Nečasova premiéra? Už večer proti Britům. Jsem ready, nepřijel jsem odpočívat, řekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nečasova premiéra? Už večer proti Britům. Jsem ready, nepřijel jsem odpočívat, řekl

Martin Nečas krátce po příjezdu na šampionát.
Martin Nečas krátce po příjezdu na šampionát.Profimedia
Krátce před polednem vyrazil z letiště v pražské Ruzyni, po půl jedné už byl v O2 areně. Útočník Martin Nečas (25) zvládl po pátečním vyřazení Caroliny bleskový přesun do Česka a jako očekávaná spása a velká hvězda posílil hokejovou reprezentaci na mistrovství světa. Druhý nejproduktivnější Čech v této sezoně NHL stihl týmový mítink, vyzvedl si dres s číslem 98 a už večer si v něm může odbýt premiéru. "Bylo by fajn začít hned," řekl, když zhruba sedm hodin před utkáním s Brity předstoupil před novináře.

Co pro vás znamená zahrát si na mistrovství světa, které hostí Česko? V situaci, kdy není úplně jiná vaše budoucnost v NHL…

"Je to sen každého českého hráče. Samozřejmě mou prioritou bylo vyhrát Stanley Cup, nicméně když jsme vypadli, myšlenky mi mířily sem na šampionát. Jsem rád, že jsem se připojil co nejdřív a že tady můžu být."

Máte za sebou dlouhou cestu přes noc, nastoupíte večer proti Británii?

"Uvidíme, jsem ready. Ještě jsem pořádně nemluvil s trenéry, ovšem nepřijel jsem sem odpočívat. Myslím, že bude dobré začít už dnes."

S realizačním týmem jste už nějakou dobu v kontaktu. Bavili jste se o vaší roli v týmu?

"Ještě ne, všichni se to dozvíme večer. Jsem tu zatím chvilku, všechno je to narychlo. S trenéry jsem měl zatím jen zběžný mítink…"

Váš přesun a posezonní procedury v Carolině proběhly velice rychle. Měl jste takový scénář připravený?

"Výstupní lékařskou prohlídku jsem dělal rovnou po zápase s doktory. Snažil jsem se to zvládnout s ohledem na národní tým co nejrychleji. Ještě ráno jsem měl v Americe schůzku s trenéry a odpoledne jsem vyrazil."

Přivezl jste si z play off nějaké šrámy?

"Nějaké mám, ovšem bližší podrobnosti si nechám pro sebe. Není to nic, co by mi bránilo hrát."

Preview zápasu Česko – Velká Británie.
Livesport CZ + SK

Sledoval jste na dálku, jak si vedou Češi na šampionátu?

"Viděl jsem všechny zápasy, až na ten poslední, kdy jsem byl v letadle. Kluci zatím hráli dobře, fanoušci je ženou dopředu. Měl jsem z toho až husí kůži, když jsem viděl, kolik lidí na zápasy chodí. A to nejenom na české, ale i ostatních týmů. Psal jsem si hráči, které znám z Kanady, říkali, že jsou nadšení. Takže opravdu první myšlenky potom, co jsme vypadli z play off, jsem měl na tohle mistrovství."

Zpráva o tom, že se k týmu připojíte, vyšla najevo během pátečního utkání s Rakouskem. A publikum v O2 areně ji přijalo bouřlivým potleskem. Jak se to poslouchá?

"Národní tým je srdeční záležitost, navíc se hraje v Česku, těším se na první start. Doufám, že to dotáhneme co nejdál."

Česko – Velká Británie (20:20+audiokomentář)