Predikce editorů Livesport Zpráv: Kdo v Kataru vyhraje a jaký tým překvapí?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Predikce editorů Livesport Zpráv: Kdo v Kataru vyhraje a jaký tým překvapí?
Predikce editorů Livesport Zpráv: Kdo v Kataru vyhraje a jaký tým překvapí?
Predikce editorů Livesport Zpráv: Kdo v Kataru vyhraje a jaký tým překvapí?Profimedia
Mistrovství světa je tu. V Kataru se představí 32 reprezentací, ale která z nich vystoupá na úplný vrchol? A jaká naopak připraví fanouškům největší zklamání? Kdo bude největším překvapením a kdo králem střelců? Odpovědi zatím neexistují, nicméně tipům se meze nekladou. Tým Livesport Zpráv v následujícím textu představuje ty svoje.

Vítěz

Štěpán Šimůnek: Německo

Éra Joachima Löwa je pryč a s ní i neúspěšné roky korunované ostudou na MS 2018 a osmifinálovým krachem na loňském Euru. Hansi Flick přivezl do Kataru silný výběr snoubící zkušenosti (mj. Götze, Neuer) a nastupující generaci (Musiala, Moukoko), Němci v posledních měsícíh předvádějí dobrý fotbal a byť i jejich kádr zredukovala řada zranění (Werner, Reus), mají sílu na to doít si pro titul.

 

Martin Tomaides: Argentina

Messi a aktuálně 36 zápasů bez porážky. To mluví za vše.

 

Dominik Reiniš: Brazílie

Kanárci disponují nesmírně kvalitní osou kádru. V případě brankáře si mohou hodit mincí, neboť duo Alisson, Ederson patří k tomu nejlepšímu na světě. Obrana je v čele s Thiagem Silvou a Marquinhosem nesmírně zkušená a střed pole nepostrádá vedle tradiční brazilské kreativity ani tvrdost, kterou ztělesňuje Casemiro. A ofenziva? O její síle nejlépe vypovídá nenominace Roberta Firmina.

 

Přemysl Bartoníček: Francie

Francouzi, kteří obhajují titul mistrů světa z Ruska, se musí vypořádat hned s několika výraznými absencemi v kádru včetně vítěze Zlatého míče, Karima Benzemy. V týmu i tak zůstávájí hvězdy typu Griezmanna či Mbappého, jenž můžou francouzskému týmu dopomoci k dalšímu triumfu na světovém šampionátu.

 

Pavel Křiklan: Argentina

Zlatá tečka pro Messiho. Ve finále porazí Portugalsko s Cristianem Ronaldem. Na poušti v Kataru vyroste nezapomenutelná fotbalová oáza.

Překvapení

ŠŠ: Uruguay

Nejen Luis Suárez má poslední šanci udělat s reprezentací velký úspěch. Uruguay disponuje mimořádně silným týmem, zejména středová řada, v níž nastupují Bentancur, Vecino či Valverde budí respekt. K tomu přidejte liverpoolské eso Núñeze či zmíněného Suáreze a máte adepta na nejvyšší příčky.

 

MT: Dánsko

Houževnatý a takticky skvěle připravený tým zopakuje úspěch z Eura.

 

DR: Srbsko

Není náhodou, že Srbové v kvalifikační skupině předčili Portugalsko a zajistili si tak přímou letenku do Kataru. Především ofenziva the Eagles vzbuzuje velký respekt: Mitrovič, Vlahovič, Tadič, Kostič... Střed pole pak připadá na Milinkoviče-Saviče, otázkou však zůstává jak si povede jeho jmenovec v bráně. Pokud šampionát vyjde srbské defenzivě, může tým trenéra Dragan Stojkoviče dojít daleko. A to i navzdory přetěžké skupině.

 

PB: Uruguay

Tým, který se bude spoléhat především na střelecké kvality Darwina Núňeze, se ve své skupině střetne s Portugalskem, Ghanou a Jižní Koreou. Uruguayci budou zároveň spoléhat na zkušené borce jako jsou Godín, Cáceres nebo Suárez.

 

PK: Uruguay

Tak jako v Jihoafrické republice s Forlánem a Cavanim si Suárez a spol. dojdou pro bronz.

Zklamání

ŠŠ: Portugalsko

Cristino Ronaldo přenese svou nepohodu z klubu i do kabiny národního týmu. 

 

MT: Francie

Obhájci titulu opět vyhoří. Stejně jako ve třech posledních případech.

 

DR: Anglie

USA, Írán a Wales. Cesta do osmifinále se zdá být z pohledu Albionu poněkud snadná. Nároční fanoušci Three Lions se však s postupem mezi elitní šestnáctku či osmičku nespokojí. A má soubor Garetha Southgata na víc? Při složení obranné řady o tom dost pochybuji. Harrymu Maguireovi už bylo v životě lépe...

 

PB: Chorvatsko

Chorvati budou spoléhat především na nestárnoucího Luku Modriče. Tým, který byl na posledním světovém šampionátu ve finále, bude mít dost možná velkou práci postoupit ze své skupiny, kde si kromě Belgie brousí zuby na postup i Maroko a Kanada.

 

PK: Francie

Tahoun Benzema zraněný, náladový Mbappé tíhu odpovědnosti za tým neunese. A obhájci titulu skončí v osmifinále.

Král střelců

ŠŠ: Jamal Musiala

Kometa z Bayernu Mnichov si přenese svou skvělou formu až do Kataru a očaruje celý fotbalový svět.

 

MT: Lautaro Martínez

Střelec z Interu bude těžit z práce Lionela Messiho.

 

DR: Kylian Mbappé

Veškerá zodpovědnost za góly Francie spadne při absenci Karima Benzemy na Kyliana Mbappého. Pařížský expres už mnohokrát ukázal, že mu sebevědomí opravdu nechybí, což by mohl v Kataru prodat. Les Bleus se v honbě za obhajobou budou potýkat s řadou absencí, obavy z velkého zklamání zažehná právě Mbappé, který Deschampsův soubor dostane minimálně do semifinále.

 

PB: Vinícius Jr.

Brazilský křídelník prožívá v Realu Madrid skvělou sezonu a na své výkony bude chtít navázat i na šampionátu v Kataru. K tomu, aby se stal králem střelců, by mu mohl pomoci i fakt, že bude hrát v týmu, který má ambice dojít až do finále.

 

PK: Lautaro Martínez/Cristiano Ronaldo

První bude uklízet Messiho geniální pasy, druhý nechá splín z Manchesteru v Evropě.