Atalanta si po porážce ve finále poháru vylepšila náladu postupem do Ligy mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atalanta si po porážce ve finále poháru vylepšila náladu postupem do Ligy mistrů

Atalanta vyhrála v Lecce 2:0.
Atalanta vyhrála v Lecce 2:0.AFP
Atalanta po prohře ve finále Coppa Italia zabrala a výhrou 2:0 v Lecce si ve 37. kole Serie A zajistila postup do příštího ročníku Ligy mistrů. K pátému ligovému vítězství v řadě nasměroval klub z Bergama po změně stran střídající Charles De Ketelaere. Perfektní formu potvrdil i Gianluca Scamacca, jenž na první branku asistoval a druhou vstřelil. Hosté se zároveň dobře naladili na finále Evropské ligy, které odehrají proti Leverkusenu ve středu 22. května. Druhé sobotní utkání ovládl Turín FC, doma porazil AC Milán 3:1 a udržel si teoretickou naději na evropské poháry.

Lecce – Atalanta 0:2

Na začátku utkání byli přítomní fanoušci svědky útočné hry s množstvím šancí na obou stranách. Více měla ze hry přece jenom hostující Atalanta, která se snažila na pátém místě ligové tabulky navýšit náskok na dotírající AS Řím.

Hra se však postupem času srovnala a na konci prvního poločasu málem přišel pro Orobici trest, gól domácích fotbalistů ovšem kvůli ofsajdovému postavení Patricka Dorgua uznán nebyl.

Scamaccovy statistiky proti Lecce.
Scamaccovy statistiky proti Lecce.Opta by Stats Perform / AFP

Nedlouho po návratu hráčů z kabin se po rychlém protiútoku prosadili Lombarďané zásluhou střídajícího De Ketelaera, který si tváří v tvář vyběhnuvšímu brankáři Wladimiru Falconemu troufl na efektní lob.

V 53. minutě bylo pro žlutočervené ještě hůře. Na rohový kop z pravé strany si totiž špatně vyběhl do té doby bezchybný gólman domácích, a Scamacca tak akorát uklidil hlavou míč do opuštěné brány.

Turín FC – AC Milán 3:1

Překvapivý triumf Býků nad letošním vicemistrem se začal rodit v průběhu úvodního dějství, kdy první trefy před vlastním publikem od konce března postupně zařídili Duván Zapata a Ivan Ilič. Rossoneri tak potvrdili, že se jim na hřišti piemontského klubu nedaří, neboť zde vyhráli od konce roku 2012 pouze jednou.

Tabulka Serie A