Video vzalo Tottenhamu vítězný gól a Conte zuřil: VAR škodí, cítím nespravedlnost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Video vzalo Tottenhamu vítězný gól a Conte zuřil: VAR škodí, cítím nespravedlnost
Rozhodčí Danny Makkelie Conteho za protesty vyloučil.
Rozhodčí Danny Makkelie Conteho za protesty vyloučil.AFP
Trenéra Tottenhamu Antonia Conteho (53) naštval výrok videorozhodčího ve středečním utkání skupiny D Ligy mistrů. Kohouti v páté minutě nastavení vstřelili Sportingu Lisabon gól na 2:1 a na stadionu vypukla euforie, jelikož v té chvíli postupovali do osmifinále. Po několikaminutovém zkoumání situace ale branka kvůli milimetrovému ofsajdu střelce Harryho Kanea (29) neplatila. Podle Conteho VAR páchá velké škody.

Domácí obránce Emerson Royal našel před brankou hlavičkou Kanea i díky teči hostujícího hráče Flavia Nazinha. Kapitán Tottenhamu se poté z bezprostřední blízkosti nemýlil. Nadšení londýnského celku ale překazil verdikt videorozhodčího.

"Myslím si, že míč byl před Kanem a gól měl platit. Nerozumím čárám, které rýsují. Je těžké se k tomu vyjádřit. VAR způsobuje velké škody. Chtěl bych vidět, zdali by na jiném stadionu velkého týmu byli připraveni takový gól odvolat," řekl Conte v rozhovoru pro BT Sport.

"Cítím velkou nespravedlnost. Nemám rád takové situace. Nevidím na tom nic pozitivního," prohlásil Ital, kterého rozhodčí Danny Makkelie za protesty vyloučil.

Statistiky utkání Tottenham – Sporting

Podle hráčské legendy "Spurs" Glenna Hoddlea by hráči mohli přestat slavit góly kvůli nejistotě, zda nakonec budou platit. "Nechci, aby něco takového ve fotbale nastalo. Lidé přestanou chodit na stadiony a budou se víc dívat v televizi. To nechceme, chceme atmosféru. Celý stadion slaví, ale na přezkoumání jednoho zlomku akce čekáme jak dlouho, čtyři minuty?"

V mimořádně vyrovnané skupině D můžou před posledním kolem na postup do osmifinále pomýšlet stále všechny čtyři týmy. V čele je s osmi body Tottenham, Sporting a Frankfurt jsou o bod pozadu a Marseille o dva.

Tabulka skupiny D Ligy mistrů
Tabulka skupiny D Ligy mistrůFlashscore