Macháč si na posun do TOP 100 počká, v Helsinkách nezvládl finále proti Riedimu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Macháč si na posun do TOP 100 počká, v Helsinkách nezvládl finále proti Riedimu
Tomáš Macháč se do elitní stovky světového žebříčku zatím neprobojoval.
Tomáš Macháč se do elitní stovky světového žebříčku zatím neprobojoval.
Profimedia
Tomáš Macháč (22) si na premiérový posun do TOP 100 žebříčku ATP musí minimálně týden počkat. V neděli neudělal poslední krok ve finále halového challengeru v Helsinkách, kde prohrál jednoznačně 3:6, 1:6 se Švýcarem Leandrem Riedim (20).

Riedi – Macháč 2:0

Macháč po skvělém vstupu do sezony začal laborovat se zraněním žeber a od března do srpna odehrál jediný turnaj, ze kterého navíc po postupu do semifinále odstoupil.

Přesto stále může zakončit rok 2022 v TOP 100. Vítěz dvou letošních challengerů si na podzim naplánoval náročný program a během osmi týdnů má v kalendáři osm halových challengerů v Evropě.

A po sedmi odehraných akcích má do elitní stovky čím dál blíže. V neděli už dokonce mohl slavit, ale poslední krok neudělal. V Helsinkách nezvládl finále proti Riedimu.

Zatímco v prvních čtyřech duelech ve finské metropoli neztratil ani set a čtvrtfinále proti Zizou Bergsovi a semifinále Němci Yannicku Hanfmannovi vyhrál drtivě 6:1, 6:2, finálový duel se mu nepovedl.

Čech držel krok s o dva roky mladším švýcarským kvalifikantem Riedim jen do stavu 3:3. Od té chvíle pětkrát po sobě neudržel servis a po 70 minutách hry prohrál jednoznačně 3:6, 1:6.

Macháč hrál finále challengeru posedmé v kariéře a potřetí prohrál. Ve sbírce má čtyři trofeje z německého Koblenzu (2020), kazašského Nur-Sultanu (2021), australského Traralgonu (2022) a polského Grodzisku-Mazowieckého (2022).

Sezonu ukončí Macháč ukončí příští týden v hale v italské Andrie, kde má poslední šanci zajistit si start vstup do roku 2023 jako člen TOP 100. 277. hráč světa Riedi si dnes zahrál ve finále challengeru podruhé v kariéře a připsal si nejcennější titul.