Parahokejisté si zahrají o světový bronz. V semifinále nestačili na Kanadu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Parahokejisté si zahrají o světový bronz. V semifinále nestačili na Kanadu
Parahokejisté usilují na MS o první medaile v historii
Parahokejisté usilují na MS o první medaile v historiifacebook.com/parahockeycz
Ve skupině s Kanadou sehráli vyrovnaný zápas, v semifinále si už ale čeští parahokejisté na hvězdné Kanaďany nepřišli a s domácím výběrem prohráli 0:5. Na mistrovství světa v Moose Jaw je tak čeká zápas o bronzové medaile proti Číně, která padla s USA vysoko 2:10.

Soupeř Čechy výrazně přestřílel, na bránu Martina Kudely šlo hned 24 střel, zatímco na druhé straně si Dominic Larocque poradil se všemi 11 pokusy. 

Kanaďané si na finále zadělali už v první třetině, ve které čtyřikrát skórovali. Už po 26 sekundách hry se prosadil Dominic Cozzolino. James Dunn pak dopravil puk za českého gólmana rovnou dvakrát, jeho dvě trefy od sebe navíc dělilo pouhých 18 vteřin. Čtvrtý gól přidal Zach Lavin.

Češi od druhé třetiny srovnali s favoritem hru a do konce utkání dostali už jen jeden gól, když ve 42. minutě na konečných 5:0 zvýšil znovu Cozzolino.

Česká reprezentace odehrála na mistrovství světa v Kanadě zatím pět utkání. Ve skupině porazila Korejce 3:0, prohrála vysoko se Spojenými státy 1:7 a statečně vzdorovala domácímu celku, na který nakonec nestačila 1:2. Ve čtvrtfinále si Češi smlsli na Italech 4:0.

Po semifinálové porážce si tak parahokejisté v Moose Jaw zahrají o bronz proti Číně. Pokud ho získají, půjde o historicky první medaili Česka ze světového šampionátu. Zatímco asijský tým hrál vůbec poprvé semifinále, Češi už byli třikrát čtvrtí (2012, 2015 a 2019). Na předloňském MS obsadili páté místo. 

Zmínky