Podaří se Portu udržet největší ofenzivní zbraň? O střelce mají zájem Newcastle či Arsenal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Podaří se Portu udržet největší ofenzivní zbraň? O střelce mají zájem Newcastle či Arsenal

Evanilson nemá o zájemce nouzi.
Evanilson nemá o zájemce nouzi.Profimedia
Letní přestupové okno dává jasný signál, že velký zájem bude především o kanonýry. Slavné klubové značky chtějí před novou sezonou posilovat a tento krok se týká i účastníků Premier League. Podle dostupných informací plánují tento tah učinit Chelsea, Manchester United, Arsenal či Newcastle.

Poslední dva zmiňované kluby se mají podle zpravodajského serveru HITC soustředit na 24letého brazilského legionáře Evanilsona. Ten je v hledáčku evropských gigantů už delší dobu, neboť v barvách Porta odvádí skvělou práci.

Evanilson přišel do Porta v létě 2020 z brazilského klubu Tombense a postupně se vypracoval do role klíčového hráče týmu. V aktuálním ročníku je jeho střelecký apetit velmi znát, neboť má na svém kontě již 22 gólů napříč všemi soutěžemi.

Kariérní bilance v Portu.
Kariérní bilance v Portu.Livesport

O jeho kvalitách vypovídá i herní vytížení. V 35 zápasech posbíral téměř 2500 minut. Jeho konzistentní výkony vzbuzují pozornost především v Premier League. Arsenal se netají choutkami získat během léta nového střelce a o jeho kvalitách se měl možnost přesvědčit i tamní kouč Mikel Arteta v rámci vyřazovací fáze aktuálního ročníku Ligy mistrů.

Newcastle už avizoval, že v létě bude na přestupovém trhu aktivní a šetřit nebude. Po vydařené loňské sezoně došlo vedení k závěru, že je nutné investovat do kádru, pokud mají mít Straky i nadále ambice bojovat o cenné trofeje a figurovat v pohárové Evropě. Zájem o Evanilsona dokládá i fakt, že zástupci anglického klubu byli spatřeni na tribuně během zápasu Porta s Estorilem.

Evanilson by se mohl stát konkurencí pro Isaka.
Evanilson by se mohl stát konkurencí pro Isaka.Opta by Stats Perform