Nečas bodoval ve třetím prodloužení v řadě, asistencí pomohl Canes k další výhře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nečas bodoval ve třetím prodloužení v řadě, asistencí pomohl Canes k další výhře
Martin Nečas se podílel na výhře asistencí.
Martin Nečas se podílel na výhře asistencí.Carolina Hurricanes
Martin Nečas (24) se v NHL znovu zaskvěl. Asistencí ve třetím prodloužení v řadě pomohl Carolině k výhře nad Los Angeles 5:4. Hokejisté Hurricanes zvítězili pošesté v řadě a v tabulce Východní konference si upevnili druhé místo.

Carolina – Los Angeles 5:4p

Domácí Carolina po trefě Brenta Burnse ze 14. minuty vedla, druhou třetinu ale vůbec nezvládla. Kings v ní čtyřmi brankami otočili skóre a přiblížili se k bodovému zisku. Hurricanes se ale po nepovedené dvacetiminutovce dokázali zvednout a třemi góly si vynutili prodloužení.

"Ve druhé části jsme nehráli dobře. Soupeři jsme darovali několik gólů a byli jsme za to potrestáni, takhle se v NHL hrát nedá. Třetí třetina ale byla skvělá. Nakopli jsme to a hráli hokej, jaký jsme si představovali," konstatoval trenér Hurricanes Rod Brind'Amour.

V prodloužení se na gól čekalo do poslední minuty. Nečas v přesilové hře posunul puk na Burnse, který křižnou nahrávkou našel Sebastiana Aha a ten ranou z pravého kruhu pro vhazování rozhodl o výhře Caroliny.

Nečas se prosadil ve třetím prodloužení za sebou a celkově v něm získal již pátý bod v sezoně. Víckrát se nastaveném čase zapsal do statistik pouze Jack Hughes z New Jersey (6). Rodák z Nového Města na Moravě v dosavadním průběhu ročníku získal 46 bodů a upevnil si pozici druhého nejproduktivnějšího Čecha v NHL.

Montreal – Ottawa 4:5

V souboji dvou kanadských týmů Montreal na vlastním ledě podlehl Ottawě 4:5. Čtyřmi body se blýskl německý útočník Tim Stützle. V 59. minutě po jeho nahrávce rozhodl o výhře Senators Brady Tkachuk. "Vyrovnání soupeře nakoplo. Poté co dali gól na 4:4, byli hnáni fanoušky za výhrou. Jsem rád, že jsem v závěru rozhodl a umlčel celou halu," řekl Tkachuk.

Ottawa uspěla počtvrté za sebou a před Utkáním hvězd zůstala v kontaktu s týmy bojujícími o play off. Montrealu se pauza hodí výrazně víc. Canadiens prohráli čtyřikrát v řadě a ve Východní konferenci jsou předposlední.

"Tvrdě jsme bojovali, a dokázali jsme soupeře zatlačit. Měli jsme spoustu šancí, ale bohužel jsme je nedokázali využít. V závěru rozhodl nešťastný odraz," uvedl montrealský kapitán Nick Suzuki, jenž si v utkání připsal dvě asistence.

Dva góly Canadiens vstřelil Rafael Harvey-Pinard, jenž po příchodu z farmářského celku Laval Rocket vylepšil svoji bilanci na pět branek v sedmi zápasech. "Zatím nejsem stoprocentně spokojený, ale myslím, že se mi daří docela dobře. Musím zůstat konzistentní a pomáhat klukům každý zápas," uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

Columbus – Washington 3:4p

Washington vyhrál na ledě Columbusu 4:3 v prodloužení a dvěma góly se na tom podílel Trevor van Riemsdyk. Vítěznou branku dal v čase 60:29 Jevgenij Kuzněcov. "Mrzelo mě, že jsme soupeře nechali vyrovnat, ale věřil jsem, že to dneska zvládneme. Nakonec jsme rozhodli v prodloužení a můžeme být spokojení," řekl centr třetího washingtonského útoku, jehož tým v zápase dvakrát vedl o dva góly.

Capitals vyhráli druhý z posledních tří zápasů a v tabulce Východní konference jsou sedmí. Columbus na vítězství čeká tři zápasy a na chvostu konferenční tabulky ztrácí již deset bodů na předposlední Montreal.