Hyka předčasně skončil v Pardubicích a hlásí se v Praze, stal se posilou Sparty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hyka předčasně skončil v Pardubicích a hlásí se v Praze, stal se posilou Sparty

Hyka strávil v Pardubicích dvě sezony.
Hyka strávil v Pardubicích dvě sezony.Profimedia
Hokejový útočník Tomáš Hyka (31) předčasně skončil v Pardubicích a v extralize bude pokračovat v dresu Sparty. Dynamo se po sezoně s reprezentantem dohodlo na ukončení kontraktu platného do roku 2028 a Hyka následně podepsal v Praze tříletou smlouvu.

Hyka působil v Pardubicích od sezony 2022/23, kdy do Dynama přišel společně s bývalými spoluhráči z Čeljabinsku útočníkem Lukášem Sedlákem a brankářem Romanem Willem. Všechny tři opory východočeského celku před rokem podepsaly v Pardubicích smlouvy do roku 2028.

Po sezoně, jež pro Dynamo skončila porážkou ve finále s Třincem, se Pardubice rozhodly s Hykou rozvázat smlouvu. "Agent mi po sezoně zavolal, že chtějí v Pardubicích ukončit spolupráci, takže jsme hledali, kdo by měl zájem. Sparta se hned ozvala, měla největší zájem, takže jsem už nechtěl čekat. Sparta je skvělý klub a navíc budu doma. V Praze máme dlouhodobé bydlení," uvedl Hyka na webu svého nového zaměstnavatele.

"Život jde dál. Angažmá ve Spartě je pro mě velká motivace a chci hlavně sám sobě ukázat, že hokej hrát umím," uvedl útočník, jenž zvažoval i zahraniční. "Čekali jsme na nějaké Švýcarsko, ale nechtěl jsem čekat dlouho. Když se vám ozve Sparta, nejde ji odmítnout. Jsem rád, že z její strany zájem byl, je to pro mě nová výzva. Mám možnost být v týmu, který je jeden z nejlepších v extralize, takže se těším."

Mladoboleslavský rodák získal s Pardubicemi v extralize letos stříbro a loni bronz. V základní části odehrál během dvou sezon 80 zápasů, ve kterých zaznamenal 20 gólů a 49 asistencí. V play off byla jeho bilance o poznání slabší: ve 37 duelech vstřelil jen dva góly a zapsal 10 asistencí, v letošních 16 utkáních ve vyřazovací části se netrefil ani jednou.

"Tomáš u nás odvedl kus práce a pomohl Dynamu dvakrát zvítězit v základní části extraligy, za to i za jeho služby jménem celého klubu děkuji. Nyní se naše cesty rozchází. Po dvou letech se stejným kádrem nás čeká drobná přestavba. Pracujeme na získání útočníka jiné typologie," uvedl k Hykově odchodu sportovní ředitel Pardubic Petr Sýkora.

Hyka má na kontě 27 utkání v NHL v dresu Vegas, působil také v mateřské Mladé Boleslavi či švédském Färjestadu. Česko reprezentoval na mistrovství světa 2017 a 2018 a olympijských hrách v roce 2022.

Další extraligové přestupy