Tvrdá K.O., čardáš, underground. Oktagon 38 přinesl na závěr roku parádní show

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tvrdá K.O., čardáš, underground. Oktagon 38 přinesl na závěr roku parádní show
Tvrdá K.O., čardáš, underground. Oktagon 38 přinesl na závěr roku parádní show
Tvrdá K.O., čardáš, underground. Oktagon 38 přinesl na závěr roku parádní show
Oktagon
I přes změny ve startovní listině, včetně zrušení hlavního zápasu Patrika Kincla (33) s Karlosem Vémolou (37), lákal poslední letošní turnaj organizace Oktagon na show pro téměř vyprodanou O2 arénu. Livesport Zprávy byly při tom a mohou potvrdit, že co Oktagon 38 slíbil, to také doručil. Co nás na turnaji zaujalo nejvíc?

Třetí titulový pokus pro Filipa Macka, kterému se měl postavit šampion Jonas Mågård. Týden před turnajem ale přišel šok. Dán má zlomenou čelist. Další rána pro kartu už tak poznamenanou zraněními a změnami. Náhrada? Ostřílený veterán UFC Gustavo Lopez

Dle svých slov se o nabídce zápasu dozvěděl ve vířivce v Las Vegas a neváhal ani chvíli. A příliš neotálel ani při zápase samotném. Začátek v postoji byl poměrně vyrovnaný, ale stačila drobná Mackova chyba, přesun na zem a poměrně jasná převaha byla korunovaná – 15 vteřin před koncem kola nasadil Lopez škrcení a Macek musel odklepat.

Oktagon 38 sledovala téměř zaplněná O2 arena.
Lukáš Skalický

Dominantní výkon a nezbývá než se těšit na sjednocení titulu. V pozápasovém rozhovoru ocenil šampion mimo jiné skvělou atmosféru a návštěvu. Z výsledku bylo zklamané nejen domácí publikum, odcházející z haly ještě před předáním pásu, ale hlavně Macek, který na tiskové konferenci naznačil, že je možná čas dělat něco jiného.

Undergroundová postojářská bitva

Souboj, na který se mnozí fanoušci těšili možná úplně nejvíc – slovenská postojářská legenda Milan Minči Paleš a šampion lehké váhy Oktagonu Losene Keita v souboji podle pravidel Undergroundu. Intenzivní nástupovky obou borců předznamenaly skvělý technický souboj, plný nádherných momentů, akce přelévající se ze strany na stranu, která držela diváky na hraně sedadel od začátku do konce.

Verdikt rozhodčích? Remíza, která znamenala další, rozhodující kolo, bonusové tři minuty a pozdní vánoční dárek z kterého byli všichni. V tom viděli všichni rozhodčí jako vítěze Belgičana, který si připsal velmi cenný skalp. Paleš v pozápasovém rozhovoru proti výsledku marně protestoval.

Tvrdá ukončení

Daniel Škvor vstupoval do zápasu za podpory domácího publika proti Joricku Montagnacovi jako favorit a moc se v něm neohřál. Stačilo 38 vteřin a nádherný K.O. úder a bylo po všem. Nejrychlejší a možná nejhezčí ukončení večera.

V zápase, který zvedal fanoušky ze sedaček se utkal Matúš "Slávista" Juráček s Alexem Lohorém – dvojnásobným vyzyvatelem o pás ve střední váze. Matúš měl během zápasu asi největší podporu publika a halu rozezpíval už svou nástupovkou – klasikou Sweet Caroline.

První dvě kola byla poměrně vyrovnaná a nabitá akcí, na konci druhého se ale začal prosazovat francouzský favorit. Z kola třetího jsme viděli pouhých 16 vteřin, pak Lohoré krásně trefil a zajistil si nejen vítězství, ale také účast ve milionové Tipsport Gamechanger pyramidě.

K vidění byly tvrdé údery i technické souboje.
Oktagon

Možná nejočekávanější zápas prelims karty byl návrat Matěje “Money” Peňáze do Oktagonu potom, co  neúspěšně bojoval v dubnu o smlouvu v UFC, kde padnul za necelou minutu. Vrátí se na úspěšnou vlnu? Bude to zase K.O. v prvním kole? Druhá minuta zápasu, přesná zadní, loket a ground and pound a je konec.

Matěj skáče na klec a slaví úspěšný návrat do Oktagonu. Může to být ještě lepší? Pro fanoušky určitě – hned v oktagonu s Ondřejem Novotným Peňáž domluvil dubnový souboj s Vlastem Čepem v Bratislavě.

Obraty v zápasech

Kdo nedorazil hned na začátek prelims, o hodně přišel. Hned ve druhém zápase nastoupil Radovan Úškrt a po přesném úderu Oleho Magnora si zatancoval pořádný čardáš. Nor ale nepokračoval v úderech a zápas začal svazovat, což umožnilo Úškrtovi se oklepat a ještě na konci prvního kola ukončit souboj tvrdým K.O.  

Zklamáním může být snad jen to, že českých bojovníkům se nedařilo.
Oktagon

Prelims karta nabídla ještě jeden skvělý obrat, o který se postaral domácí Max Handanagič. Hned na začátku prvního kola dostal několik pekelných kolen do hlavy a většina fanoušků si myslela, že je souboj u konce. Handanagič nesouhlasil a souboj se mu v následujících kolech povedlo otočit k vítěznému konci před bouřícím publikem.

Z pozice fanouška turnaj vrchovatě splnil, co sliboval. Submise? Check. Tvrdá K.O.? Check. Téměř vyprodaná aréna? Check. Atmosféra? Check. Překvapení? Check. Spousta zábavy téměř do půl jedné? Check. Turnaj přes absenci původního hlavního zápasu a další změny na kartě nabídl skvělou podívanou. Zklamáním může být snad jen bilance českých a slovenských bojovníků na hlavní kartě proti konkurenci ze zahraničí – 0:4.