Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #269: Nominovat Kuchtu na Euro jsem se rozhodl až před pár dny, říká Ivan Hašek

Livesport Daily #269: Nominovat Kuchtu na EURO jsem se rozhodl až před pár dny, říká Ivan Hašek
Livesport Daily #269: Nominovat Kuchtu na EURO jsem se rozhodl až před pár dny, říká Ivan HašekLivesport
Česká fotbalová reprezentace má za sebou další milník na cestě k letnímu mistrovství Evropy, trenér Ivan Hašek (60) totiž v úterý oznámil šestadvacetičlennou nominaci. Vybranou partu čeká už o víkendu odjezd na přípravný kemp do Schladmingu, kde by měla vykrystalizovat základní sestava pro první zápas ve skupině proti Portugalsku. Nejen o tom, jak přemýšlel o nominaci, nebo proč nevzal některé osvědčené hráče, dnes v podcastu Livesport Daily vypráví trenér českého národního týmu Ivan Hašek.

Hašek v podcastu prozradil, že do poslední chvíle váhal ohledně nominace Jana Kuchty. "Chtěl jsem s ním před nominací mluvit, mluvil jsem s ním tedy v pondělí, den před oznámením, kdo pojede. Sešli jsme se a na základě toho jsem se rozhodl, že ho nominuju. Zajímalo mě, jak se k tomu všemu staví a viděl jsem, že si uvědomuje svou chybu a staví se k tomu dobře," je přesvědčený reprezentační trenér. "Samozřejmě mi vadí pokřik Kuchta Belmondo, že si vzal to triko. Mluvili jsme o tom. Teď má šanci všechno napravit a třeba budou příště už fanoušci řvát Kuchta Česko," dodává Hašek.

Reprezentační kouč také přiznal, že díky rozšíření nominace na 26 hráčů mohl povolat víc mladých, pro které bude cílem na Euru hlavně sbírat zkušenosti. "Je to jeden z našich cílů, protože myslím i na mistrovství světa za dva roky, takže jsme chtěli, aby mladí kluci poznali atmosféru takového turnaje. V budoucnu budou dostávat víc šancí, tak se jim ty zkušenosti budou hodit," vysvětluje Hašek. 

Hašek plánuje používat při motivaci před turnajem i příklad čerstvě zlatých českých hokejistů z pražského mistrovství světa. "Týmovost, disciplína a euforie všech okolo, z toho si můžeme brát příklad. Sám jsem byl fanoušek a byl jsem nadšený. Když jsem viděl ten fofr v zápase se Švédskem, tak jsem po zápase odcházel úplně šťastný. A to musí být i naše motivace, udělat radost všem těm lidem, kteří nás přijedou podpořit nebo nám budou fandit z domova," dodal.

Livesport Daily #269: Nominovat Kuchtu na EURO jsem se rozhodl až před pár dny, říká Ivan Hašek
Livesport

Ve středeční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Proč na Euro nejede Filip Panák?

Proč pravděpodobně budeme mít nejmladší trojici brankářů ze všech týmů?

Jak trenér oznamoval smutnou zprávu hráčům, které do nominace nevybral?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.