Prodloužit, nebo prodat. Leverkusen má jasný plán s Tahem, nechce ho pustit zadarmo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prodloužit, nebo prodat. Leverkusen má jasný plán s Tahem, nechce ho pustit zadarmo

O Jonathana Taha je na trhu logicky zájem.
O Jonathana Taha je na trhu logicky zájem.AFP
Bayer Leverkusen chce prodloužit smlouvu s obráncem Jonathanem Tahem (28). Pokud se to Farmaceutům nepodaří, je vedení čerstvého bundesligového mistra připravené reprezentačního stopera prodat, aby po vypršení smlouvy v červenci příštího roku neodešel jako volný hráč zadarmo.

Tah obléká dres Leverkusenu od července 2015, kdy přišel za 9,5 milionů eur (asi 240 milionů korun) z Hamburku. V aktuální ligové sezoně odehrál 28 zápasů, vstřelil čtyři góly a byl klíčovou postavou souboru trenéra Xabiho Alonsa.

Bayer pod vedením španělského kouče v sobotu prodloužili svou sérii neporazitelnosti na 46 zápasů, když zachránil remízu 2:2 se Stuttgartem v posledních vteřinách.

Právě Tah je stěžejním článkem sestavy, která tuhle neuvěřitelnou sérii táhne. "Chceme s ním prodloužit smlouvu. Jsme klub, který nenechává hráče odejít na volný přestup. To znamená, že musíme prodloužit smlouvu, jinak budeme nuceni Taha prodat," řekl šéf Leverkusenu Fernando Carro.

O Taha údajně projevil zájem Bayern Mnichov, který byl Leverkusenem sesazen po 11 titulech v řadě z bundesligového trůnu. "S Jonathanem jsme mluvili, velmi si ho vážíme a on ví, že ho všichni chceme v Leverkusenu udržet. Ale respektujeme jeho přání a uvidíme, jestli nakonec zůstane," dodal Carro.