Mistr uplatnil další opci, stoprocentní sparťan už je i z brankáře Vindahla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mistr uplatnil další opci, stoprocentní sparťan už je i z brankáře Vindahla

Peter Vindahl je neodmyslitelnou součástí Sparty v aktuální sezoně.
Peter Vindahl je neodmyslitelnou součástí Sparty v aktuální sezoně.Profimedia
Po Srbovi Veljku Birmančevičovi (26) využila fotbalová Sparta během pár dní možnost změnit hostování v přestup také u Petera Vindahla (26). Dánský brankář, který doposud na Letné pouze hostoval z nizozemského AZ Alkmaar, podepsal s úřadujícím ligovým mistrem víceletý kontrakt. "Cítím se tu jako doma už od prvního dne," uvedl rodák z Helsingoru pro klubový web.

Do Sparty přišel loni v červenci po prvním odehraném ligovém kole a jeho angažmá bylo překvapením. Fanoušci totiž čekali, že se klubu povede domluvit s Matějem Kovářem, jenž jej v minulé sezoně dovedl k titulu. Jenže s ohledem na blížící se boj o Ligu mistrů vedení muselo otázku gólmanů vyřešit rychle.

"Peter má zkušenosti ze zahraničních lig i evropských pohárových zápasů. Je to brankář, který má fyzické parametry i schopnosti, které si u tohoto postu představujeme," uvedl sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický, když Vindahla přivedl.

Od té doby bývalý brankář Nordsjaelandu, Norimberku či Alkmaaru odchytal ve sparťanském dresu 34 utkání, v nichž inkasoval 38 branek. Povedl se mu zejména dvojzápas proti Kodani v předkole Ligy mistrů. Individuální statistiky, mezi něž se řadí i 12 čistých kont, si zhoršil ve čtvrtek, kdy dostal hned pět gólů v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy od Liverpoolu. 

S devíti vychytanými nulami vládne statistikám této ligové sezony, ve 21 zápasech si připsal 58 zákroků. "Od začátku jsem součástí jedné velké rodiny a neočekávám, že by se v tomto ohledu mělo něco měnit. Jsem opravdu šťastný," řekl pro klubový web dánský brankář, který zaujal svým klidem a hrou nohama.

Analýza přestupů: Diaby skýtá Aston Ville všestrannost, Vindahl je pro Spartu otazníkem