Zbrojovka dala lídrovi náboje. Plzeňské přezimování v čele vystřílel Chorý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zbrojovka dala lídrovi náboje. Plzeňské přezimování v čele vystřílel Chorý
Před prvním gólem fatálně chyboval Jakub Šural, když nemazal míč do běhu Adamu Vlkanovovi.
Před prvním gólem fatálně chyboval Jakub Šural, když nemazal míč do běhu Adamu Vlkanovovi.Profimedia
Plzeň napravila zaváhání se Spartou a v dohrávce 4. kola FORTUNA:LIGY porazila Zbrojovku Brno 4:0. Lídrovi tabulky k vítězné trefě Adama Vlkanovy (28) ze 24. minuty značně pomohla obrovská minela obránce Jakuba Šurala (26). Po změně stran pak dvěma góly pečetil výhru Tomáš Chorý (27), o němž se v minulých dnech hojně diskutovalo kvůli neodpískanému faulu z předchozího šlágru. Náskok Viktorie na druhou Slavii i díky dvoumetrovému útočníkovi narostl na čtyři body.

Viktoriáni navštívili pokutové území Zbrojovky poprvé v šesté minutě a hned musel velmi složitý zákrok předvést po nepříjemné teči Lukáše Endla brankář Jakub Šiman, který teprve podruhé nastoupil v aktuálním ročníku v základní sestavě. Domácí začali postupem času ovládat hru, což vyústilo ve střeleckou příležitost aktivního Chorého, kterou ovšem zlikvidoval Šiman.

Herní převahu zužitkovala Viktorka ve 24. minutě, kdy udělal obrovskou hrubici stoper Šural, jehož mizernou přihrávku brankáři vystihl výborně presující Vlkanova a z úhlu skóroval, byla to jeho první ligová branka v plzeňkém dresu. Západočeši měli v prvním dějství řadu náznaků šancí, ve 43. minutě však museli poděkovat Jindřichu Staňkovi, jenž zneškodnil pokus Jakuba Řezníčka.

Zkraje druhého poločasu sice měla míč více na kopačkách Zbrojovka, z gólu se však opět radovali domácí. Tribuny v Doosan Areně rozjásal Chorý, jemuž ke brance znovu pomohla chyba v hostující defenzivě. Tentokrát nezvládl ustát souboj Denis Granečný, po kterém plzeňský habán přeloboval bezmocného gólmana.

Pro Brno mohlo být hůř, od většího přídělu jej však držel několika dobrými zákroky Šiman. V 76. minutě ale přišel faul na Jhona Mosqueru v pokutovém území, k následné penaltě se postavil Chorý a nekompromisně doprostřed brány zvýšil na 3:0. V závěru přidal čtvrtý gól utěšenou střelou střídající Fortune Bassey.

Viktoria si tedy po prohře se Spartou spravila chuť a díky triumfu přečká dlouhou zimní přestávku na prvním místě. Brno v Plzni zopakovalo výsledek, kterým prohrálo i se Slavií a se Spartou.

Detail zápasu Plzeň – Brno 4:0

Livesport hráč utkání: Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň)