní. Kolumbijský obránce má možnost přestoupit do Spartaku Moskva, londýnský celek odsouhlasil nabídku 12,9 milionu liber.

10:02 – SPEKULACE – Chelsea odmítla první nabídku West Hamu za Conora Gallaghera ve výši přibližně 40 milionů liber s bonusy. Po interním projednání, kterého byl součástí i trenér Mauricio Pochettino, se Chelsea rozhodla, že za prodej anglického ofenzivního univerzála chce minimálně 50 milionů liber.

09:10 – PŘESTUP – Ismaila Sarr prošel zdravotní prohlídkou a stal se novou posilou Marseille. Senegalský záložník přišel z Watfordu, londýnský celek vyinkasuje třináct milionů eur.

07:37 – SPEKULACE – Dvacetiletý záložník Arsen Zacharjan by si poprvé ve své kariéře měl vyzkoušet angažmá jinde než ve svém rodném Rusku. Jak uvedla televizní společnost Sky Italia, podmínky jeho přesunu z moskevského Dynama dohodlo Lazio. Za rodáka ze Samary nabídl římský klub celkem 10 milionů eur, v částce přitom nejsou zahrnuty případné bonusy, a takový návrh celek z východu Evropy akceptoval. I Biancocelesti tak nyní mají volnou ruku jednat s hráčem o výši platu.

07:00 – PŘESTUP – Atalanta je blízko získání vytoužené posily z Almeríi. Jednadvacetiletý reprezentant Mali El Bilal Toure vyjde Bergamo na přibližně 30 milionů eur – lékařská prohlídka a dlouhodobá smlouva už tento týden.

06:53 – SPEKULACE – Mallorca v nejbližších dnech zvýší svou nabídku na 7 milionů eur za kanadského útočníka Cylea Larina, který před minulou sezonou přestoupil z Brugg do Valladolidu za pouhý 1,5 milionu eur.

24. ČERVENCE

23:30 – PODPIS SMLOUVY – Wilfried Zaha si po vypršení smlouvy v Crystal Palace vyzkouší angažmá v Turecku. Útočník z Pobřeží slonoviny podepsal tříletou smlouvu s úřadujícím mistrem Galatasarayem. "Přesvědčil jsem se o tom, jak velký klub to je. I Didier Drogba mi říkal, abych sem šel," prohlásil Zaha. 

23:11 – SPEKULACE – Před časem se objevila spekulace, že defenzivního záložníka Sofyana Amrabata sleduje Manchester United, a podle serveru ViolaNews nyní mezi anglickým celkem a marockým reprezentantem došlo k novým kontaktům. Středopolař Fiorentiny má být také i nadále v hledáčku Atlétika Madrid, zdá se však, že zájem ze strany španělského celku poněkud opadl. Již dříve měl mimochodem Amrabat oznámit, že je připravený italský klub během tohoto léta opustit.

21:20 – PŘESTUP A HOSTOVÁNÍ – Italský brankář Elia Caprile se stal v loňské sezoně jedničkou druholigového Bari a v novém ročníku si polepší, bude hrát nejvyšší soutěž. Na trvalý přestup ho získala Neapol, na debut v dresu Partenopei si každopádně bude muset ještě počkat. Jeho nový zaměstnavatel ze Serie A ho totiž okamžitě poslal na roční hostování do Empoli, které na konci června opustila opora mezi třemi tyčemi Guglielmo Vicario.

20:10 – SPEKULACE – Samuel Chukwueze je už pár dnů spojovaný s přestupem z Villarrealu do AC Milán, podle italského novináře Nicoly Schiry jsou přitom všechny náležitosti transferu již vyřízeny a čeká se jen na oficiální oznámení italského celku. Přestupová suma za nigerijského křídelníka by se mohla vyšplhat až na 28 milionů eur (675 milionů korun), kontrakt by měl být platný do roku 2028.

18:50 – PODPIS SMLOUVY – Apollon Limassol potvrdil dohodu s Mathieuem Valbuenou, jenž byl po konci v Olympiakosu Pireus bez angažmá. Bývalý francouzský reprezentant v novém působišti uzavřel roční smlouvu.

18:34 – SPEKULACE – Mezi Kylianem Mbappém a Al Hilalem v této fázi neprobíhají žádná jednání. Saúdskoarabský klub je v kontaktu pouze s PSG. Al Hilal plánuje nabídnout Francouzovi čistý plat v hodnotě 200 milionů eur ročně. V médiích bylo uváděno až 700 milionů eur, takového balíku by však mohl hráč dosáhnout pouze s komerčními smlouvami.

18:05 – SPEKULACE – Vedení Manchesteru United se v současné době nezaobírá přestupem Harryho Kanea ani Kyliana Mbappého. Red devils se soustředí pouze a jen na dokončení transferu Rasmuse Höjlunda z Atalanty. Alespoň to tvrdí Fabrizio Romano.

18:03 – SPEKULACE – Třináctý tým uplynulé sezony italské ligy Sassuolo z etických důvodů odmítlo prodat brazilského obránce Rogéria do Spartaku Moskva. Důvodem je přetrvávající ruská agrese na Ukrajině.

17:15 – PODPIS SMLOUVY – Hoffenheim dotáhl do úspěšného konce příchod Attily Szalaie z Fenerbahce. Bundesligový klub může za maďarského obránce i s bonusy zaplatit 15 milionů eur (362 milionů korun), což by z 25letého hráče udělalo historicky nejdražší posilu TSG.

