Paradeiser chce odvetu s Keitou, expanze Oktagonu za hranice podle něj pomáhá sportu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Paradeiser chce odvetu s Keitou, expanze Oktagonu za hranice podle něj pomáhá sportu
Ronald Paradeiser
Ronald Paradeiser
Oktagon MMA
Slovenský bojovník MMA Ronald Paradeiser (25) patří mezi stálice organizace Oktagon a už 11. února bude mít šanci ukázat své schopnosti na turnaji v Mnichově. V rozhovoru pro slovenskou mutaci Livesport Zpráv vypráví o své budoucnosti v kleci a oceňuje růst společnosti, v níž působí od roku 2017.

Jaké jsou vaše očekávání před zápasem na turnaji Oktagon 39?

"V Německu se chci hlavně ukázat. Předloni jsem už tam měl jeden zápas, ve spolupráci s Oktagonem jsem nastoupil pod organizací Superleague. Tehdy jsem vyhrál ve druhém kole na škrcení. I díky této zkušenosti vím, co můžu čekat."

Jak vnímáte rozšíření Oktagonu za hranice Česka a Slovenska?

"Velmi pozitivně! Díky tomu se úroveň MMA posouvá výš, stejně jako úroveň Oktagonu. V zahraničí jsou kvalitní bojovníci, z čehož mám radost, musím se tomu víc přizpůsobit. Těším se na progres v tomto směru."

Váš mnichovský soupeř Vlado Šikič je známý převážně jako striker. Očekáváte tvrdý zápas?

"Šikič je sice známý jako striker, ale beru ho jako zemaře, protože má hnědý pás v BJJ. Myslím si, že celkově mám stand-up na vyšší úrovni. Určitě ho nepodceňuju, je to silný protivník. Má dobré kopy, dělá různé fintičky v duelech. Očekávám tvrdý souboj a přestřelku. Jsem na to připravený."

Jak zatím probíhá vaše příprava?

"Jde to rychle, půjdu do soboje po dvou měsících od minulého zápasu. Nejdřív jsem pracoval na zdravotním stavu a kondici. Mám za sebou silový blok, řešili jsme taktiku. Byl jsem v Polsku v Ankosu, hodně jsem sparoval s kvalitními borci."

Naposledy vás fanoušci viděli bojovat loni v prosinci. Proč jste se rozhodli vzít další duel po pouhých dvou měsících?

"Naposledy se mi podařil rychlý knokaut, nemám čas zahálet. Jsem v nejlepších letech, a to chci i dokazovat. Tělo mi to dovolí a hlava je nachystaná. I proto jsem to vzal prakticky narychlo."

Vzpomínaný knokaut v souboji s Brazilcem Da Silvou byl opravdu ukázkový. Chtěl byste titulovou odvetu s Keitou, nebo máte jiné plány?

"Toužím po odvetě! Keitův tým to teď nevzal, bylo to narychlo a já to plně akceptuju. Přece jen jde o titulovou bitku, kde je třeba víc času na to, abyste se mohli pořádně připravit. Keita chce podle mě teď jít víc na zápas v šestašedesátce. Určitě dostal návrh od Oktagonu, aby se mnou šel o titul. Má právo souboj odmítnout, ovšem potom nerozumím řečem z jeho strany, že chce být aktivní zápasník, když následně odmítá bojovat. To je jediná věc, která mi tam nesedí. Nikam nespěchám, rád se vyzápasím. Mám kam směřovat, chci ukazovat dobré výkony a vylepšovat si skóre. Vidím hodně vecí, ve kterých se musím jako fighter zlepšit. Když budu mít pocit, že je to tam, kde chci, aby to bylo, potom začnu tlačit na pilu, aby Keita nastoupil."