Macka čeká krvavá odveta. Během zápasu se cítím jako dítě o Vánocích, říká dánský Žralok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Macka čeká krvavá odveta. Během zápasu se cítím jako dítě o Vánocích, říká dánský Žralok
Jonas Magard zvítězil v prvním zápase na body.
Jonas Magard zvítězil v prvním zápase na body.
Profimedia
Pražská O2 arena, 30. prosince. Den před Silvestrem bude ikonické místo opět hostit tu největší titulovou bitvu. Tentokrát se o pás šampiona v bantamové váze utkají Jonas Magard (30) a Filip Macek (31). "Pro mě je to stále otevřená záležitost, musím ho ukončit," burcuje "dánský Žralok", který v listopadu minulého roku Čecha suverénně převálcoval na body. "Musím předvést životní výkon," ví před odvetou a vrcholem galavečeru OKTAGON 38 bojovník, který naposledy selhal.

Aktuální šampion bantamové váhy organizace OKTAGON MMA Jonas Magard kývnul na odvetu s českým bojovníkem Filipem Mackem. "Chci z té klece vyjít se zlámanýma nohama, rozbitou tváří... Strávit zbytek roku v nemocnici. Jsem připravený tam zemřít, jsem připravený ho tam zabít," netají odhodlání zvítězit "Dánský Žralok".

Proti sobě bude mít českého bojovníka, který před limitem ukončil už 24 soupeřů. Jestli však bylo něco jeho achillovou patou, tak právě titulové zápasy v OKTAGONu: "Musím podat životní výkon. Chci si věřit ve všem, chci ho ukončit a vyhrát zápas."

První vzájemnou bitvu hostil historicky první turnaj v Pardubicích. Právě tam se oba potkali poprvé o pás šampiona bantamové váhy. Zápas ovládl Magard zcela jednoznačně na body. "Nechtěl tam se mnou být a já se mu nedivím. Zavlekl jsem ho do hlubokých vod a být v hlubokých vodách se Žralokem nechcete. Ten den jsem si vzal kus jeho duše. Urval jsem si kus z něj a ten kus už bude navždy můj," má jasno Magard.

"Nějak jsem se na to v hlavě nepřipravil. Nevěřil jsem si. Když jsem šel po prvním kole do rohu, tak jsem si říkal, že je to v hajzlu. A pak následovala další čtyři kola. Když začali fanoušci bučet, tak jsem věděl, že je to znovu v prdeli," přiznal Macek.

Cesta na Oktagon 38: Magard vs Macek
Oktagon

Jejich odvetu bude den před Silvestrem hostit pražská O2 arena jako vrchol galavečeru OKTAGON 38. "Nemůžu se dočkat zlato! Pojďme na to," vyzývá Dán. "Máca" však zůstává v klidu a nenechává se vyprovokovat: "Nechci se s ním vůbec dohadovat. O ničem."

"Když jdu do klece, nevnímám se jako šampion. Pořád jsem vyzyvatel. Pocházím z malého městečka a teď bojuji ve vyprodaných halách před tisíci a tisíci fanoušků. Tohle je ta nejlepší show v Evropě. A já jsem teď jejím králem. Kdo mi bude chtít vzít korunu, toho pošlu pod zem!" hlásá Magard do světa. Zastaví ho na druhý pokus Macek?

Velezkušený Čech bere souboj s dánským soupeřem vážněji než kterýkoliv jiný. Po dvou titulových zklamáních už není prostor pro zaváhání. Teď nebo nikdy. "Nejde o Magarda. Jde o titul. Chci pás, chci být nejlepší v divizi," velí "Máca" a dodává: "Vyhovuje mi, když mi lidé nevěří. Ale bude to hodně těžký."