17:06 – PODPIS SMLOUVY – Crvena Zvezda oznámila návrat Miloše Degeneka, jenž uplynulý rok a půl strávil v americkém Columbusu Crew. Zkušený australský obránce podepsal s úřadujícím srbským mistrem smlouvu na dva roky s možností prodloužení spolupráce o další rok.

15:47 – SPEKULACE – Real Betis opouští Sergio Canales, jenž se vydává na první zahraniční angažmá. Dvaatřicetiletý ofenzivní hráč přestupuje do Monterrey, kterému se upsal na tři roky. Mexický klub zaplatí za španělského záložníka 10 milionů eur (241 milionů korun), dalších sedm je ve hře na bonusech. Rodák ze Santanderu nastupoval i za Real Sociedad, prošel také Realem Madrid nebo Valencií. Na kontě má 11 startů za reprezentační výběr La Roja.

15:35 – SPEKULACE – V Interu Miami byla založena menší kolonie někdejších hráčů Barcelony a brzy by mohla dostat dalšího člena, o angažmá v americkém klubu stojí Luis Suárez. Uruguayský útočník hraje za Grêmio, podle některých zpráv je ochoten se v brazilském klubu vyplatit z kontraktu.

14:02 – SPEKULACE – Bayern Mnichov našel se Stuttgartem společnou řeč ohledně hostování Alexandera Nübela. Švábský klub zaplatí za roční půjčku německého brankáře, který poslední dvě sezony odchytal v Monaku, 800 tisíc eur (19,3 milionu korun). Součástí dohody nebude opce.

Nübel ještě v dresu Monaka.
@AS_Monaco

13:48 – SPEKULACE – Palkó Dárdai se může vrátit do Herty, odkud před dvěma a půl lety odešel do maďarského Fehérvár FC. Nejstarší syn trenéra Pála podle německých médií absolvoval zdravotní prohlídku a brzy s mateřským klubem podepíše smlouvu.

12:37 – SPEKULACE – Saúdskoarabský Al Hilal podal oficiální nabídku Paris Saint-Germain, aby zahájil jednání o Kylianu Mbappém. Nabídka má rekordní hodnotu – 300 milionů eur. Ze strany hráče žádná jednání neprobíhají. PSG je nadále přesvědčeno, že se Francouz již dohodl na podmínkách s Realem Madrid a má připravenou smlouvu.

Kylian Mbappé
@KMbappe

12:09 – PŘESTUP – Romain Saïss odchází z Besiktase, nezamířil ale do Francie, kde o něho stály RC Lens a Lille. Marocký obránce přestoupil za 2,5 milionu eur do katarského celku Al Sadd.

11:01 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Teplice po kapitánovi Danielu Trubačovi prodloužily smlouvu s dalším klíčovým záložníkem Robertem Juklem.

Robert Jukl podepsal novou smlouvu.
FK Teplice

10:47 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Felipe Anderson si ještě protáhne působení v Laziu. Podle posledních zpráv je blízko dohoda o nové smlouvě, kontrakt bude platný do června 2027 a Brazilci zaručí roční plat tři miliony eur.

10:33 – SPEKULACE – Samuel Chukwueze odejde z Villarrealu do AC Milán. Kluby jsou prakticky domluveny na přestupu za 25 milionů eur a dolaďují poslední detaily, nigerijský křídelník by se dnes nebo zítra mohl podrobit zdravotní prohlídce.

10:22 – SPEKULACE – Záložník Pierre-Emile Højbjerg je spojován s odchodem z Tottenhamu a o jeho transferu už několik týdnů jedná Atlético Madrid. Jednání jsou úspěšná, podle posledních zpráv se dostala do pokročilé fáze.

10:03 – PŘESTUP – Ismaïla Sarr nebude muset hrát druhou anglickou ligu, do níž loni spadl s Watfordem. Senegalský křídelník přestoupí za patnáct milionů liber do Marseille, vše je domluveno a fotbalistu čeká zdravotní prohlídka.

09:07 – PŘESTUP – Fotbalové Německé bylo zvyklé, že mnichovský Bayern čas od času ulovil jednu z hvězd konkurenčního Dortmundu. Tentokrát je tomu však naopak. Borussia získala za 19 milionů eur rakouského reprezentanta Marcela Sabitzera. Záložník, který v minulé sezoně hostoval v Manchesteru United, podepsal s klubem ze Signal Iduna Parku dlouhodobou smlouvu.

06:52 – PŘESTUP – Zajímavou posilu do ofenzivy získal Fulham. Londýnský klub dotáhl příchod mexického útočníka Raúla Jiméneze z Wolves za pouhých 5,5 milionů liber. O transferu informoval novinář Fabrizio Romano.

06:30 – SPEKULACE – Al-Hilal sice během června nepochodil u Romela Lukaka, svou snahu ovšem podle zpráv italského sportovního deníku La Gazzetta dello Sport, který odkazoval na zdroje serveru TUTTOmercatoWEB, stále nevzdává. Hráči Chelsea měl nabídnout celek ze Saúdské Arábie plat ve výši 50 miliónů eur na sezónu, ve stejných číslech by pak The Blues měli vyinkasovat odstupné. Lukaku by přitom mohl změnit svůj dřívější postoj i proto, že s ním do budoucna nepočítá Mauricio Pocchetino, šéf lavičky londýnského klubu.