San Jose se blíží do Česka. Na soupisce Hertl a Šimek, chybí agilní útočník Raška

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

San Jose se blíží do Česka. Na soupisce Hertl a Šimek, chybí agilní útočník Raška

San Jose dorazí do Česka i s Tomášem Hertlem a Radimem Šimkem.
San Jose dorazí do Česka i s Tomášem Hertlem a Radimem Šimkem.Profimedia
Hokejisté San Jose Sharks odstartují nový ročník NHL v pátek v pražské O2 areně bitvou proti Nashville Predators, ale v Evropě už jsou teď. Čeští fanoušci se najisto mohou těšit na útočnou hvězdu Tomáše Hertla (28) a obránce Radima Šimka (30). Chybět bude naopak forvard Adam Raška (21), který zamířil na farmu do AHL.

Sharks vyrazili v sobotu z Kalifornie do Berlína, kde je čeká aklimatizace a v úterý přátelské utkání s místním týmem Eisbären Berlín.

Na soupisce Sharks nechybí žádná z hvězd, včetně kapitána Logana Coutureho, obránce Erika Karlssona, českého střelce Tomáše Hertla či letních posil Oskara Lindbloma a Luka Kunina.

Utkání Eisbären Berlín - San Jose

Do Prahy se podívá i bývalý zadák extraligového Liberce Radim Šimek, svou aktivní hru naopak nepředvede Adam Raška, který společně například s vítězem Stanley Cupu z roku 2016 Derrickem Pouliotem zamířil do AHL, kde budou oba hájit barvy týmu San Jose Barracuda.

Z ruských hráčů San Jose do Evropy přivezlo pouze útočníka Jevgenije Svečnikova, další forvard Alexander Barabanov a obránce Nikolaj Kňyžov zůstali kvůli zraněním za mořem.

V Evropě už je také tým Nashvillu, který zámoří opustil v sobotu a během neděle již trénoval na ledě ve švýcarském Bernu. S místním týmem odehraje přátelskou bitvu v pondělí ve 20:00.

V barvách Predators se žádný Čech nepředstaví, brankář Tomáš Vomáčka a útočník Jáchym Kondelík zamířili místo odletu na farmu do Milwaukee.

Utkání Bern - Nashville

Páteční utkání Nashville - San Jose

Sobotní utkání San Jose - Nashville