Rittich bude i v další sezoně hájit barvy Los Angeles, s klubem se domluvil na roční smlouvě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rittich bude i v další sezoně hájit barvy Los Angeles, s klubem se domluvil na roční smlouvě

Rittich bude i v další sezoně hájit barvy Los Angeles.
Rittich bude i v další sezoně hájit barvy Los Angeles.Profimedia
David Rittich (31) bude v NHL i nadále hájit branku Los Angeles. Kings na webu oznámili, že s českým gólmanem, jenž se mohl stát po sezoně volným hráčem, podepsali nový roční kontrakt na rovný milion dolarů.

"Vše se odehrálo velice rychle, řekl bych za 24 hodin, takže jsem ani nebyl nervózní. Jsem rád, že jsme se dohodli před otevřením trhu s volnými hráči. A jestli se mi ulevilo? Trošičku jo. Nejistota, kde budu hrát, není a teď se mohu soustředit na práci v létě," řekl Rittich v nahrávce pro média od agentury Sport Invest, která jej zastupuje.

Jihlavský rodák Rittich má za sebou statisticky nejúspěšnější sezonu v zámořské soutěži. Ve 24 duelech, z nichž do 22 nastoupil od začátku, si připsal kariérní maxima v průměru obdržených gólů na zápas (2,15), procentuální úspěšnosti zásahů (92,1) a vychytaných nulách (3).

"Trošku jsem se srovnal s věcmi, které se staly v minulosti. Trochu jsem poupravil letní přípravu, byl jsem výborně připravený po fyzické i hokejové stránce. Myslím si, že si vše parádně sedlo," uvedl Rittich ke svým sezonním statistikám.

Statistiky Davida Ritticha ze sezony 2023/24.
Statistiky Davida Ritticha ze sezony 2023/24.Livesport

Sezonu přitom Rittich začal na farmě v Ontariu a do hlavního týmu ho Kings povolali až krátce před Vánoci. Účastník mistrovství světa z roku 2018 odchytal také dva zápasy play off, ale nezabránil porážkám a vyřazení v 1. kole od Edmontonu.

"S vedením organizace i spoluhráči jsem si sedl. Vlastně jediná černá kaňka je, že jsme v play off nedošli dál, i když si myslím, že jsme na to měli. Samozřejmě ale chápu, že jsem se nahoru dostal i díky zranění (Pheonixe) Copleyho. Doufám ale, že jsem svoji šanci chytil za pačesy," řekl Rittich.

Hráčem Los Angeles se Rittich stal loni v červenci, s kalifornským klubem tehdy jako volný hráč podepsal roční jednocestnou smlouvu na 875 tisíc dolarů. Do NHL bývalý brankář extraligové Mladé Boleslavi vstoupil v sezoně 2016/17 jako nedraftovaný hráč v dresu Calgary. Chytal také za Toronto, Nashville a Winnipeg.

V základní části má Rittich na kontě 196 utkání s průměrem 2,78 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 87,2 procenta. V play off chytal čtyřikrát, v roce 2020 se zúčastnil Utkání hvězd NHL.