Mikliš a Hrehorčák dostali od disciplinárky trest na dva zápasy, Hladonik musí zaplatit pokutu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mikliš a Hrehorčák dostali od disciplinárky trest na dva zápasy, Hladonik musí zaplatit pokutu

Hrehorčák přijde i o prestižní duel s Dynamem.
Hrehorčák přijde i o prestižní duel s Dynamem.Profimedia
Sparťanský obránce Ondřej Mikliš (27) a třinecký útočník Patrik Hrehorčák (24) dostali od disciplinární komise dvouzápasové tresty za fauly do oblasti hlavy a krku v pátečním kole hokejové extraligy. O rozhodnutí šéfa komise Viktora Ujčíka informovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, Mikliš navíc zaplatí pokutu ve výši 10 procent základního měsíčního příjmu.

Mikliš se provinil v utkání na ledě Hradce Králové. Za zákrok ramenem na útočníka Radka Pilaře v závěru druhé třetiny dostal dvouminutový trest, nyní bude Spartě chybět v nedělním utkání s Karlovými Vary a v úterý v Mladé Boleslavi. Pražané páteční zápas, ve kterém strávili na trestné lavici 20 minut a domácí hráči dvanáct, vyhráli 3:2 po nájezdech.

Hrehorčák už v první třetině duelu s Českými Budějovicemi trefil nedovoleně útočníka Filipa Přikryla. Rovněž on byl za zákrok vyloučen. Hosté z přesilovky zvýšili na 2:0, ale nakonec Oceláři zápas vyhráli 4:3 v prodloužení. Mistrovský tým bude slovenského hráče postrádat v nedělním šlágru v Pardubicích a v úterý v domácím duelu s Kometou Brno.

V pátečním programu si vykoledoval dodatečný trest také karlovarský útočník Jan Hladonik. Ujčík mu vyměřil pokutu ve výši 10 procent základní měsíční odměny za nafilmovaný pád v utkání s Pardubicemi. Už v zápase za to musel Hladonik na trestnou lavici, jeho tým v oslabení inkasoval a soupeř tím nastartoval obrat ze stavu 0:3 k vítězství 4:3 v prodloužení.