Oba úvodní tréninky před Velkou cenou Emilia Romagna ovládl Leclerc, Verstappen ztrácel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oba úvodní tréninky před Velkou cenou Emilia Romagna ovládl Leclerc, Verstappen ztrácel

Aktualizováno
Charles Leclerc ovládl oba tréninky v Imole.
Charles Leclerc ovládl oba tréninky v Imole.Profimedia
Monacký pilot Charles Leclerc (26) z Ferrari vyhrál oba úvodní tréninky před Velkou cenou Emilia Romagna vozů formule 1. Šestadvacetiletý rodák z Monte Carla porazil v první části Brita George Russella (26) z Mercedesu o 104 tisícin sekundy, později triumfoval o 192 tisícin před Australanem Oscarem Piastrim (23) z McLarenu. Vedoucí muž šampionátu Max Verstappen (26) z Red Bullu zajel na trati v Imole pátý a sedmý čas.

Velká cena Emilia Romagna je prvním evropským závodem v letošní sezoně. Týmy Red Bull, Ferrari, Mercedes či Aston Martin nasadily ve svých vozech různá vylepšení.

První trénink byl na chvíli přerušen poté, co Alexander Albon z Thajska musel kvůli technickým potížím odstavit svůj williams. V týmu Haas dostal příležitost britský jezdec Oliver Bearman, který nahradil v úvodním tréninku Dána Kevina Magnussena. Devatenáctiletý pilot, který už v kokpitu Ferrari dojel letos sedmý v Saúdské Arábii, obsadil 15. místo.

Také ve druhém tréninku byl nejrychlejší Leclerc, jenž může zabojovat o první vítězství v sezoně. Úřadující mistr světa Verstappen se potýkal s horší přilnavostí a ztratil na něj 541 tisícin.

Nizozemec se pokusí v sedmém leošním závodě zaútočit na sedmý kvalifikační triumf, což se dosud povedlo jen Francouzi Alainu Prostovi v roce 1993. Může také získat osmou pole position za sebou a dorovnat absolutní rekord Brazilce Ayrtona Senny ze sezon 1988 a 1989.

Program Velké ceny Emilia Romagna bude pokračovat sobotním třetím tréninkem, po němž se uskuteční od 16:00 kvalifikace. Závod začne v neděli o hodinu dříve.

F1: Velká cena Itálie (Emilia Romagna)