Velké změny na Kladně. Končí trenér Vejvoda, odchází také Klepiš, Bow či Dotchin

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velké změny na Kladně. Končí trenér Vejvoda, odchází také Klepiš, Bow či Dotchin

Vejvoda už není trenérem Komety.
Vejvoda už není trenérem Komety.Profimedia
U hokejistů Kladna skončil po dvou letech trenér Otakar Vejvoda mladší (51), jenž s Rytíři absolvoval dvě úspěšné baráže o extraligu. Klub hrajícího majitele Jaromíra Jágra dnes na webu oznámil i sedm hráčských odchodů.

Kladenský rodák Vejvoda se do klubu vrátil předloni po 26 letech a působení ve Švédsku. V obou sezonách pod jeho vedením skončili Rytíři v základní části na posledním 14. místě, následně pokaždé bez problémů uhájili extraligovou příslušnost v baráži po výhrách 4:0 na zápasy nad nejlepšími prvoligovými celky Zlínem a letos Vsetínem. Společně s mistrem světa z Vídně 1996 Vejvodou skončil i asistent Pavel Skrbek.

Klub, jenž se zachraňoval v baráži už třetí rok po sobě, opouští také brankáři Landon Bow a Mareks Mitens, obránci Jake Dotchin, Chris Martenet, Ondřej Slováček a Jakub Babka, který střídavě nastupoval i v útoku, a zkušený útočník Jakub Klepiš.

Kladno má aktuálně na soupisce 12 hokejistů včetně brankářské jedničky Adama Brízgaly, jenž zažil po prosincovém zranění úspěšný návrat v baráži, kde inkasoval ve čtyřech zápasech osmkrát a měl úspěšnost zákroků 93,4 procenta. Kanaďan Bow opouští Středočechy po třech letech. V první sezoně 2021/22 zasáhl do všech 56 utkání základní části a s 3298 odchytanými minutami se stal extraligovým rekordmanem. Lotyš Mitens přišel do klubu v lednu po Brízgalově zranění.

Mezi čtyřmi pokračujícími obránci je i reprezentant Jiří Ticháček, jenž byl se 43 body za 13 branek a 30 asistencí nejproduktivnějším zadákem základní části extraligy.

V mateřském klubu zůstává mimo jiné i kapitán Radek Smoleňák, který se vrátil do Kladna loni v říjnu po více než 12 letech. Brzy čtyřicetiletý Klepiš, mistr světa z roku 2010, končí v Kladně po dvou sezonách.

Přestupy v extralize ONLINE

"Pokračování zbylých hráčů loňské sestavy je předmětem pokračujících jednání. Jména hráčů s nově uzavřenými smlouvami budou představena v nadcházejících dnech," uvedl klub.

V příštím ročníku by se mohl v kladenském dresu znovu objevit na ledě také dvaapadesátiletý hrající majitel Jágr, jenž před startem baráže v rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že se chce co nejlépe připravit na svou poslední sezonu.