Rakousko přišlo o Alabu. Obránce Realu musel na operaci s kolenem a na Euru si nezahraje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rakousko přišlo o Alabu. Obránce Realu musel na operaci s kolenem a na Euru si nezahraje

David Alaba si kvůli zranění nezahraje na evropském šampionátu.
David Alaba si kvůli zranění nezahraje na evropském šampionátu.Profimedia
David Alaba (31) je od poloviny prosince mimo hru a pobyt na marodce Realu Madrid si protáhne. Rakouský obránce má vážně zraněné levé koleno, nezahraje si na letošním mistrovství Evropy a vedle letní přípravy přijde i o úvod příštího ligového ročníku, tento týden se podrobil další operaci.

Alaba se zranil během prosincového zápasu proti Villarrealu, tehdy si přetrhl přední zkřížený vaz, k tomu poškodil i meniskus a o několik dní později absolvoval operaci. Už tehdy byl návrat stanoven nejdříve na srpen, během léčby se ovšem vyskytly další komplikace a lékařský tým Bílého baletu rozhodl o nutnosti dalšího chirurgického zákroku.

Rakouský fotbalista začátkem tohoto týdne odcestoval do vlasti a ve středu se v Innsbrucku podrobil artroskopické operaci. Vše nezůstane bez následků a podzimní návrat bude muset Alaba odložit o několik dalších týdnů.

Rakousko se kvalifikovalo na letošní evropský šampionát v Německu a Alaba si na turnaji nezahraje, chybět by přesto neměl. K zajímavému tahu se měl odhodlat trenér Ralf Rangnick, když si někdejší oporu Bayernu Mnichov údajně vybral jako asistenta, podle agentury APA své rozhodnutí oznámí v úterý společně s nominací na mistrovství.

Euro 2024: Program