Sparťanský kapitán Řepík po páté výhře v řadě: Zvedáme se a chceme v tom pokračovat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparťanský kapitán Řepík po páté výhře v řadě: Zvedáme se a chceme v tom pokračovat
Sparťanský kapitán Řepík rozhodl o pátém vítězství svého týmu v řadě.
Sparťanský kapitán Řepík rozhodl o pátém vítězství svého týmu v řadě.Profimedia
Kapitán hokejistů pražské Sparty Michal Řepík (33) se vítězným gólem podepsal pod výhru Pražanů nad Hradcem Králové, která znamenala pátý plný bodový zisk v řadě. Reprezentační útočník je rád, že se Sparta pomalu posouvá v tabulce vzhůru a věří, že se týmu bude dařit i nadále.

"Pomalými krůčky se zvedáme, bojujeme jeden za druhého, makáme, necháváme na ledě všechno a zatím nás to odměňuje. Doufám, že v tom budeme dál pokračovat," řekl Řepík novinářům po utkání, které Sparta vyhrála 2:1. "Osobně ale nepřemýšlím nad tím, co bylo. Nekoukám zpět, ale dopředu. Jsme rádi, že nám to momentálně jde," podotkl.

Za zlepšenými výkony Sparty vedle změny na trenérském postu stojí i konsolidovaný kádr. Na marodce jsou jen Daniel Přibyl s Davidem Kašem a Pražané nastupují v ustálených formacích. "Je to důležité, hrajeme pohromadě a zraněných nemáme tolik. Doufám, že se nám to bude vyhýbat dále," přál si Řepík a ocenil i spolehlivé výkony brankářské dvojice Jakub Kovář, Josef Kořenář.

Řepík dnes zápas proti Mountfieldu rozhodl efektní střelou z otočky, která zaskočila finského brankáře Henriho Kiviaha. "Dostal jsem se s pukem trošičku do rohu a viděl jsem, že někdo z kluků jel do brány, tak jsem to chtěl jen z otočky hodit na bránu. A propadlo mu to asi mezi nohama," přiznal třiatřicetiletý útočník.

Sparta sice vyhrála 2:1, ale měla i celou řadu dalších šancí. "Určitě bychom chtěli dát nějaké góly navíc, ale bohužel nám to tam nenapadalo. Pro nás je ale možná teď důležité, že se po předešlých porážkách dostáváme do série výher. Je důležité, že to umlátíme třeba 2:1. I když je to daleko, tak takhle se bude hrát v play off," řekl Řepík.

Pražané jsou aktuálně v tabulce osmí, před dvěma týdny jim přitom patřilo předposlední místo. "Nikdo nemá rád porážky, takže jsme rádi, že teď máme sérii a chceme pokračovat. Hrát dobrý hokej a hlavně vyhrávat. A když se to nepodaří, tak musíme ze zápasu odejít ze vztyčenou hlavou," uvedl Řepík.

Spartu nyní čeká série pěti zápasů na kluzištích soupeřů, kterou začne v neděli v Brně. "Bude to tam pro nás hodně těžké. Doma máme v zádech skvělé fanoušky, kteří nás ženou. Bude to trošičku něco jiného, ale musíme pokračovat ve výkonech. Jak jsem řekl, chceme dál vyhrávat," dodal Řepík.

Detail zápasu Sparta – Hradec Králové 2:1