Krejčí nebyl za držení Chytila vyloučen správně. Úmysl nebyl prokazatelný, tvrdí komise

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčí nebyl za držení Chytila vyloučen správně. Úmysl nebyl prokazatelný, tvrdí komise

Ladislav Krejčí v souboji s Mojmírem Chytilem.
Ladislav Krejčí v souboji s Mojmírem Chytilem.Profimedia
Kapitán Sparty Ladislav Krejčí (25) podle vyjádření komise rozhodčích FAČR správně neobdržel červenou kartu za zákrok na slávistu Mojmíra Chytila (25). "Z dostupných záběru není prokazatelné, že se jednalo o úmysl zranit hráče," uvedla komise, podle níž nešlo prokázat úmysl hostujícího hráče ani při srážce slávisty Ivana Schranze (30) s domácím Lukášem Sadílkem (27).

Letenští dohrávali derby bez vyloučeného Lukáše Haraslína, který dostal druhou žlutou kartu ve druhém poločase. Velký ohlas vzbudil také souboj z 30. minuty, kdy Krejčí stáhl Chytila, jehož ruka se ohnula do velmi nepřirozeného úhlu. Rozhodčí Dalibor Černý měl podle komise nařídit přímý volný kop pro Slavii za držení soupeře.

Letenští si stěžovali v 78. minutě, kdy před rozehráním standardní situace zůstal po střetu se Schranzem ležet na trávníku Sadílek. "Z dostupných záběrů nelze prokázat přestupek hráče hostujícího družstva," zní stejný verdikt jako v prvním případě.

Ve skupině o záchranu se Karvinským nelíbilo, že v utkání se Zlínem (2:2) měl Ladislav Szikszay vyloučit Vukadina Vukadinoviče za pokus o udeření soupeře loktem v přerušené hře. Komise však potvrdila, že udělení žluté karty bylo dostatečným trestem. Vukadinovič soupeře nezasáhl. Pokud by se tak stalo, následovat by muselo vyloučení za hrubé nesportovní chování.

Chyba se nestala ani v odvetě semifinále skupiny o Evropu mezi Olomoucí a Hradcem Králové (1:3). V 80. minutě utkání sudí Dominik Starý na základě intervence kolegy u videa Ondřeje Berky správně neuznal branku Hanáků pro ofsajd. Yunusa Muritala v ofsajdové pozici svedl se soupeřem souboj o míč a tím ho ovlivnil.

Komise rozhodčích se od této sezony veřejně vyjadřuje vždy ke čtyřem situacím z kola, které vyberou média. Ostatní momenty si komise vyhodnocuje interně.

Program FORTUNA:LIGY