Stuttgart přebil další penaltový úspěch Kanea a po výhře se Bayernu přiblížil na dva body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stuttgart přebil další penaltový úspěch Kanea a po výhře se Bayernu přiblížil na dva body

Stuttgart se po výhře přiblížil Bayernu na rozdíl pouhých dvou bodů.
Stuttgart se po výhře přiblížil Bayernu na rozdíl pouhých dvou bodů.AFP
Stuttgart přehrál ve 32. kole Bundesligy na vlastním stadionu Bayern 3:1 a dva zápasy před koncem ročníku se Bavorům přiblížil na rozdíl dvou bodů. V závěru úvodní půlhodiny sice poslal mírného outsidera do vedení obránce Leonidas Stergiou, který si připsal první soutěžní trefu po skoro čtyřech letech, ještě do poločasu ale z penalty srovnal Harry Kane. Anglický kanonýr se z bílého bodu nemýlil už ve třetím utkání v řadě. V 83. minutě ovšem opět udeřili Švábové, když se prosadil svým premiérovým zásahem v dresu domácích Woo-Yeong Jeong.

Stuttgart – Bayern 3:1

V úvodní příležitosti zápasu se objevil po 10 minutách hry Chris Führich, který si po zblokované střele jednoho ze spoluhráčů připravil balon na hranici pokutového území a nebezpečně vypálil na bránu Manuela Neuera. Zkušený gólman ale prudkou ránu pravou rukou pohotově vyrazil.

Švábové byli v první půli na útočné polovině rozhodně aktivnější a ve 28. minutě hosty zachránil od pohromy Eric Dier, jenž vyhlavičkoval z brankové čáry volej Serhoua Guirassyho. Krátce nato však anglický zadák pouze přihlížel tomu, jak Stergiou po krásném pasu za obranu překonal bezmocného Neuera.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vedení ovšem domácímu celku nevydrželo dlouho, jelikož faul na Serge Gnabryho v šestnáctce potrestal z penaltového puntíku Kane. Obrat ve skóre mohl chvíli po změně stran zařídit Eric Maxim Choupo-Moting. Kamerunský útočník si naběhl na přesnou průnikovou přihrávku, kterou pro něj vymyslel Kane.

Samostatný únik však v gól přetavit nedokázal kvůli nepřesnému zakončení. Na druhé straně musel řešit ošemetnou situaci Neuer, když se míč po centru Führicha nebezpečně kroutil na zadní tyč. Rozhodující moment utkání nastal v 83. minutě po spolupráci dvou střídajících hráčů Stuttgartu.

Tabulka kanonýrů bundesligy.
Tabulka kanonýrů bundesligy.Opta by Stats Perform / AFP

Silas vyslal centr na zadní tyč, kam si naběhl Jeong a skrz Neuera procedil balon do sítě. V nastaveném čase ještě podtrhl zasloužené vítězství domácích třetím zásahem Silas.

Tabulka Bundesligy