Vypadnutí Německa mě mrzí. Belgie by si zasloužila jít dál, tvrdí Šilhavý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vypadnutí Německa mě mrzí. Belgie by si zasloužila jít dál, tvrdí Šilhavý
Jaroslav Šilhavý bude pečlivě studovat hru Polska.
Jaroslav Šilhavý bude pečlivě studovat hru Polska.
Profimedia
Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý (61) pozorně sleduje mistrovství světa a věří, že by se jeho svěřenci v Kataru neztratili, ačkoli kvalifikační soupeři Belgičané i Velšané na závěrečném turnaji nepostoupili ze skupiny. Mrzí ho čtvrteční vyřazení Němců, které před turnajem považoval za jednoho z favoritů.

"Teď ve mně ještě vyvolává emoce včerejšek, kdy do posledních minut nebylo jasné, kdo postoupí, a kdo ne. Nakonec zbyl Černý Petr na Němce, což je tradiční účastník mistrovství. Docela mě to mrzí, protože si myslím, že by se dostali hodně daleko," řekl v pátek ČTK Šilhavý.

"Na Belgičanech bylo i vidět, že to není tak, jak by mělo být. Přesto si myslím, že stejně jako Německo by si zasloužili postoupit dál, protože mají pořád skvělý tým plný hvězd. Byť se skloňuje, že jsou staří a někdo byl zraněný. Včera to viselo na vlásku, sám Lukaku měl v posledních minutách tři obrovské šance. Bohužel je nedal, takže se Belgičané poroučeli," prohlásil Šilhavý.

"Co se týče trendů, tak tam není nic, co bychom neznali. Hodně mužstev brání a přechází do brejků, což jim přináší ovoce. Včera (ve čtvrtek) Japonci bránili zuby nehty a z brejků dávali góly. Předvedli poctivý výkon, takže i Španělé se do nich těžko dostávali, ačkoli jsou v tom mistři," uvedl bývalý reprezentační obránce.

Z nejbližšího soupeře Česka v kvalifikaci ME 2024 Poláků má zatím rozpačitý pocit, ale určitě je neodepisuje. "Turnaj je dlouhý a nelze zahrát všechny zápasy stejně dobře a náročně. Někdy je také potřeba mít štěstí, a Poláci ho měli. Uvidíme, kam až dojdou. Aspoň máme možnost je studovat," řekl někdejší kouč Plzně, Liberce či Slavie. Tým kolem kanonýra Roberta Lewandowského narazí v osmifinále na obhájce titulu Francouze.

Ohledně tipu na vítěze je Šilhavý opatrný, protože ještě před pár dny favorizoval Německo, které nakonec podruhé za sebou vypadlo už ve skupině. "Velmi dobře hraje Brazílie. Uvidíme, jestli se dá dohromady Neymar, což je pro Brazilce hodně důležité. Dál postoupili i všichni naši soupeři z Ligy národů Španělsko, Portugalsko a Švýcarsko, takže je vidět, že jsme měli dobrou konfrontaci s kvalitními týmy. Klidně to může být někdo z nich," konstatoval Šilhavý.

Souhrn 1. prosince v Kataru
Livesport CZ