V Lize mistrů se rozhodne o postupujících ze skupiny D. Bayer hraje o třetí místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
V Lize mistrů se rozhodne o postupujících ze skupiny D. Bayer hraje o třetí místo
Atlético a Leverkusen s Adamem Hložkem (druhý zleva) budou na dálku bojovat o třetí místo zajišťující účast v Evropské lize.
Atlético a Leverkusen s Adamem Hložkem (druhý zleva) budou na dálku bojovat o třetí místo zajišťující účast v Evropské lize.Profimedia
Úterní program závěrečného kola skupinové fáze Ligy mistrů určí postupující z vyrovnané skupiny D, z níž stále mohou projít do play off všechny týmy. Radovat se budou případní vítězové duelů Sporting Lisabon – Frankfurt a Marseille – Tottenham, přičemž portugalskému i anglickému celku stačí remíza. Ve skupině B bude Leverkusen s Adamem Hložkem (20) a Patrikem Schickem (26) na dálku bojovat s Atlétikem Madrid o třetí místo zaručující účast v Evropské lize.

Leverkusen přivítá na domácím stadionu lídra skupiny Bruggy a potřebuje nejen vyhrát, ale také bodovou ztrátu Atlétika v Portu. Bayeru se ale ani po příchodu nového kouče Xabiho Alonsa nedaří. V sobotu prohrál 0:2 v Lipsku a v lize je až na 16. místě, navíc nevyhrál pět soutěžních zápasů v řadě.

"Přesto věřím, že jsme na správně cestě. Brzy ukážeme lepší tvář, tým je dostatečně kvalitní a všichni táhnou za jeden provaz. Poslední výsledky nás nezlomí," prohlásil španělský trenér. Jeho tým se pokusí napravit zářijovou porážku 0:1 z Brugg, které v případě vítězství uhájí první místo ve skupině.

Tabulka skupiny B Ligy mistrů
Tabulka skupiny B Ligy mistrůFlashscore

O postupujících do jarní fáze milionářské soutěže je rozhodnuto také ve skupinách A a C. Pozornost tak poutá nezvykle vyrovnané "déčko", ve kterém první Tottenham a poslední Marseille dělí pouhé dva body. Oba celky jdou do vzájemného duelu v odlišném rozpoložení – zatímco Tottenham v sobotu otočil duel na hřišti Bournemouthu (3:2), Marseille přišla o dvoubrankové poločasové vedení a ve Štrasburku remizovala 2:2.

"Taková ztráta nás samozřejmě mrzí, ale na úterní utkání to nebude mít žádný vliv. Všichni jsou maximálně motivovaní," ujistil trenér francouzských vicemistrů Igor Tudor. Podobně vidí utkání na Stade Vélodrome i jeho protějšek Antonio Conte. "Pro nás je to jako finále. Poslední ligové vítězství je pro nás strašně důležité, ještě víc nás to povzbudí," uvedl italský kouč, který ale bude kvůli vyloučení v posledním kole na lavičce "Kohoutů" chybět.

Sporting první dva zápasy ve skupině zvládl, včetně výhry 3:0 ve Frankfurtu. Z dalších tři duelů ale získal pouze bod, který by mu v posledním zápase k postupu stačil. Eintracht by při remíze mohl pomýšlet alespoň na Evropskou ligu, kterou v minulé sezoně ovládl. "Něco takového můžeme řešit po zápase, ale momentálně máme jediný cíl, a to zvítězit v Lisabonu. Pouze tři body nás posunou dál," měl jasno trenér Oliver Glasner.

Tabulka skupiny D Ligy mistrů
Tabulka skupiny D Ligy mistrůFlashscore