Do Brna se po šesti letech vrací Hynek Zohorna, v klubu naopak končí gólman Furch

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do Brna se po šesti letech vrací Hynek Zohorna, v klubu naopak končí gólman Furch

Zohorna se po šesti letech vrací do Brna.
Zohorna se po šesti letech vrací do Brna.Profimedia
K hokejistům Komety Brno se po šesti letech strávených na zahraničních angažmá vrací útočník Hynek Zohorna (33), bronzový medailista z předloňského mistrovství světa a účastník olympijských her v Pekingu. Moravský klub na Facebooku oznámil také příchody útočníka Roberta Říčky (34) z Pardubic a brankáře Michala Postavy (22) z prvoligového Přerova, jenž doplní gólmanskou sestavu po čerstvě ohlášeném odchodu Dominika Furcha (34) do Mladé Boleslavi, kde podepsal smlouvu na tři roky.

Zohorna přichází ze švédského Oskarshamnu, kde strávil tři sezony. Předtím působil v Chabarovsku v KHL, první ročník po odchodu z Brna odehrál ve finské lize za Pelicans Lahti. S Kometou Zohorna získal v letech 2017 a 2018 český titul a má z předchozího působení v klubu kompletní medailovou sbírku.

Extraligu hrál krátce i za Pardubice, v nejvyšší domácí soutěži má rodák z Havlíčkova Brodu na kontě včetně play off 401 startů a 161 bodů za 70 gólů a 91 asistencí. V 75 utkáních oblékl reprezentační dres s bilancí devět gólů a 17 přihrávek.

O rok starší Říčka odehrál poslední tři sezony v Pardubicích, předtím nastupoval za pražskou Spartu a Zlín a jen šest zápasů mu chybí k dovršení pětistovky extraligových startů. Za 11 sezon nasbíral v nejvyšší soutěži 251 bodů (144+107).

Postava míří do Brna s vizitkou nejlepšího gólmana Chance ligy, za nějž jej zvolili zástupci klubů z druhé nejvyšší soutěže. V uplynulé sezoně měl nejvyšší úspěšnost zákroků (94,28 procenta), inkasoval v průměru 1,84 gólu na zápas a šestkrát udržel čisté konto.

Odchod Furcha

Furch patřil ke klíčovým postavám Komety. Za poslední sezonu odchytal v základní části i přes dvouměsíční absenci kvůli zranění 31 zápasů, v průměru inkasoval 2,20 branky na zápas, měl úspěšnost zákroků 91,88 procenta a třikrát udržel čisté konto. Dalších šest startů přidal v play off (průměr 2,33 a úspěšnost 92,22), Kometu ale ve čtvrtfinále vyřadil Litvínov.

S Jihomoravany měl smlouvu ještě i na další sezonu, požádal ale o její rozvázání. "Už v průběhu ročníku jsem se rozhodl, že bych chtěl z rodinných důvodů tu nadcházející sezonu řešit, abych byl blíže Praze, blíže rodině. Ve hře bylo pár klubů, nakonec jsme se dohodli tady," vysvětlil Furch.

Mladá Boleslav pro něho bude v extralize čtvrtou zastávkou po angažmá ve Slavii, krátkém působení v Plzni a právě v Brně. Bohaté zkušenosti má také z KHL a švédské nejvyšší soutěže. S reprezentací se zúčastnil dvou světových šampionátů a olympijského turnaje v Pchjongčchangu.

Přestupy v extralize ONLINE