Brenda Fruhvirtová neuspěla ani na pátý pokus. Vondroušová v Madridu vítězí dál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brenda Fruhvirtová neuspěla ani na pátý pokus. Vondroušová v Madridu vítězí dál

Aktualizováno
Brenda Fruhvirtová nestačila v Madridu na Annu Kalinskou.
Brenda Fruhvirtová nestačila v Madridu na Annu Kalinskou.Instagram Brendy Fruhvirtové
Brenda Fruhvirtová (16) ani na pátý pokus nepřešla přes první kolo hlavní soutěže na nejvyšším okruhu. Češka startující na divokou kartu sice uhrála svůj první set na této úrovni a vedla 6:2, 4:4, nicméně favorizované Anně Kalinské (24) nakonec na WTA 1000 v Madridu podlehla 6:2, 4:6, 4:6. Naopak už pošesté v sezoně zvládla vstup do hlavní soutěže Markéta Vondroušová (23), jež navázala na dvě výhry z kvalifikace.

Kalinská – B. Fruhvirtová 1:2

Brenda Fruhvirtová vyhrála na profesionální tour všech devět finálových duelů, ale stále čeká na své první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Šestnáctiletá Češka dostala od pořadatelů podniku WTA 1000 v Madridu divokou kartu, ovšem ani pátý pokus jí nevyšel, ačkoli na této úrovni poprvé uhrála set.

Mladší z talentovaných sester začala proti Anně Kalinské skvěle, v úvodním dějství jí povolila pouhé dva gamy a přiblížila se svému premiérovému skalpu Top 100. O osm let starší Ruska však od začátku druhé sady svůj výkon pozvedla, výrazně ubrala na počtu nevynucených chyb a od půlky utkání pořád vedla.

Sestřih zápasu Kalinská – Fruhvirtová
Livesport CZ

Fruhvirtová ale do posledního míče vzdorovala. Ve druhém dějství srovnala z 2:4 na 4:4 a v rozhodujícím nebyla daleko od úspěšné likvidace manka dvou brejků. Jedné z nejtalentovanějších teenagerek nepomohlo k postupu osm es ani to, že v zápase získala o čtyři fiftýny víc než soupeřka.

Kalinská, která do antukového jara vstoupila v Charlestonu, kde mimo jiné vyřadila bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou a dostala se až do čtvrtfinále, vyzve ve druhém kole grandslamovou šampionku Jelenu Rybakinovou. Se světovou sedmičkou má vyrovnanou bilanci.

Vondroušová – Bassolsová 2:0

Petru Kvitovou, Barboru Krejčíkovou, Marii Bouzkovou, Karolínu Muchovou a Lindu Fruhvirtovou doplnila ve druhém kole ještě Markéta Vondroušová. Česká kvalifikantka přehrála 6:1, 6:3 domácí divokou kartu Marinu Bassolsovou.

Sestřih zápasu Vondroušová – Bassolsová
Livesport CZ

Včetně kvalifikace vyhrála sokolovská rodačka třetí zápas během tří dnů a na šestém ze sedmi letošních turnajů zvládla svůj úvodní zápas v hlavní soutěži. Ve druhém kole, které v této sezoně pokaždé přešla, bývalá finalistka Roland Garros Vondroušová vyzve Polku Magdu Linetteovou.

Pozápasový ohlas Vondroušové
Livesport CZ