De Gea se mohl vrátit do Premier League, odmítl velkorysou nabídku Nottinghamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea se mohl vrátit do Premier League, odmítl velkorysou nabídku Nottinghamu

De Gea se rozhodl, že nabídku Nottinghamu nevyužije.
De Gea se rozhodl, že nabídku Nottinghamu nevyužije.Profimedia
Mohl z toho být velký návrat do Premier League, bývalý gólman Manchesteru United David de Gea (33) se ale rozhodl dát Nottinghamu Forest košem. Klub přitom gólmanovi nabídl pro jaro pozici jedničky a tedy jistotu, že bude chytat. On ale stejně odmítl.

Od loňského léta je bez práce poté, co se pakoval z Old Trafford. Manchester United už nestál o jeho služby. De Gea byl od té doby spojován s řadou přestupů, zprávy z minulého měsíce dávaly najevo, že se bude stěhovat do Saúdské Arábie.

Teď vyšlo najevo, že Španěl odmítl šanci na návrat do Premier League. Podle The Athletic se Nottingham snažil v lednu při hledání nového brankáře přesvědčit De Geu, aby zamířil na City Ground a pomohl klubu se záchranou mezi anglickou elitou. Tým během 22 zápasů v nejvyšší soutěži dostal čtyřicet branek a patří v tomto směru mezi nejhorší v soutěži, kde je zatím šestnáctý a dva body jej dělí od sestupových příček.

Nottingham má záchranářské starosti.
Nottingham má záchranářské starosti.Livesport

Nottingham nabídl De Geovi jistotu, že bude pravidelně nastupovat, a to až do konce sezony. Zkušený brankář však krátkodobou výpomoc odmítl. Forest se nakonec povedlo získat belgického gólmana Matze Selse za 5,1 milionu liber. Zmíněný zdroj uvádí, že se Belgičan o zájmu anglického klubu dozvěděl ráno v den uzávěrky přestupů. Přesto došlo k dohodě.

De Gea během jedenácti sezon na Old Trafford odehrál za Manchester United 545 zápasů. Oslavil tam triumf v Premier League, vyhrál FA Cup, Evropskou ligu, dva Ligové poháry a třikrát se radoval po Community Shield. Dál je tak volným hráčem.

Další přestupy a spekulace