Kylian Mbappé do Realu Madrid: Francouz má už dva týdny podepsanou smlouvu, píše Marca

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Španělský deník Marca: Mbappé už má dva týdny podepsanou smlouvu s Realem Madrid

Fanoušci Realu Madrid už v ochozech pózují s Mbappého novým dresem.
Fanoušci Realu Madrid už v ochozech pózují s Mbappého novým dresem.Profimedia
Netrvalo to příliš dlouho. Necelé čtyři dny poté, co na veřejnost prosákla informace, že Kylian Mbappé (25) oznámil vedení PSG svůj letní odchod, přichází španělská Marca s další zásadní zprávou. Francouzská hvězda má podle renomovaného deníku mít už dva týdny uzavřenou dohodu s Realem Madrid.

"Od 1. července se Kylian Mbappé stane hráčem Realu Madrid, už dva týdny mají uzavřenou dohodu," píše Marca na svém webu. Podle informací španělského deníku se Mbappé upsal královskému klubu na pět let.

Jasno mezi Mbappém a Realem mělo být údajně už od května loňského roku, kdy Francouz oznámil vedení PSG, že nevyužije nepovinné třetí období své smlouvy.

Jak zjistili kolegové ze španělské a francouzské redakce Livesport Zpráv, navrhovaná mzda určitě nepřesáhne 25 milionů eur (635 milionů korun) včetně bonusů. Tím by se Mbappé vyrovnal dalším hvězdám v týmu, jako jsou Brazilec Vinícius Junior a Angličan Jude Bellingham (ti jsou na 20 milionech a 4 v bonusech).

Pérez, který se pečlivě stará o klubové finance, nehodlá vyvolat rozkol v šatně obcházením nastavených platových hladin, které v úspěšném období klubu dobře fungují.

Čísla, která přivedou Mbappého do Madridu

Bílý balet ovšem ví, že i v téhle nabídce je háček. Ačkoli bude na Mbappého čekat výrazně skromnější plat a Real jej může získat jako volného hráče bez toho, aby platil PSG přestupní částku, "zadarmo" ho rozhodně nepřivede. Podle informací španělské redakce Livesport Zpráv čeká na francouzskou hvězdu rekordní podpisový bonus, který by mohl přesáhnout 100 milionů eur (2,5 miliardy korun).

Podle serveru Footmercato měl dokonce prezident Realu Madrid Florentino Pérez v šatně oznámit, že Mbappé bude na dresu nosit číslo 10, které momentálně patří Luku Modričovi. Chorvatský velikán, jenž kroutí v Los Blancos 12. sezonu, má po sezoně odejít.