Trenérský štáb národního týmu rozšíří pro šampionát kromě Augusty také Gross

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trenérský štáb národního týmu rozšíří pro šampionát kromě Augusty také Gross

Pavel Gross pomůže Radimu Rulíkovi u národního týmu.
Pavel Gross pomůže Radimu Rulíkovi u národního týmu.Profimedia
Reprezentačním trenérům v čele s hlavním koučem Radimem Rulíkem (58) pomůže během mistrovství světa v Praze a Ostravě vedle trenéra dvacítky Patrika Augusty (54) také Pavel Gross (55), jenž má za sebou po dlouholetém působení v Německu první sezonu na střídačce Sparty.

"Byl jsem pomoct na dvacítkách, tedy byl k dispozici, abych to nepřeháněl. Byl jsem tam jako takový ten trenér seshora, abych sledoval nejen hru naší dvacítky, ale trošku i soupeřů. Byli jsme domluvení, že Patrik zase na mistrovství světa pomůže nám. Jde samozřejmě o Prahu a je to turnaj, na který musíme být připravení úplně maximálně po všech stránkách. I proto jsem už v sezoně oslovil Pavla Grosse," uvedl Rulík.

Přivítal, když kouč bronzového týmu extraligy jeho nabídku přijal. "Vím, jak je pracovitý a že má hodně podobný pohled na hokej, jak máme my tady. Po sezoně jsem mu dal prostor a nechtěl ho bombardovat, protože to pro něho po vyřazení Sparty určitě nebyla lehká situace, ale teď jsme se spojili a Pavel mi řekl, že by chuť měl. Jsem rád, že to takhle dopadlo, došlo k dohodě a pomůže Patrikovi," pochvaloval si.

Oba by měli skautovat hru soupeřů. "Protože my se samozřejmě budeme zaměřovat hlavně na naši hru. Ale potřebujeme i zkušené trenéry, kteří nám trochu oskautují soupeře, co nás budou čekat, a samozřejmě nám pomůžou seshora během našich zápasů. Je to věc, která je v zámoří úplně běžná. Kanada tady bude mít nejednoho takového trenéra. A když my budeme mít dva, budeme to mít posichrované po všech stránkách," přemítal hlavní trenér.

Augusta i Gross by měli působit zejména v Praze. "Ale ještě se domluvíme, co a jak. Samozřejmě budou mít videa potenciálních soupeřů, všechno máme připravené. A pokud by chtěli vyloženě na nějaký zápas do Ostravy, tak to žádný problém nebude. Ještě se domluvíme," uvedl Rulík.

Program mistrovství světa