Bayern oslabil soupeře Sparty, z Galatasaraye si pořídil obránce Boeyeho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern oslabil soupeře Sparty, z Galatasaraye si pořídil obránce Boeyeho

Sacha Boye je čerstvou posilou Bayernu.
Sacha Boye je čerstvou posilou Bayernu.FC Bayern Mnichov
Bayern při nedělním dopoledni představil svou zimní posilu na pravý kraj obrany. Úřadující bundesligový šampion získal na trvalý přestup pravého beka Sachu Boeyho (23), Francouz podepsal v Bavorsku kontrakt na čtyři a půl roku, tedy do roku 2028. Do nejvyšší německé soutěže se stěhuje z Istanbulu, v dresu Galatasarye strávil celkem dva a půl roku.

Transferovou sumu sice mnichovský klub neuvedl, podrobnosti o ní ale ve svém prohlášení uvedla turecká strana. Ta inkasuje za Boeyho jednorázově 25 miliónů eur, přičemž částka se v budoucnu může navýšit o dalších 5 milionů, záležet bude na naplnění bonusů. Kromě toho si Galatasaray vydupal v budoucnu sehrání dvou přátelských utkání s Bayernem, utrží z nich přitom padesátiprocentní zisk.

Obecně účastník turecké Süper Lig na Boeym dost vydělal. Ten se k jeho řadám přestěhoval v létě roku 2021 z Rennes za cifru přesahující jen něco málo přes 1 miliónů eur. "Jako trenér nejsem nutně proti, aby nám Sacha odešel," neměl nedávno radost Okan Buruk, kouč Cimbom, když se dozvěděl, že jeho svěřence vábí známá adresa v rámci top pětky evropských lig. "Pokud ale bude na stole nabídka se zajímavou částkou, která bude mít vliv i na budoucnost klubu, pak tu kvůli tomu máme svého prezidenta a představenstvo. Ti situaci vyhodnotí."

Mnichovský celek získal toužebnou výztuhu pro defenzivu. Už v létě se pokoušel z Fulhamu přivést Joaa Palhinhu, tehdy se však jeho příchod nerealizoval především kvůli časové náročnosti jednání, jež se konaly v prakticky poslední možný přestupový den. V minulých dnech mnichovskému gigantovi nevyšly ani námluvy s Newcastlem, od něhož chtěl přetáhnout zkušeného třiatřicetiletého obránce Kierana Trippiera.

Další přestupy a spekulace