Lingard si vyzkouší netradiční angažmá v Jižní Koreji, Soulu se upsal na dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lingard si vyzkouší netradiční angažmá v Jižní Koreji, Soulu se upsal na dva roky

Lingard bude hájit barvy Soulu.
Lingard bude hájit barvy Soulu.Profimedia
Do korejské ligy překvapivě vedou další kroky Jesseho Lingarda (31), který byl bez angažmá po letním konci v Nottinghamu Forest. Bývalý anglický reprezentant se stal posilou FC Soul.

Lingard, jenž byl s hodnotou šest milionů eur nejcennějším volným hráčem, v posledních měsících trénoval s West Hamem nebo saúdskoarabským Al Ettifaqem, nakonec se však rozhodl pro první zahraniční angažmá. "Největší jméno v historii K League," představil Soul známou akvizici, která podle nepotvrzených zpráv podepsala smlouvu na dva roky.

"FC Soul začal s náborem známých jmen se schopnostmi a popularitou a důsledně se snaží účinně podporovat vzestup K League a rozvoj korejského fotbalu. Tento podpis také odráží perspektivní vizi FC Soul a Lingarda," stojí v prohlášení jihokorejského celku.

"Chci se co nejdříve dostat do středu dění v K League tím, že prokážu svou oddanost týmu a vyzrálý přístup. Na základě respektu ke korejskému fotbalu se těším, že budu co nejdříve reprezentovat K League tím, že budu hrát dobrý fotbal za svůj nový tým FC Soul. Těším se na setkání s trenérem Gi-dong Kimem a na to, jak se v týmu uplatním," řekl po podpisu smlouvy Lingard.

Lingard je odchovancem Manchesteru United, kde se však nikdy trvale neusadil v základní sestavě, nejvíce na sebe přitom upozornil ve druhé polovině sezony 2020/21 na hostování ve West Hamu. Dvaatřicetinásobný anglický reprezentant se posléze vrátil do mateřského klubu a následně přestoupil do Nottinghamu Forest, kde mu však angažmá nevyšlo.

Další přestupy a spekulace