Tennis Tracker: První lucky loser ve finále Masters. Struff zdolal v Madridu Karaceva

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: První lucky loser ve finále Masters. Struff zdolal v Madridu Karaceva

Jan-Lennard Struff postoupil v Madridu do finále.
Jan-Lennard Struff postoupil v Madridu do finále.@MutuaMadridOpen
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 5. května?
ATP moment dne ze zápasu Alcaraz – Čorič.
Livesport CZ

23:39 – "Je to úžasné. Předtím jsem nad tím ani moc nepřemýšlel. Finále v Mnichově jsem hrál bez diváků, protože byl Covid. A teď budu hrát tady, kde je úžasné publikum. Myslím, že to tak bude i v neděli. Možná mi ale nebudou všichni fandit," usmál se po zápase Struff.

Pozápasový ohlas Jana-Lennarda Struffa.
Livesport CZ

22:55 – Jan-Lennard Struff na antuce v Madridu zdolal 4:6, 6:3, 6:4 Aslana Karaceva, oplatil mu deset dní starou porážku z kvalifikace a jako první lucky loser v historii postoupil do finále turnaje Masters 1000. O vůbec premiérový triumf na okruhu ATP si 33letý Němec zahraje s domácím obhájcem titulu Alcarazem, kterého porazil na předloňském French Open.

Sestřih zápasu Struff – Karacev.
Livesport CZ

20:08 – Francouzský tenista Baptiste Crepatte dostal tříletý zákaz činnosti za ovlivňování zápasů kvůli sázkám. Navíc musí zaplatit pokutu 15 tisíc dolarů. Informovala o tom Mezinárodní jednotka pro bezúhonnost tenisu.

19:45 – Bývalá světová trojka Elina Svitolinová na pátém turnaji po návratu z mateřské poprvé vyhrála dva zápasy po sobě a dnes na antukovém podniku WTA 125k ve francouzském Saint Malo přidala i výhru číslo tři. Osmadvacetiletá Ukrajinka smetla domácí Leoliu Jeanjeanovou 6:3, 6:1 a postoupila do semifinále. V něm vyzve nejvýše nasazenou Američanku Sloane Stephensovou, kterou před pěti lety porazila ve finále Turnaje mistryň.

18:35 – "Znamená to pro mě hodně. Hrát finálový zápas tady v Madridu. Je to pro mě speciální místo," řekl po postupu do finále Alcaraz.

Pozápasový ohlas Carlose Alcaraze.
Livesport CZ

18:14 – Rafael Nadal kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí vynechá i třetí letošní antukový turnaj série Masters v Římě. "Přestože v posledních dnech došlo ke zlepšení, tak tréninkový výpadek je příliš velký. A protože mi chvíli bude trvat, než se do toho zase dostanu, musím dát přednost přípravě," oznámil na sociálních sítích 36letý Španěl, který nehraje od lednového Australian Open.

17:59 – Carlos Alcaraz na domácí antuce v Madridu porazil v den svých 20. narozenin 6:4, 6:3 Chorvata Bornu Čoriče a už jen jen jedna výhra ho dělí od premiérového obhájení titulu na turnaji Masters 1000. Ve finále španělský mladík čeká na vítěze duelu kvalifikantů Karaceva se Struffem.

Sestřih zápasu Alcaraz – Čorič
Livesport CZ

17:30 – Andy Murray nachází zápasový rytmus na antuce na challengeru ve francouzském Aix en Provence. 35letý Brit vyřadil už tři domácí tenisty, po Monfilsovi a Lokolim si dnes poradil i s 18letým Lucou Van Asschem, kterého porazil 6:2, 7:6. V semifinále se trojnásobný grandslamový šampin utká s Kazachem Bublikem, nebo dalším Francouzem Mayotem.

17:07 – Čeští tenisté na domácím antukovém challengeru v pražské Štvanici dohráli. Po Kolářovi ve čtvrtfinále neuspěl ani Dalibor Svrčina, který podlehl 6:4, 1:6, 3:6 Švýcaru Dominicu Strickerovi.

Moment dne WTA z utkání Šwiateková – Kuděrmetěvová.
Livesport

14:39 – Vítězná série Zdeňka Koláře se zastavila na čísle sedm. Šestadvacetiletý Čech, který v neděli triumfoval v Ostravě, skončil na dalším domácím challengeru v Praze ve čtvrtfinále. Dnes na Štvanici nestačil 3:6, 5:7 na Slováka Lukáše Kleina.

12:27 – Dominik Palán si své druhé čtvrtfinále na challengerech nezahraje. Dvaadvacetiletý Čech prohrál ve druhém kole v korejském Kwangdžu 3:6, 2:6 s nasazenou pětkou Emiliem Gómezem.

00:36 – Iga Šwiateková potvrdila výborné vzájemné výsledky proti Veronice Kuděrmětovové, s níž ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila set a potřetí v řadě s ní neprohrála víc než dva gamy. "Jsem nažhavená na další zápas, myslím, že to bude pěkné finále," uvedla před prestižním sobotním duelem s Arynou Sabalenkovou.

Pozápasový rozhovor s Igou Šwiatekovou.
Livesport

00:24 – Světová tenisová jednička Polka Iga Šwiateková deklasovala v semifinále v Madridu Rusku Veroniku Kuděrmětovovou dvakrát 6:1 a podruhé za sebou bude hrát o titul s Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Druhou hráčku žebříčku před dvěma týdny porazila ve finále antukového turnaje ve Stuttgartu. 

Sestřih zápasu Šwiateková – Kuděrmetěvová.
Livesport