Další hvězdná sestava na Czech Tour. V Jeseníkách se představí i Bahrain Victorious

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další hvězdná sestava na Czech Tour. V Jeseníkách se představí i Bahrain Victorious

Na Czech Tour se představí i Bahrain Victorious.
Na Czech Tour se představí i Bahrain Victorious.Bahrain Victorious
Organizátoři cyklistického závodu Czech Tour ulovili další velkou rybu světového pelotonu. V polovině prázdnin dorazí na nejprestižnější český závod i formace Bahrain Victorious se sportovním ředitelem Romanem Kreuzigerem. "Bahrain Victorious je další lákadlo pro fanoušky. Nepochybně dodají dění v pelotonu výjimečnou dynamiku," uvedl ředitel závodu Leopold König.

Uskupení z arabského poloostrova je šestou stájí z kategorie World Tour, která do Jeseníků zamíří. Už dříve svou účast potvrdili UAE Team Emirates, Visma-Lease a Bike, Intermarché-Wanty, Bora-hansgrohe a DSM-Firmenich PostNL.

"S týmem Bahrain Victorious se zvýšila konkurence v pelotonu, jsem si proto jistý, že nás čekají čtyři velmi atraktivní etapy," řekl spokojený König, jenž závod v minulosti dvakrát vyrál. 

Největšími hvězdami bahrajnské stáje jsou Matej Mohorič a Wout Poels, kteří kromě triumfů na klasikářských monumentech ovládli i několik etap na Tour de France, italském Giru a španělské Vueltě.

Mohorič by v náročných jesenických etapách mohl těžit se své skvělé techniky ve sjezdech. Na svůj nejslavnější triumf na klasice Milán-San Remo v roce 2022 dosáhl právě díky útoku při klesání z vrcholu Poggio. Tehdy za sebou nechal i krajana Tadeje Pogačara nebo hvězdného Nizozemce Mathieuho van der Poela.

Jestli své kvality ukáže i na Moravě zatím není jasné. S ohledem na zdravotní trable superhvězd světového pelotonu po karambolech z jarní části sezony zůstávají nominace pro jednotlivé akce otevřené a není vyloučeno, že Czech Tour pojedou od 25. do 28. července i elitní cyklisté daných stájí.